Τελευταία Νέα

11/2/12

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0


Όπως και στην Τούμπα, έτσι και στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έπαιξε 25 λεπτά ωραίο ποδόσφαιρο, σκόραρε δύο φορές και πήρε εύκολα τη νίκη, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το σκηνικό που είδαμε στην Τούμπα επαναλήφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, σ' άλλο ένα ντέρμπι για τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά στην έδρα του και κόντρα στην ΑΕΚ.

Ποια ήταν η μαγική συνταγή; Μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να βγάλουν νοκ άουτ τον αντίπαλό τους σε λίγα μόλις λεπτά. Το πρώτο δυνατό χτύπημα ήρθε στο 5' και το έριξε ο Μέλμπεργκ, ενώ ο Μιραλάς (ο άνθρωπος που ξέρει να σκοράρει σε μεγάλα ματς) στο 24' αποτελείωσε τους "κιτρινόμαυρους".

Στη συνέχεια το σκηνικό ήταν γνώριμο για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Κράτησαν τις δυνάμεις της για το ευρωπαϊκό ματς με την Ρουμπίν (Τρίτη 14/2), θωράκισαν την άμυνα και ροκάνιζαν τα λεπτά μέχρι το τέλος του ματς. Έτσι απλά, ήρθε μια εύκολη και καθόλου αγχωτική νίκη.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ματς του Ολυμπιακού, ο Κέβιν Μιραλάς, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά και για τη συνολική του παρουσία. Ο Κοντοές πέρασε μια πολύ δύσκολη βραδιά στο Φάληρο.

Το τέλος του αγώνα, βρίσκει τους Πειραιώτες να αφήνουν πίσω τον Παναθηναϊκό και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή της βαθμολογίας (έχει βέβαια το εντός έδρας ματς την Κυριακή με την Ξάνθη), έχοντας... ξεμπερδέψει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια ετοιμάζουν βαλίτσες για Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ μπήκε δίχως λόγο και αιτία πολύ φοβισμένη στο ματς, παραδόθηκε στις άγριες διαθέσεις των Πειραιωτών και προς στιγμήν ξύπνησαν εφιάλτες από το περσινό 6-0 στο "Κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο. Το 2-0 στο 24' δεν έδωσε και πολλά περιθώρια στους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να διατηρήσουν το σκορ.

Στην επανάληψη μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την χαλάρωση του Ολυμπιακού, ισορρόπησαν το ματς, δημιούργησαν κάποιες φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς και συμβιβάστηκαν με την ήττα και την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, ο κόσμος φώναξε ξανά μετά από αρκετό διάστημα το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε (μετά την ήττα της Ξάνθης τον είχαν αποδοκιμάσει), ενώ υπάρχει αγωνία για τους Μιραλάς και Μανιάτη που χτύπησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τα στοιχεία του αγώνα :

Γήπεδο: Καραϊσκάκης.

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τσολάκης (Αθηνών).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (82' Μοδέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (67' Αμπντούν), Καζίμ-Ρίτσαρντς (85' Χολέβας), Τζιμπούρ.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος (67' Ρίκκα), Βάργκας (82' Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Μπελέκ (62' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος.

Σκόρερ: 5' Μέλμπεργκ, 24' Μιραλάς.

Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μοδέστο / Μάκος, Μπελέκ, Δέλλας, Μανωλάς.

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου