Τελευταία Νέα

28/6/12

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: 99-69 (ΦΙΛΙΚΟ).

                                   
Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας στο δεύτερο φιλικό της στο Σάο Κάρλος με 99-69.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Προολυμπιακό τουρνουά στο Καράκας της Βενεζουέλας επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με 99-69.
Οι διεθνείς μας έλεγξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Επόμενο φιλικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τελευταίο πριν το Προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει στις 2 Ιουλίου θα είναι το ματς με τη Βραζιλία τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/06 στις 3:00).
Από την ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος είχε ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο από την αναμέτρηση με τη Νιγηρία και κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθεί.
Τα δεκάλεπτα: 33-18, 55-30, 79-45, 99-69.
Ελλάδα: Βασιλειάδης 8, Μπουρούσης 13, Ζήσης 7, Σπανούλης 7, Καλάθης 5, Φώτσης 12, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 10, Μπράμος 2, Μαυροειδής 2, Σλούκας 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 8.
Νέα Ζηλανδία: Μπάρτλετ 11, Κένι 4, Βούκονα 15, Ουέμπστερ 18, Τρούμαν 4, Λόου 2, Χένρι 2, Πλέτζερ 13, Άλεν, Μπλόχαμ, Φρανκ.
* Ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε γενέθλια τα οποία γιορτάστηκαν με μία τούρτα στο ξενοδοχείο της αποστολής.
Ζούρος: "Λογικό να βελτιωθούμε"
Ο προπονητής της Εθνικής, Ηλίας Ζούρος ανέφερε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Νέα Ζηλανδία: "Ήταν λογικό να βελτιωθούμε, αφού κάθε μέρα με τις προπονήσεις θα εμφανιζόμαστε και καλύτεροι. Το βασικό είναι ότι προσπάθησαν όλοι οι παίκτες και για 40 λεπτά. Στην άμυνα ήμασταν καλύτεροι, στην επίθεση όμως θα πρέπει να βρούμε ρυθμό. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις και τη δουλειά. Σας είχα πει μετά το πρώτο παιχνίδι, ότι μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόμαστε.
Δεν έχουμε πολύ καιρό, αλλά όσο βρισκόμαστε στο γήπεδο, η ομάδα θα γίνεται καλύτερη, αφού έχοντας διατηρήσει τον κορμό από πέρυσι, χρειάζεται και να θυμηθούμε κάποια πράγματα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, έχουμε λίγες μέρες και συνεχίζουμε για να είμαστε έτοιμοι στο Προολυμπιακό Τουρνουά".
Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του είπε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Έχει σημασία το ότι παίξαμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια και πλέον αντιμετωπίζουμε αύριο τη Βραζιλία, σε έναν αγώνα που θα κρίνει τον πρώτο του τουρνουά. Όχι ότι αυτό είναι που έχει σημασία στην παρούσα φάση. Το βασικότερο είναι ότι πρόκειται για το τελευταίο μας φιλικό πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο".
Ο Κώστας Παπανικολάου, πρόσθεσε: "Μέσα από τα παιχνίδια βρίσκουμε το ρυθμό μας σταδιακά. Δεν έχουμε κάνει διακοπές ουσιαστικά, είχαμε ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστούμε, ουσιαστικά δεν έγινε προετοιμασία με την έννοια που έχουμε μάθει. Νικήσαμε σήμερα, αλλά τα φιλικά δεν έχουν σημασία.
Αυτό που μετράει είναι τα επίσημα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε ότι σε διοργανώσεις όπως το Προολυμπιακό Τουρνουά μπορεί να βρεθείς εκτός στόχων με μια κακή εμφάνιση σε έναν νοκ άουτ αγώνα. Οπότε χρειάζεται προσοχή και δουλειά".
*Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν στην αρχική πεντάδα, αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά στην αναμέτρηση από τον Ηλία Ζούρο. Αύριο (29/06) η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Βραζιλία (03:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου