Τελευταία Νέα

15/2/12

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 64-78

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Ρόδο, επικρατώντας του Κολοσσού με 78-64 και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League ΟΠΑΠ.

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι μεταξύ του Κολοσσού Ρόδου και του Ολυμπιακού, σε ένα γεμάτο Βενετόκλειο οι "ερυθρόλευκοι' πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τη νίκη με 78-64.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με αυτόν τον τρόπο "κλείδωσαν" ουσιαστικά την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League ΟΠΑΠ, καθώς το τεστ της Ρόδου ήταν το πιο δύσκολο από τα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Για τους νικητές ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 14 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 11. Από δέκα πόντους είχαν οι Σπανούλης, Λο. Στον Κολοσσό Ρόδου οι Μπόικιν και Χάτεν είχαν από 16 πόντους, με τον Νίκο Λιακόπουλο να προσθέτει 9.

Ο αγώνας:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεφύγει, όμως ο Χόπσον θα ισοφαρίσει, μετά το κάρφωμα του Τζόι Ντόρσεϊ στο 4'.

Στη συνέχεια, ο Κολοσσός Ρόδου θα "σφίξει" την άμυνα του και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ελέγξουν την αναμέτρηση θα καταφέρει να ισοφαρίσει ξανά με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ύστερα από καλάθι του Νίκου Λιακόπουλου.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι θα έχουν απάντησε σε κάθε καλάθι των Πειραιωτών. Ο Κάιλ Χάινς με κάρφωμα θα καταφέρει να δημιουργήσει τη μέγιστη διαφορά για τους "ερυθρόλευκους" (16-19, +3) στο 16', αλλά για ακόμα μία φορά ο Νίκος Λιακόπουλος με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει το 19-19.

Οι εναλλαγές στο σκορ θα συνεχιστούν σε ένα πραγματικό ντέρμπι, με το ημίχρονο να κλείνει στο 26-24, έπειτα από τρίποντο του Χάτεν ένα λεπτό πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Θα ακολουθήσουν άστοχα σουτ των Χαρίση και Σλούκα και το 20ο λεπτό θα βρει τον Κολοσσό στο +2 (26-24).

Πάτησε γκάζι!

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός θα πατήσει γκάζι και θα επιβάλει το παιχνίδι του κόντρα στον μαχητικό Κολοσσό, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει απάντηση στα σουτ τριών πόντων των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Μέχρι το 23', πάντως ο Κολοσσός με καλάθι του Χάτεν θα έχει το προβάδισμα, αλλά τα τρίποντο των Λο και Παπανικολάου θα δώσουν αέρα τριών πόντων στους φιλοξενούμενους για να ξεφύγει ο Ολυμπιακό με 5 πόντους, έπειτα από κάρφωμα του Ντόρσεϊ (32-37). Ο Βασίλης Φραγκιάς θα καλέσει τάιμ άουτ, όμως δεν θα καταφέρει να κόψει τον ρυθμό των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός θα "σφίξει" την άμυνα του και θα καταφέρει να κλείσει την τρίτη περίοδο με 35-48, ύστερα από 2/2 βολές του Κώστα Σλούκα, σημειώνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο 24 πόντους, όσους πέτυχε συνολικά στο πρώτο ημίχρονο! Ο Κολοσσός περιορίστηκε στους 9.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο ρυθμός θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Οι δύο ομάδες θα προσφέρουν θέαμα και θα πετύχουν όμορφα καλάθια. Ο Χάτεν θα κάνει το 45-57 στο 34' για να κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης το 49-60 λίγο αργότερα.

Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να ελέγξουν την αναμέτρηση, παίρνοντας παράλληλα ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ και κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση, καθώς το ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο ήταν το πιο δύσκολο τεστ για τους "ερυθρόλευκους".

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 26-24, 35-48, 64-78.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 9(1), Χάτεν 16(2), Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 5(1), Μπόικιν 16(3), Χαρίσης 6, Τσάμης 7(1), Χόπσον 5, Κομποδιέτας, Αυγενικός.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 7, Λο 10(1), Άντιτς 6, Σπανούλης 10(2), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14(2), Παπανικολάου 9(2), Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 11(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου