Τελευταία Νέα

29/5/12

Πρώτος στην Ευρώπη ο Διομήδης Άργους! (Χάντμπολ)

                                    

Ο Διομήδης Άργους κατέκτησε το Challenge Cup στην Ελβετία, παρά την ήττα με 22-20 από τη Βάκερ Τουν! Είναι ο πρώτος σύλλογος από την ελληνική περιφέρεια με ευρωπαϊκό τίτλο!

Ο Διομήδης Άργους ανέβηκε στην κορυφή των Άλπεων και εκεί τον περίμενε ένα σπάνιο... λουλούδι, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο! Και φυσικά η θέα από το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης.
Η ομάδα του Άργους έγραψε ιστορία στην ελβετική πόλη Τουν, κατακτώντας το Challenge Cup, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στα χρονικά του ελληνικού χάντμπολ.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας γνώρισαν γλυκιά ήττα από τη Βάκερ Τουν με 22-20 στο δεύτερο τελικό στο Του, αγώνα στον οποίο έσπασαν κυριολεκτικά καρδιές στο φινάλε. Στον πρώτο τελικό στο Λουτράκι οι "Λύκοι" είχαν νικήσει με 26-23.
Περισσότεροι από 60 Έλληνες έγιναν μάρτυρες της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού χάντμπολ σε συλλογικό επίπεδο. Παίκτες και οπαδοί, αγκαλιασμένοι στο τέλος του αγώνα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.
Το ελβετικό κοινό αποθέωσε τους νικητές στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Διομήδης Άργους είναι η πρώτη ομάδα από την ελληνική περιφέρεια που κατακτάει ευρωπαϊκό τίτλο.
Με κλειστή άμυνα και αργές επιθέσεις ο Διομήδης προηγήθηκε με 5-4, όμως οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Φράνιτς πραγματοποίησαν σερί 4-0 (8-5) και πήραν τα ηνία του αγώνα.
Η ελβετική άμυνα δεν βρήκε αντίδοτο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στον Χάρη Μάλλιο. Ο διεθνής πλέι μέικερ σταμάτησε στα εννέα γκολ, κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ.
Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Ντέλερ έφερε ξανά τη διαφορά στα δύο γκολ (10-8) για να μειώσει (10-9) ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου.

Ο Διομήδης ξέσπασε στο τέταρτο δεκάλεπτο και με δικό του σερί 3-0, πήρε διαφορά δύο τερμάτων  (10-12). Από εκεί και πέρα επικράτησε τρελός ρυθμός στον αγώνα με δυνατές άμυνες και γκολ και από τις δύο πλευρές.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι διαιτητές απέβαλαν τον Μεγαλοοικονόμου, επτά λεπτά πριν από το τέλος του τελικού και χρέωσαν με δίλεπτες την ελληνική ομάδα.
Ακόμα και έτσι οι Ελβετοί δεν μπόρεσαν να πάρουν κεφάλι. Ο Μάλλιος ισοφάρισε σε 20-20 και ο Λίντελ ευστόχησε σε πέναλτι απέναντι στον Τσούλο. Στο 27:54 οι γηπεδούχοι έκαναν το 22-20 και ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν το τρόπαιο. Στην τελευταία επίθεση του Διομήδη ο Μαραγκός είχε δοκάρι (!) με τους Ελβετούς να μην καταφέρνουν να παραβιάσουν την ελληνική εστία στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα.
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημχ.), 14-13, 17-16, 22-20
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ ( Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 7, Ντάχλερ 3, Ισαίλοβιτς, Φράνιτς 7, Μπούρι, Κασπάρ 1, Φριέντλι, Βον Ντεσβάντεν 4, Χες, Βίνκλερ, Ράτχέμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσλμαν.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ( Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 1, Μάλλιος 9, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 3.
Διαιτητές: Βολόντκοφ- Ζότιν (Ρωσία), Παρατηρητής: Γιόρσταντ (Νορβηγία), Κόκκινη: Μεγαλοοικονόμου 52:31, δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 3/3-1/1.
Τα τελευταία δευτερόλεπτα:
             
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου