Τελευταία Νέα

9/5/12

Ολυμπιακός : H φιέστα για το 39ο πρωτάθλημα!


                                        

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2011/2012 με φιλική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (2-1). Δάκρυσε ο Βαλβέρδε κατά τη διάρκεια της αποθέωσής του. 

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γιόρτασαν το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο Καραϊσκάκης σε μία φιέστα που διήρκεσε 5 ώρες. Χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο παρακολουθώντας από αγώνες βετεράνων και Ακαδημιών μέχρι χορογραφίες με ζεϊμπέκικα του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου και τραγούδια από τον Μανώλη Κονταρό.
Στον αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 2-1, ενώ φυσικά η βραδιά έφτασε στην αποκορύφωσή της λίγο μετά τις 10 το βράδυ, την ώρα που οι αρχηγοί Τοροσίδης και Παπαδόπουλος μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σήκωσαν στον ουρανό του Φαλήρου το τρόπαιο του πρωταθλητή! Ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της αποθέωσής του από τον κόσμο.

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 2-1

 

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης.
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης.
Βοηθοί: Χ. Ακρίβος, Φ. Ελευθερίου.

Συνθέσεις ομάδων:

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Δασκαλάκης (Μέγκιερι 31', Κάρολ 62'), Μανιάτης (Μακούν 46'), Μέλμπεργκ (Παπάζογλου 46'), Α. Παπαδόπουλος (Ποτουρίδης 46'), Μοδέστο (Τοροσίδης 46'), Ορμπάιθ (Φέισα 46'), Ιμπαγάσα (Φουστέρ 46'), Μιραλάς (Φετφατζίδης 46'), Καζίμ-Ρίτσαρντς (Αμπντούν 46'), Μόνχε (Χολέμπας 46'), Ντιόγκο (Τζεμπούρ).

Ερυθρός Αστέρας (Προσινέτσκι): Μπαΐκοβιτς (Βέσιτς 46'), Τόσιτς (Μκασίμοβιτς 83'), Πασέκο (Ντουρίκοβιτς 57'), Μιλιβόγιεβιτς, Μιλούνοβιτς (Οζέγκοβιτς 57'), Μέντες Καντού, Πέροβιτς (Ασαμόα 64'), Μίριτς (Στοίκοβιτς), Βέσοβιτς, Μιχαήλοβιτς, Πέτκοβιτς (Μλαντένοβιτς 83').

Σκόρερ: Ντιόγκο 20', Ιμπαγάσα 29' / Οζέγκοβιτς 75'.

Κίτρινες: Μιλιβόγιεβιτς 8'.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο τελευταίο του παιχνίδι στο Καραϊσκάκης χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα. Εκεί μοίρασε το χρόνο στους τρεις πορτιέρο, βάζοντας τον κάθε ένα να παίξει από 30 λεπτά.
Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, ωστόσο γρήγορα οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τα ηνία της, δείχνοντας διάθεση να ικανοποιήσουν τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο. Αρκετές ευκαιρίες και δύο γκολ (από Ντιόγκο στο 20' και Ιμπαγάσα στο 29') ήταν ο απολογισμός του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά.
Στην επανάληψη ο ρυθμός των πρωταθλητών έπεσε με το μυαλό όλων να ταξιδεύει σιγά σιγά προς την ώρα της απονομής. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να φτάσει τουλάχιστον σε ένα γκολ και τα κατάφερε με τον Οζέγκοβιτς (75') ο οποίος "έγραψε" το τελικό 2-1.
Στα τελευταία λεπτά, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού "ξεσηκώθηκαν" δημιουργώντας μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης.
* Στο ημίχρονο ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον ομόλογό του στον Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς, όπως και τον Κριστιάν Καρεμπέ. Αμέσως μετά έλαβε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ένα κάδρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού με όλες τις υπογραφές των παικτών της ομάδας.


                            
Μετά τον αγώνα ακολούθησε μια  χορογραφία στο χορτάρι του γηπέδου υπό τους ήχους της "Ρόζας" του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου. 

Το Ζειμπέκικο προς τιμή του Δημήτρρη Μητροπάνου:

                                 



Στη συνέχεια ο Μανώλης Κονταρός τραγούδησε μαντινάδες ειδικά γραμμένες για την περίσταση!
"Αρχίζομα και τρελαίνομαι και ο τόπος δεν με βάνει, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος στο λιμάνι. Ποιος είναι αυτός που τόλμησε και τα βαλε μαζί μας, είναι τρελός, τι πολεμά θα δει τη δύναμή μας", όπως και "Βαλβέρδε άμε στο καλό να 'χεις καλή πορεία, σ' όποια ομάδα κι αν επάς να γράψεις ιστορία. Πρωτάθλημα και Κύπελλο πήρες και το μυαλό μας, μα ένα χειροκρότημα αξίζει ο πρόεδρός μας"!
                           

Η ώρα της απονομής

Στις 10 το βράδυ ξεκίνησε το τελετουργικό της απονομής του τροπαίου. Πρώτος ανέβηκε στην ειδική εξέδρα μέσα σε αποθέωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να υποδεχθεί στη συνέχεια έναν-έναν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο αντιπρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος, ήταν αυτός που έκανε την απονομή των μεταλλίων, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τραγουδάει το όνομα του κάθε μέλους της ομάδας που ανέβαινε στην εξέδρα.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το τρόπαιο από τον Γιώργο Μπροβήλο και μαζί με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη το σήκωσαν στον ουρανό του Φαλήρου!
        































Η βραδιά τελείωσε με τον γύρο του θριάμβου, στον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέδρε αποθεώθηκε από τους φιλάθλους. Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, στην πιο συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή της φιέστας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου