Τελευταία Νέα

8/2/12

Εφές - Ολυμπιακός 65-67


Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση και καρδιά Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσιο "διπλό" στην Πόλη (67-65) απέναντι στην Εφές με δύο βολές του Σλούκα στο τέλος και έβαλε βάσεις πρόκρισης για τους "8" της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός πήρε το μεγάλο διπλό που έψαχνε. Είχε καρδιά, θάρρος, αλλά και σχέδιο ώστε να φτάσει στο τελικό 67-65 και να βάλει "θεμέλια" πρόκρισης για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξαν ψυχωμένα και άντεξαν ακόμη κι όταν η Εφές έκανε την τελευταία της προσπάθεια να γυρίσει το ματς. Τους κρίσιμους πόντους των Παπανικολάου, Πρίντεζη, διαδέχθηκαν οι δυο βολές του Σλούκα 10'' πριν από το τέλος του ματς.

Οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι αγωνίστηκαν με πένθος ως ελάχιστον φόρο τιμής στα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7 είχαν το προβάδισμα σε ολόκληρο τον αγώνα, αφού η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ είναι το πρώτο καλάθι του Μπατίστα στον αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Σινάν Ερντέμ, το γήπεδο που θα διεξαχθεί το φετινό φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στην Εφές, ενώ αν όλα εξελιχθούν ομαλά του φτάνει μια νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της Γαλατασαράι στο ΣΕΦ, έτσι ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ. Στο βάθος, μάλιστα, ξεπροβάλλει και η Σιένα σε μια αναβίωση των περσινών μονομαχιών, με αντίστροφο το πλεονέκτημα έδρας.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να έχουν νικήσει πιο εύκολα, όμως είναι γραφτό τους να ...παίζουν θρίλερ. Ο Λαφαγιέτ μείωσε με τρίποντο σε 60-65, προτού ο Κώστας Σλούκας κάνει επιθετικό φάουλ (σε μια υπόδειξη  από τον Λαμόνικα γεμάτη ερωτηματικά) και ξαναδώσει την ευκαιρία στον Αμερικανό να πάει τη διαφορά στο -3 (62-65). Ο Λο έκανε νέο λάθος και η Εφές ξαναπήρε τη μπάλα.

Η μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό άρχισε να... τρίζει, αλλά οι δύο εύστοχες βολές του Σλούκα στα 10,4 '' πριν το τέλος (67-65) και το άστοχο τρίποντο του Κίνσεϊ έδωσαν στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μία σπουδαία νίκη, σχεδόν διαβατήριο για τους "8"

Από τον Ολυμπιακό, οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου σημείωσαν αμφότεροι από 16 πόντους, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ πέτυχε 8, μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ. Για την Εφές ο Λαφαγιέτ είχε 22 πόντους, με τον Σάσα Βούγιασιτς να έχει 8.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67.

Εφές (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί, Ακιόλ 6(1), Μπατίστα 2, Βούγιασιτς 8(2), Σαβάνοβιτς 7, Γκιουλέρ, Λαφαγιέτ 22(4), Μπάρατς 16.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 4, Σπανούλης 8, Ντόρσεϊ 8(8ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 16(2), Παπανικολάου 16(1), Μάντζαρης, Σλούκας 2, Λο 5(1).

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου