Τελευταία Νέα

14/1/12

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1


Ο Ολυμπιακός δεν μάγεψε τα πλήθη (κάθε άλλο), όμως με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς, πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στον εξαιρετικό Λεβαδειακό, βγάζοντας την υποχρέωση. Καλός στην επανεμφάνισή του ο Ντιόγκο που αποθεώθηκε. Αποδοκιμάστηκε ο Γέστε.

Γι' άλλο ένα παιχνίδι του 2012, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και μέχρι να γίνει το 1-0, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί προβληματική. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ανησυχούσαν στις αντεπιθέσεις του Λεβαδειακού.

Μπορεί όμως να μην είχαν όλα τα παραπάνω, αλλά δεν τους έλειπε η τύχη, που χρειάζεται πάντα στο ποδόσφαιρο. Και μιλάμε για τύχη γιατί πολύ απλά, ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε με αυτογκόλ του Κόρμπου, ενώ μετά ανέλαβε δράση ο Μιραλάς.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ο προβληματικός, ανούσιος και μέτριος Ολυμπιακός θα δυσκολευόταν να βρει το γκολ και ήταν λογικό πως η κεφαλιά του Κόρμπου που κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, ήταν ένα πολύ καλό δώρο. Πιθανότατα ήταν το κλειδί που άνοιξε την πόρτα προς τους τρεις πόντους της νίκης στους γηπεδούχους.

Εξίσου σημαντικός και MVP της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, που πέτυχε δύο καθοριστικά γκολ. Το 2-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους και το 3-1, δύο λεπτά μετά την μείωση του σκορ από τον Ναπολεόνι που έφερε άγχος και ανησυχία στην ομάδα του Πειραιά.

Κατά τ' άλλα, πολύ καλός όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν και ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο μαχητής Μανιάτης, αλλά και ο Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος στην επανεμφάνισή του έτρεξε, προσπάθησε, μοίρασε και έδωσε υποσχέσεις για τη συνέχεια, ενώ αποθεώθηκε από τον κόσμο πριν την έναρξη του ματς. Αντίθετα, ο Γέστε μόλις πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αποδοκιμάστηκε. Οι υπόλοιποι ήταν κάτω του μετρίου με πρώτο-πρώτο τον αρνητικότατο Μαρκάνο, αλλά και τους Φουστέρ, Μακούν και Χολέμπας.

Είναι πάντως γεγονός πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και πρέπει να βρει λύσεις για να παρουσιάσει το παλιό καλό του εαυτό. Έστω και έτσι, πήρε τους τρεις βαθμούς και περιμένει στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα. Την άλλη αγωνιστική στην Ξάνθη, τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να σοβαρευτούν.

Όσο για τον Λεβαδειακό, στάθηκε πολύ καλά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Ολυμπιακό, όμως τελικά δεν κατάφερε να φύγει μ' ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Παράσχου ήταν εξαιρετικά στημένοι στην άμυνα και δεν άφηναν ανοιχτούς διαδρόμους, ενώ στις αντεπιθέσεις ήταν φωτιά. Αν ήταν πιο εύστοχοι, ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Το θετικό για τους Βοιωτούς είναι πως βελτιώνονται αγώνα με τον αγώνα και δείχνουν πως θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για τη σωτηρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της αναμέτρησης, υπήρξε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Ζαουί και τον Μοδέστο, αλλά ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, προτού ξεφύγουν τα πράγματα.

Τα στοιχεία του αγώνα :

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας).

Α' Βοηθός: Γεωργιάδης Γεώργιος (Κοζάνης).

Β' Βοηθός: Σταματόγλου Ιωάννης (Καβάλας).

Τέταρτος: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου).

Παρατηρητής: Καρατζάς Χαράλαμπος (Εύβοιας).


Συνθέσεις ομάδων :

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν (64' Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Ντιόγκο (70' Αμπντούν).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (64' Βασιλείου), Βιάνα, Κοιλιάρας (58' Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι (76' Πόποβιτς).

Κίτρινες κάρτες: 61' Μαχαίρας.

Σκόρερ: 41' Κόρμπος (αυτογκόλ), 45', 67' Μιραλάς / 65' Ναπολεόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου