Τελευταία Νέα

29/6/12

Τα γκρουπ της Ευρωλίγκας!

                                       
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας μέσα από τα οποία θα προκύψουν οι έξι όμιλοι της επόμενης σεζόν στην διοργάνωση. 

Ανακοινώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας της Ευρωλίγκας, με τις 23 ομάδες, αλλά και την μία θέση από τα προκριματικά της διοργάνωσης.
Η διοργανώτρια αρχή χώρισε τις ομάδες σε έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να είναι επικεφαλής ομίλων στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Η συνολική βαθμολογία, από την οποία βγήκαν οι θέσεις και καταρτίστηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας έγιναν με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο κάθε σύλλογος πήρε δύο βαθμούς για την κάθε νίκη που πέτυχε την τελευταία τριετία στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης και έναν για κάθε ήττα. Δύο βαθμούς πήραν για το "Top-16", δύο για την πρόκριση στα πλέι οφ, έναν επιπλέον για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ και ακόμα έναν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
Σε περίπτωση που δύο ομάδες βγάλουν το ίδιο "ranking" τότε μετράνε οι συνολικές νίκες των δύο ομάδων τα τελευταία τρία χρόνια. 

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας και η βαθμολογία:


Πρώτο γκρουπ
1. Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
2. Ολυμπιακός (Ελλάδα)
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
4. Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

Δεύτερο γκρουπ
5. Σιένα (Ιταλία)
6. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
7. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
8. Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

Τρίτο γκρουπ
9. Χίμκι Μόσχας (Ρωσία)
10. Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
11. Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
12. Ανατολού Εφές (Τουρκία)

Τέταρτο γκρουπ
13. Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
14. Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
15. Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
16. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)

Πέμπτο γκρουπ
17. Πρόκομ (Πολωνία)
18. Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
19. Μπάμπεργκ (Γερμανία)
20. Ολίμπια Λουμπλιάνας (Σλοβενία)

Έκτο γκρουπ
21. Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)
22. Μπεσίκτας (Τουρκία)
23. Σαλόν Σαονέ (Γαλλία)
24. TEAM QR (θα γίνει γνωστή μέσω προκριματικών)

Στο TOP-16 πλέον θα είναι δύο όμιλοι από οκτώ ομάδες!

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης παραμένει ως έχει. Δηλαδή, αρχικά θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι από έξι ομάδες, όπου οι τέσσερις πρώτοι σύλλογοι από κάθε γκρουπ θα περάσουν στην επόμενη φάση, στο TOP-16. Εκεί, όμως, θα υπάρξει η εξής διαφορά. Πλέον, δεν θα σχηματίζονται (όπως συνέβενε τα τελευταία χρόνια) τέσσερις όμιλοι από τέσσερις ομάδες, όπου οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ προκρίνονταν στα προημιτελικά.

Πλέον, θα σχηματίζονται δύο όμιλοι στο TOP-16 από οκτώ ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους (θα δώσουν εφτά ματς) με τις τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο να διασταυρώνονται στα προημιτελικά (δηλαδή ο 1ος του Α' γκρουπ, με τον 4ο του Β' γκρουπ κ.τ.λ) και εκεί, στο TOP-8, όποιος σύλλογος σημειώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στο Final-Four, το οποίο την ερχόμενη σεζόν θα διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Βέβαια, για να φτάσουμε ως εκεί ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος.
Οι 16 ομάδες της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας θα χωριστούν ως εξής:
Γκρουπ E': A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4.
Γκρουπ F': B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, D4.
Από κάθε όμιλο του "Top-16" το εισιτήριο για τα προημιτελικά παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ και παίζουν στα πλέι οφ ως εξής:
Α: E1-F4
Β: F2-E3
C: F1-E4
D: E2-F3
Έπειτα στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου θα αναμετρηθούν ο νικητής Α' με τον νικητή Β' και ο νικητής C' με τον νικητή D'. Οι ομάδες που έχουν γίνει γνωστές για την Ευρωλίγκα αυτή την στιγμή είναι οι 23, καθώς η τελευταία θα προκύψει από τα προκριματικά. Και θα είναι μία εκ των: Ντόνετσκ (Ουκρανία), Καντού (Ιταλία), Νίμπουργκ (Τσεχία), Λε Μαν (Γαλλία), Ακαντέμικ Σόφιας (Βουλγαρία), Ουλμ (Γερμανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου