Τελευταία Νέα

26/7/12

Επιστρέφει στο NBA για τους Τίμπεργουλβς ο Αντρέι Κιριλένκο!



Επιστρέφει στο ΝΒΑ ο Αντρέι Κιριλένκο. 


Ο Ρώσος σταρ μετά από μια σεζόν στην πατρίδα του με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιστρέφει στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο και είναι κοντά σε συμφωνία με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ο 30χρονος διεθνής φόργουορντ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Λύκους» αντί 20 εκατ. δολαρίων!

Ο Κιριλένκο, ύψους 2.06μ, ξεκίνησε την καριέρα του με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης σε ηλικία 16 χρόνων και αργότερα αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στα τρία του χρόνια με την ΤΣΣΚΑ βοήθησε το σύλλογο να φτάσει σε δύο πρωταθλήματα Ρωσίας και στο φάιναλ φορ της Σουπρολίγκας το 2001, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, όπου στον τελικό έχασε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό.

Το 2001 πέρασε τον Ατλαντικό για να αρχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ με τους Τζαζ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετής καριέρας του με την Γιούτα, αγωνίστηκε δίπλα σε θρύλους όπως ο Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, αγωνίστηκε σ' ένα «All Star Game», το 2004, ενώ τρεις συνεχείς φορές (από τη σεζόν 2003-04 έως τη σεζόν 2005-06) ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του ΝΒΑ. Σε 681 αναμετρήσεις με την Τζαζ είχε κατά μέσο όρο 12,4 πόντων, 5,6 ριμπάουντ, 1,4 κλεψιμάτων και 2 μπλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου