Τελευταία Νέα

27/6/12

Ελλάδα-Νιγηρία: 88-76 (ΦΙΛΙΚΟ).

                                    
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο διεθνές τουρνουά του Σάο Κάρλος η Εθνική Ελλάδας, που επικράτησε με 88-76 της Νιγηρίας.

Σε ένα από τελευταία της τεστ, πριν την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στη Βενεζουέλα (2-8/7), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση κι έτοιμο για τη νέα πρόκληση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης (20 πόντοι), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Ζούρος χρησιμοποίησε και τους 14 παίκτες που είχε στη διάθεση του.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τους Νιγηριανούς στη βασική πεντάδα ξεκίνησαν οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μαυροειδή, σχήμα που είχε τον έλεγχο στην πρώτη περίοδο (26-17).
Ο Καϊμακόγλου δέχτηκε ένα χτύπημα στον προσαγωγό και αποσύρθηκε στον πάγκο. Η ίδια καλή εικόνα συνεχίστηκε για την ελληνική ομάδα στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου (34-26), αλλά το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ανήκε στη Νιγηρία, που αρχικά έκανε ένα σερί 9-0 (34-35) και προηγήθηκε ακόμη και με πέντε πόντους (38-43), προτού κλείσει το ημίχρονο προπορευόμενη, 42-45.
 Στο δεύτερο μέρος η Εθνική βρέθηκε να χάνει και με έξι πόντους (47-53) μέχρι να απαντήσει με ένα σερί 8-0 (55-53) ανακτώντας όμως μόνο προσωρινά το προβάδισμα, καθώς το τέλος της τρίτης περιόδου τη βρήκε ξανά πίσω στο σκορ, 62-64.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Εθνική με διαδοχικά τρίποντα και πρωταγωνιστή τον Σπανούλη κατάφερε να ανατρέψει το 64-69 και να φτάσει στο 83-71 δυόμισι λεπτά πριν το τέλος, για να πάρει τελικά τη νίκη με 88-76.
Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει ξημερώματα Πέμπτης (01.00) τη Νέα Ζηλανδία.
Δωδεκάλεπτα: 26-19, 42-45, 62-64, 88-76.
Ελλάδα: Βασιλειάδης 3, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10, Σπανούλης 20, Καλάθης 12, Φώτσης 3, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 6, Μαυροειδής 3, Μάντζαρης 3, Σλούκας 3, Μπράμος, Καϊμακόγλου, Καββαδάς.
Νιγηρία: Σκιν 11,Ιμπέκουε 2, Ντιόγκου 17, Αλ Φαρούκ 8, Νταγκουντούρο 9, Ογκούτσι 7, Άρτσιμπονγκ 4, Αλάντε 16, Ογιεντέζι 2, Ογκμπούζα.
"Ουσιαστικά το πρώτο"
Μετά το τέλος του ματς ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: "Είναι στην ουσία πρώτο φιλικό που είναι όλη η ομάδα παρούσα. Είχαμε πάρα πολλές απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας. Σήμερα, δεν είχαμε ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τουλάχιστον βελτιώσαμε στο δεύτερο κάποια πράγματα και φτάσαμε σε μία νίκη.
Είδαμε αρκετά σημεία στα οποία πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Στους δύο αγώνες που απομένουν θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ρυθμό που πρέπει να έχουμε για να πάμε στο Προολυμπιακό".
Ενδιαφέρον για την κρίση
Δημοσιογράφοι από τη Βραζιλία έδειξαν ενδιαφέρον και για το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αν ίσως μια επιτυχία της Εθνικής Ομάδας μπορεί να δώσει χαρά στους Έλληνες: "Σίγουρα ο αθλητισμός προσφέρει συχνά χαρές. Στην Ελλάδα είμαστε μαχητικός λαός. Όποιο στόχο κι αν βάλουμε, παλεύουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό να τον πετύχουμε".
Σε ερώτηση πάνω στο ίδιο θέμα και για το αν έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση την ελληνική ομάδα, ο Ζούρος απάντησε: "Μέσα στην ομάδα, ή την ομάδα ως ομάδα όχι. Αλλά τους ανθρώπους γενικότερα στην Ελλάδα μας έχει επηρεάσει η κατάσταση και είναι το βασικό θέμα για το οποίο συζητάμε, το βασικό το οποίο σκεφτόμαστε".
"Συγνώμη μόνο αν το εννοεί"
Ο Νίκος Ζήσης μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης για τον αγώνα, αλλά όχι μόνο. Η είδηση ότι ο Άντερσον Βαρεζάο θέλει να μιλήσει στον Έλληνα διεθνή και να του ζητήσει συγνώμη για ότι είχε συμβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 (σ.σ ο Βραζιλιάνος είχε χτυπήσει στο πρόσωπο τον Ζήση, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλευτεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να υποβληθεί σε επέμβαση) βρέθηκε στο επίκεντρο… Και ο Ζήσης δεν απέφυγε να μιλήσει για το τι είχε συμβεί, αλλά και για το τι προτίθεται να κάνει.
"Ο σημερινός αγώνας ήταν ένα καλό μάθημα ή τεστ αν θέλετε για εμάς, με την έννοια ότι βλέπουμε διάφορες ομάδες, διαφορετικών επιπέδων. Δεν έχουμε ξαναπαίξει με τη Νιγηρία και είδαμε πως παρά το ότι κάποιοι δεν την υπολόγιζαν, μπορεί να μας δυσκολέψει.
Το ίδιο λοιπόν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος. Αυτό είναι το νόημα των φιλικών αγώνων, να πάρουμε παραστάσεις και να βρούμε το ρυθμό μας, γιατί είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για την προετοιμασία μας ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά".
Σε ότι αφορά το θέμα με τον Βαρεζάο δήλωσε: "Με πληροφόρησαν ότι ο Βαρεζάο θέλει να με συναντήσει για να ζητήσει συγνώμη για ότι είχε συμβεί μετά από τόσα χρόνια. Δεν παύω να πιστεύω ότι ήταν 100% εσκεμμένο, μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα, αλλά καταλαβαίνω ότι στη ζωή συμβαίνουν παράξενα πράγματα.
Αν είναι πραγματική η μεταμέλειά του, γιατί όχι; Ίσως ήρθε η ώρα… Αν με πείσει πως η κίνησή του είναι ειλικρινής, θα δεχθώ τη συγνώμη. Αφού έκρινε αυτός ότι ήρθε η ώρα να μου τη ζητήσει, ίσως ήρθε και για μένα η ώρα να αποδεχθώ αυτή τη συγνώμη, αν την εννοεί".
*Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει αύριο (01.00 ώρα Ελλάδας) τη Νέα Ζηλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου