Τελευταία Νέα

26/8/12

1η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στην εξαιρετική Βέροια, αλλά τελικά πήρε τη νίκη (2-1) στο καλύτερο και πιο θεαματικό ματς της 1ης αγωνιστικής. Τζιμπούρ, Μοδέστο τα γκολ για τους Πειραιώτες, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ιωάννου. 
Με νίκη ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός, έστω κι αν η επιτυχία δεν ήρθε τόσο εύκολα και ανώδυνα, σ΄ένα πανέμορφο ματς με πλούσιο θέαμα. Οι Πειραιώτες, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στο πάγκο τους για πρώτη φορά, δεν ξεκίνησαν καλά, παραλίγο να το πληρώσουν, όμως τελικά έφυγαν από την Βέροια με το πολυπόθητο τρίποντο.
Το σκορ άνοιξε για τους "ερυθρολεύκους" ο Ραφίκ Τζιμπούρ με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ιωάννου ισοφάρισε, αλλά τελικά πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Μοδέστο έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν και καλά στοιχεία και κάποιες αδυναμίες, όμως αυτή η νίκη δεν ήταν και κάτι απλό. Αν αναλογιστεί κανείς πως ήρθε σε μια δύσκολη έδρα, μιας ομάδας που έχει αρκετές φιλοδοξίες και καλό ρόστερ, τότε καταλαβαίνει πως είναι ένα σημαντικό τρίποντο.
Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο δημιουργικό κομμάτι (απειλούσε κυρίως από τις πτέρυγες), αλλά υστέρησε στην άμυνα και ειδικά στις στημένες φάσεις. Οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Μασάδο, ο Ιμπαγάσα, ο Μοδέστο, αλλά και οι Τζιμπούρ, Χολέμπας. Ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αφού με τη ταχύτητά του, τα σουτ του και την ποιότητά του έδινε ώθηση στην ομάδα του Πειραιά. Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση για τον Μασάδο! Όσο για τους Ιμπαγάσα και Μοδέστο, ο Αργεντινός ήταν σε πολύ καλή μέρα και από τα πόδια του ξεκινούσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ο Μοδέστο πέτυχε το νικητήριο γκολ και είχε συνολικά καλή παρουσία.
Από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να μην πεις ένα μπράβο στην Βέροια. Μπορεί να ηττήθηκε, αλλά πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις και δείχνει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα από τη στιγμή μάλιστα που στην Superleague οι περισσότερες ομάδες... παραπαίουν. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν ο Ιωάννου (σκόρερ), ο Μπαργκάν και ο Ολαϊτάν. Οι τρεις της επίθεσης δηλαδή.
Σε γενικές γραμμές, οι παίκτες του Μάκη Χάβου στάθηκαν άξια μπροστά στους Πρωταθλητές Ελλάδας και θα μπορούσαν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία. Είχαν μάλιστα και παράπονα για τη διαιτησία, όταν στο 0-0, ο Ιωάννου σκόραρε, αλλά ο επόπτης κακώς σήκωσε το σημαιάκι καταλογίζοντας οφσάιντ.
Αξίζει να σταθούμε και στην παρουσία των φίλων της Βέροιας και του Ολυμπιακού, που δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τραγούδι και χειροκρότημα. Ο συνδυασμός της ατμόσφαιρας με το εξαιρετικό θέαμα που μας πρόσφεραν οι δύο ομάδες, ήταν ό,τι καλύτερο...
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου).
Βοηθός: Σωτηρόπουλος Χρήστος (Αχαΐας).
Βοηθός: Τσολάκης Στυλιανός (Αθηνών).
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου).
Παρατηρητής: Παπαδάκος Σπυρίδων (Λακωνίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλί (48' Τζημογιάννης), Γεωργέας, Καλογέρης, Γεωργιάδης (46' Καλτσάς), Ολαϊτάν (77' Πέρεθ), Ζε Βιτόρ, Μπάργκαν, Ιωάννου.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέμπας, Κοντρέρας, Σιόβας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο (87' Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Μασάδο, Αμπντούν (72' Φουστέρ), Τζιμπούρ (82' Μήτρογλου).
Κίτρινες κάρτες: 43' Γεωργέας, 74' Ζε Βιτόρ.
Σκόρερ: 30' Ιωάννου / 19' Τζιμπούρ, 42' Μοδέστο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Οι εκλεκτοί του Ζαρντίμ.
Με σύστημα 4-3-2-1 παρέταξε την ομάδα του στο πρώτο επίσημο ματς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ, σέντερ μπακ ήταν οι Σιόβας και Κοντρέρας, δεξιά ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μοδέστο, πιο μπροστά ήταν οι Μανιάτης και Ιμπαγάσα, δεξιά στην επίθεση ο Αμπντούν, αριστερά ο Μασάδο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε 3.000 φιλάθλους στο πλευρό του, όμως η Βέροια σαν γηπεδούχος ξεκίνησε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, δεν άργησαν μάλιστα να απειλήσουν την εστία του Ρόι Κάρολ. Στο 2' ο Μπαργκάν έκανε την κεφαλιά αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού μπλόκαρε, ενώ στο 9' το σουτ του Ολαϊτάν πέρασε άουτ.
Το λάθος του επόπτη και ο εκτελεστής Τζιμπούρ (0-1)
Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφταναν με ευκολία στην "ερυθρόλευκη" περιοχή. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 11ο λεπτό, όπου ο Ιωάννου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ, όμως ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι ως οφσάιντ. Λάθος απόφαση του επόπτη, αφού ο επιθετικός της Βέροιας καλυπτόταν όταν ο Μπαργκάν επιχειρούσε το σουτ και ο Κάρολ έδιωχνε την μπάλα πάνω του.
Το ακυρωθέν γκολ της Βέροιας, αφύπνισε τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που... εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και βγήκαν μαζικά στην επίθεση. Ένα μόλις λεπτό αργότερα (12'), ο Χολέμπας μπήκε στην περιοχή, έκανε δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Δασκαλάκη να διώξει σε κόρνερ.  Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τζιμπούρ στο 19', όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αλγερινός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Χολέμπας έκανε σέντρα πέφτοντας από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ έκανε τακουνάκι στην κίνηση και το 0-1 ήταν γεγονός.
Γκάφα Κάρολ... (1-1)
Παρά το γκολ του Ολυμπιακού, οι παίκτες της Βέροιας δεν το έβαλαν κάτω και τα επόμενα λεπτά επιτέθηκαν και έψαξαν την ισοφάριση. Την κεφαλιά του Μπαργκάν στο 23' έδιωξε εντυπωσιακά ο Κάρολ,  ενώ το ίδιο συνέβη και στο 27' με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όμως στο 30' ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έκανε ένα ολέθριο λάθος. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, ο Βορειοϊρλανδος γκολκίπερ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ιωάννου σε άδεια εστία έγραψε το 1-1.
Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και θέαμα και ήταν δίχως αμφιβολία το καλύτερο της πρώτης αγωνιστικής, αφού και οι δύο ομάδες, είχαν διάθεση να δημιουργήσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ήταν λοιπόν σειρά των Πειραιωτών να περάσουν στην επίθεση και να ψάξουν το γκολ, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ευκαιρίες.
... και γκάφα Δασκαλάκη (1-2)
Στο 34' ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε τη σέντρα του Τοροσίδη, στο 41' το σουτ του Μοδέστο ήταν άστοχο, όμως στο 42' ο Κορσικανός έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Δασκαλάκης έκανε λανθασμένη έξοδο σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, έχασε την εναέρια μάχη με τον Σιόβα και ο Μοδέστο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ. Τίποτα δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά και οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ και χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα φάουλ!
Στην επανάληψη, ο καλός ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε κι αυτό βοήθησε να δούμε ένα ωραίο ματς με αρκετές ευκαιρίες και τον κόσμο στις εξέδρες να μην σταματά να τραγουδά. Μια ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Η πρώτη ομάδα που απείλησε στο δεύτερο μέρος ήταν ο Ολυμπιακός, με τον εξαιρετικό Μασάδο να κάνει ένα δυνατό μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Δασκαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Τους ίδιους πρωταγωνιστές είχε και η δεύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών, με τον Πορτογάλο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, όμως το πλασέ του έδιωξε και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να απειλούν από τα πλάγια, με τον Αμπντούν από τα αριστερά να είναι σε καλή κατάσταση και τον Μασάδο από τα δεξιά να είναι ακόμη καλύτερος!

Έγινε του... δοκαριού!
Και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δεν έδειχνε να απειλείται, ο Ολαϊτάν με μια όμορφη ατομική ενέργεια λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς. Ο άσος της Βέροιας έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρόι Κάρολ (58'). Οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα, όταν ο Ιμπαγάσα με εκπληκτική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα, όμως εκείνη χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.
Τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν και να κάνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες για να μην φύγουν ηττημένοι από το παιχνίδι. Στο 72' ο Μπαργκάν σούταρε και ο Κάρολ δεν έδιωξε σταθερά, δείχνοντας πως δεν είναι σε καλή μέρα, ενώ στο 76' ο Μοδέστο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ολαϊτάν και ο Ιωάννου ελεύθερος στην μικρή περιοχή σούταρε άουτ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-2.
Στα τελευταία λεπτά, η κούραση και η ζέστη νίκησε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και έτσι δεν είδαμε κάποια ευκαιρία και ο Ολυμπιακός έφυγε τελικά νικητής από την Βέροια.

MVP της αναμέτρησης:

Μπορεί να μην σκόραρε τελικά, μπορεί να μην έβγαλε κάποια ασίστ, όμως ο Πάουλο Μασάδο, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στο σημερινό παιχνίδι. Ο Πορτογάλος ήταν κινητικός, αέρινος, με γρήγορη πάσα, φαρμακερό σουτ και αρκετά διεισδυτικός. Είχε ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ, ενώ κάποιες στιγμές έμοιαζε ασταμάτητος και ανέβαζε μαζί του και την υπόλοιπη ομάδα.

Αδύναμος κρίκος:

Σ' ένα υπέροχο ματς, με πολλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, εξαιρετικό ρυθμό και λίγες διακοπές, μοναδική παραφωνία ήταν το γκολ του Ιωάννου που κακώς ακυρώθηκε, έπειτα από υπόδειξη του επόπτη. Αυτός λοιπόν παίρνει τον τίτλο του αδύναμου κρίκου, γιατί χωρίς λόγο θα έχουμε κάτι να συζητάμε.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου