Τελευταία Νέα

30/6/12

Παναθηναϊκός : Νέο νυστέρι για τον Σεμπάστιαν Λέτο και πιθανή επιστροφή του την σεζόν 2013-2014!

                             


Νέο σοκ για τον Σεμπάστιαν Λέτο, καθώς ο ορθοπεδικός Σταύρος Αλευρογιάννης αποκάλυψε πως ο Αργεντίνος θα υποβληθεί και σε νέο χειρουργείο τον Ιούλιο, ορίζοντας την επιστροφή του για την σεζόν 2013-2014!



Νέο σοκ για Παναθηναϊκό και Λέτο, καθώς αν ισχύουν τα όσα είπε στον Real FM ο ορθοπεδικός Σταύρος Αλευρογιάννης, ο Αργεντίνος αναμένεται να παίξει ξανά τη σεζόν 2013-14! Πιο συγκεκριμένα, ο ορθοπεδικός και αθλητίατρος, που διατηρεί φιλική σχέση με τον Μαρκάτσι, που χειρούργησε τον άσο των πρασίνων, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, καθώς αποκάλυψε ότι ο Λέτο θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση τον Ιούλιο και ότι ο μέσος χρόνος αποκατάστασης ανάλογων τραυματισμών είναι 17 μήνες!

Αρχικά, ο Σταύρος Αλευρογιάννης αναφέρθηκε στην απόφαση να ακολουθήσει ο παίκτης συντηρητική αγωγή: «Έχει γίνει λάθος με την αντιμετώπιση των βλαβών. Ο Λέτο πήγε στην Μπολόνια για να αποκατασταθεί συντηρητικά, πριν από μερικούς μήνες όταν και ξεκίνησε το πρόβλημά του. Μπορεί το πρόγραμμα που ακολούθησε να ήταν το καλύτερο, αλλά όσοι ξέρουν οι βλάβες αυτές δεν αποκαθίστανται συντηρητικά. Έπρεπε να γίνει κατευθείαν επέμβαση ή τουλάχιστον μία ορθοσκόπηση για να δούμε το μέγεθος της βλάβης, η οποία ήταν πάνω από 4 τετραγωνικά εκατοστά. Πως περιμένει κανείς να διορθωθεί αυτή η βλάβη με συντηρητική αγωγή; Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, όσον αφορά την αποθεραπεία του παίκτη.

Όταν σε έναν παίκτη παρουσιάζονται 2-3 επιλογές να ακολουθήσει, είναι λογικό να διαλέξει την συντηρητική αγωγή από το χειρουργείο. Από εκεί και πέρα όμως, όταν μία ομάδα έχει έναν τόσο καλό παίκτη και αντιμετωπίζει μία τέτοια περίπτωση, αν μη τι άλλο κάνει ένα ιατρικό συμβούλιο. Φέρνεις δύο επιστήμονες από το εξωτερικό να κάνουν ένα συμβούλιο στην Ελλάδα ή ακόμη στο εξωτερικό και να υποδειχθεί στον παίκτη η κατάλληλη αντιμετώπιση...».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο Λέτο θα υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο: «Εδώ μιλάμε για δύο χειρουργεία, όχι ένα. Το πρώτο έγινε πριν από 15 ημέρες όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μηνίσκου και σε βιοψία χόνδρου, με σκοπό την καλλιέργεια αυτών των κυττάρων. Άρα, θα ακολουθήσει μετά από ένα μήνα και δεύτερο χειρουργείο όπου θα γίνει η μεταμόσχευση χόνδρου, στο σημείο που λείπει ο χόνδρος».

Τέλος, σχετικά με τον χρόνο αποθεραπείας του, σχολίασε: «Ο χρόνος αποκατάστασης είναι κατά μέσο όρο 17 μήνες. Κυμαίνεται από 10 έως και 36 μήνες. Μόνο το 77% επιστρέφουν στο ίδιο επίπεδο αθλητικής ικανότητας. Αν το 80% σας φαίνεται μεγάλο ποσοστό, να σας πω οτι 2 αθλητές από τους 10 δεν επιστρέφουν ποτέ στο ίδιο επίπεδο. Θα μπορούσαμε να συζητάμε για την μεθεπόμενη σεζόν, αν με την κατάλληλη αποκατάσταση επανέλθει...».



Τα όσα  είπε ο ορθοπεδικός Σταύρος Αλευρογιάννης στον Real FM:


                            


Βίντεο με τον  Σεμπάστιαν Λέτο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου