Τελευταία Νέα

29/4/12

Τελικός Κυπέλλου :Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2


Με γκολ του Φουστέρ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Τζεμπούρ και Ιγκλέσιας τα άλλα γκολ. Χαμένο πέναλτι από τον Χολέμπας.


Με γκολ του Φουστέρ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ο Ολυμπιακός κατάφερε και νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσει το 25ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του κανονικού αγώνα και της παράτασης και προηγήθηκε με τον Τζεμπούρ. Από την άλλη ο Ατρόμητος που έπαιξε με αντεπιθέσεις ισοφάρισε με τον Ιγκλέσιας, είχε ήρωα τον Ιτάνζ, αλλά σε μια στιγμή αδράνειας δέχθηκε το δεύτερο τέρμα. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού και την κριτική των παικτών του Ατρομήτου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε όπως συνηθίζει σε όλα του τα τελευταία παιχνίδια. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες και όταν "τρομοκρατήθηκε" με το χαμένο πέναλτι του Χολέμπας, ο Τζεμπούρ "έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά" με το γκολ που σημείωσε.

Από την άλλη ο Ατρόμητος μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, κοιτούσε κυρίως να μην δεχθεί γκολ και να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις με τον Μήτρογλου, ο οποίος όμως σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πολύ μόνος και δεν δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν αυτός που ανέβασε την απόδοσή του, καθώς δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την καθίζηση του Ολυμπιακού ισοφαρίζοντας με τον Ιγκλέσιας.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του μπήκε αργά στο παιχνίδι στον δεύτερος μέρος με αποτέλεσμα να μην βρει διαδρόμους ανοιχτούς για το δεύτερο γκολ και έτσι ο τελικός να ολοκληρωθεί με 1-1 και να οδηγηθεί στην παράταση.

Και στην παράταση τα πράγματα ήταν ίδια. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και ο Ατρόμητος ήταν "κίνδυνος θάνατος" στις αντεπιθέσεις. Τελικά την λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε για ακόμη μια φορά ο Φουστέρ και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στην κατάκτηση του ντάμπλ.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.

Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/ Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας).

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Γιάχος (Χίου)/ Καλαθενός (Δωδεκανήσου)..

Συνθέσεις ομάδων:


Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Οικονόμου, Ιγκλέσιας (98' Ζουέλα), Δημούτσος, Μπρίτο (77' Σφακιανάκης), Επστάιν, Τάτος (63' λ.τρ. Καραμάνος), Μήτρογλου.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (102' Μοδέστο), Μακούν (83' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Κίτρινες κάρτες: Οικονόμου (15', Ατρόμητος), Φυτανίδης (35', Ατρόμητος), Δημούτσος (60' Ατρόμητος), Ιγκλέσιας (63', Ατρόμητος), Σκόνδρας (102', Ατρόμητος)-Ορμπάιθ (68', Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Ιγκλέσιας (76', Ατρόμητος)-Τζεμπούρ (29', Ολυμπιακός), Φουστέρ (119', Ολυμπιακός)

     


H απονομή του Κυπέλλου  στον Ολυμπιακό:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου