Τελευταία Νέα

31/1/12

Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκος» ο Καζίμ-Ρίτσαρντς!

                                                 

Το πρώτο... μίνι σίριαλ της ημέρας ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό! Οι πρωταθλητές Ελλάδος ανακοίνωσαν τον εξάμηνο δανεισμό του Καζίμ-Ρίτσαρντς! Ο παίκτης παρουσιάζεται την Τετάρτη μαζί με τον Ρόι Κάρολ.


Η σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει: 
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς από την Γαλατάσαραϊ, με τη μορφή δανεισμού έως τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα μεταγραφής του κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο για δύο επιπλέον χρόνια».
Τι ανακοίνωσε η Γαλατά.
Από μέρους της η Γαλατά γνωστοποίησε επίσημα τον δανεισμό του παίκτη στον Ολυμπιακό. Ο τουρκικός σύλλογος διευκρίνισε ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει 875 χιλ. ευρώ για για την εν λόγω κίνηση. Εφόσον θέλει να τον αγοράσει το καλοκαίρι θα απαιτηθεί 1,5 εκατ. ευρώ. Κλείνοντας τονίστηκε ότι «ευχόμαστε στον Καζίμ κάθε επιτυχία στην νέα του ομάδα».
Με κοντομάνικο και φοβερή διάθεση!
Ο Καζίμ Ρίτσαρντς εμφανίστηκε με κοντομάνικο στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Τούρκος διεθνής είχε φοβερή διάθεση και έδειχνε πολύ ευχαριστημένος για την μετακίνησή του στην ομάδα.
        
Την Τετάρτη η παρουσίαση!
Το μεσημέρι της Τετάρτης (2 μ.μ.) πρόκειται να γίνει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός η παρουσίαση των Καζίμ Ρίτσαρντς και Ρόι Κάρολ. Οι δύο παίκτες θα φωτογραφηθούν με την νέα τους φανέλα.
Το who is who:
Ο Κόλιν Καζίμ - Ρίτσαρντς γεννήθηκε στις 26/8/1986 στο Λέιτονστόουν του Λονδίνου, γεγονός που άμεσα του εξασφάλισε την αγγλική υπηκοότητα. Ο πατέρας του κατάγεται από την Αντίγκουα (ένα νησί που βρίσκεται στις Δυτικές Ινδίες) και η μητέρα του είναι Τουρκοκύπρια. Όταν ο Καζίμ - Ρίτσαρντς επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική Τουρκίας (ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό), έπρεπε να αλλάξει το όνομα του και το αρχικό Κόλιν Ρίτσαρντς να μετατραπεί σε Κόλιν - Καζίμ Ρίτσαρντς (η τουρκική νομοθεσία προβλέπει πως δεν μπορεί κάποιος να αποκτήσει την υπηκοότητα αν δεν έχει τουρκικό όνομα). Το "Καζίμ" λοιπόν προοριζόταν για middle name (κάτι ούτως ή άλλως αρκετά σύνηθες στην Αγγλία), αλλά κατά την διάρκεια καταχώρησης του ονόματος του έγινε λάθος και το Κόλιν - Καζίμ Ρίτσαρντς έγινε Κόλιν Καζίμ - Ρίτσαρντς.

Ο 26χρονος κυνηγός ξεκίνησε να κλοτσά το τόπι στην άσημη Ίντεργουντ (1995-97) σε ηλικία 9 ετών. Δύο σεζόν αργότερα η QPR εκτίμησε το ταλέντο του και τον απέκτησε για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου (1997-98). Δεν χρειάστηκε παρά ένας μόλις χρόνος για αν το ανακαλύψουν τα λαγωνικά ενός άλλου λονδρέζικου κλαμπ. Έτσι λοιπόν ο Καζίμ - Καζίμ (όπως τον αναφέρουν στην Τουρκία) μεταπήδησε στις Ακαδημίες της Άρσεναλ, όπου έμεινε για τρία χρόνια (1998-2001), αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους υπεύθυνους των "κανονιέρηδων" για την αξία του.

Έτσι σε ηλικία 15 ετών κατέληξε στην Μπέρι, ένα σύλλογο χαμηλών κατηγοριών της Αγγλίας και την σεζόν 2004-05 πέτυχε να φτάσει στην πρώτη ομάδα, όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις (20 συμ. - 3 γκολ) προσελκύοντας το ενδιαφέρον από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Το καλοκαίρι του 2005 ο Καζίμ - Ρίτσαρντς θα υπογράψει (σε ηλικία 20 ετών) στην Μπράιτον (η αγορά του από την Μπέρι στοίχισε 250.000 λίρες Αγγλίας), με την φανέλα της οποίας θα προλάβει να σκοράρει 6 τέρματα σε 33 ματς (αγωνιζόμενος συνήθως ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο), πριν φύγει το επόμενο καλοκαίρι (2006) με μεταγραφή (έναντι 150.000 λιρών Αγγλίας) στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.


Με τις "λεπίδες" θα αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια (1 γκολ - στο 2-2 με την Μπόλτον τον Νοέμβρη του 2006) και στο τέλος της σεζόν 2006-07 θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του φορώντας τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Τις δύο πρώτες σεζόν (είχε υπογράψει τετραετές συμβόλαιο) χρησιμοποιούνταν σαν παίκτης rotation και υπό τις οδηγίες του Κριστόφ Ντάουμ κέρδισε φανέλα βασικού την περίοδο 2009-10.

Η επιτυχία του Καζίμ δεν κράτησε για πολύ (66 συμ. - 5 γκολ στη συνολική του καριέρα με τον τουρκικό σύλλογο), καθώς η συμπεριφορά του (κυρίως η εξωγηπεδική) τον οδήγησε σε σύγκρουση με τους οπαδούς αλλά και την διοίκηση της ομάδας, η οποία αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό τον Ιανουάριο του 2010 στην Τουλούζ. Με την γαλλική ομάδα σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Λε Μάν, τέρμα που ήταν και το μοναδικό σε 11 παρουσίες του στο Σαμπιονά.

Μόλις έληξε ο δανεισμός του, ο 26χρονος διεθνής Τούρκος επέστρεψε στην Φενέρ αλλά το μέλλον του δεν ήταν ταυτισμένο με αυτό του συλλόγου. Στις 3/1/11 έμεινε ελεύθερος, ακολούθως υπέγραψε για 3,5 χρόνια στην Γαλατάσαραϊ και στο ματς εναντίον της πρώην ομάδας του βρήκε δίχτυα. Μέχρι την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό πρόλαβε να πραγματοποιήσει 29 συμμετοχές με τη φανέλα της "Τσιμ Μπομ" και να πετύχει 5 τέρματα. Ο Καζίμ - Ρίτσαρντς έχει επίσης 32 εμφανίσεις και 2 γκολ φορώντας τη φανέλα με το τουρκικό εθνόσημο, ενώ μετράει και 5 συμμετοχές και 1 τέρμα με την Εθνική Ελπίδων της Τουρκίας.



Χρονιά     Ομάδα        Συμμ.        Γκολ
2005-06  Μπράιτον         42                  -
2006-07 Σέφιλντ Γιούν. 28             1
2007-08 Φενερμπαχτσέ 43             2
2008-09 Φενερμπαχτσέ 35              4
2009-10 Φενερμπαχτσέ 21               5
2009-10 Τουλούζ              18                2
2010-11 Φενερμπαχτσέ 7                 -
2010-11 Γαλατασαράϊ    17              5
2011-12 Γαλατασαράϊ    18              2   

Δείτε βίντεο με τον Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς:

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου