Τελευταία Νέα

19/9/12

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Τα δύο γκολ του Οσκάρ (το 2ο φοβερό) δεν ήταν αρκετά για την Τσέλσι, με την Γιουβέντους να φεύγει με το 2-2 από το Λονδίνο. Η Σαχτάρ νίκησε 2-0 την Νόρτζελαντ με Μχιταριάν.Η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια στο Μόναχο, ενώ η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ έκανε την έκπληξη νικώντας με 3-1 την Λιλ μέσα στην Γαλλία.Η Σπαρτάκ έκανε ανατροπή μέσα στο "Καμπ Νόου", αλλά με δύο γκολ του Μέσι έκανε και η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 3-2. Στο 0-0 Σέλτικ και Μπενφίκα.Με γκολ του Κάρικ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 την Γαλατάσαράι, η οποία είχε 3 δοκάρια στο "Ολντ Τράφορντ". Η Κλουζ πήρε "διπλό" με 2-0 από την Μπράγκα. 

Ομιλος E:
Τα δύο γκολ του Οσκάρ (το 2ο φοβερό) δεν ήταν αρκετά για την Τσέλσι, με την Γιουβέντους να φεύγει με το 2-2 από το Λονδίνο. Η Σαχτάρ νίκησε 2-0 την Νόρτζελαντ με Μχιταριάν. 
Στο 31' άνοιξε το σκορ ο Οσκάρ και ο 20άχρονος διεθνής Βραζιλιάνος στο 33' έκανε το 2-0 με ένα φανταστικό γκολ, δείχνοντας το ταλέντο του.
Στην άλλη αναμέτρηση του 5ου ομίλου η Σαχτάρ νίκησε 2-0 στο Ντόνετσκ την Νόρτζελαντ με δύο γκολ του Χένρικ Μχιταριάν.

Τσέλσι - Γιουβέντους 2-2.


Σκόρερς: 31' και 33' Οσκάρ / 38' Βιντάλ, 80' Κουαλιαρέλα
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο.
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).
Ο Οσκάρ άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι στο 31' με σουτ έξω από την περιοχή που άλλαξε πορεία με την κόντρα στον Μπονούτσι και έτσι ήταν αδύνατο για τον Μπουφόν να αποτρέψει το 1-0.
Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο 20άχρονος Βραζιλιάνος μέσος πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο ντεμπούτο του στο Champions League, γκολ πραγματικά ανεπανάληπτο.
Ο Οσκάρ λοιπόν με πλάτη στο τέρμα, έχοντας δίπλα του Πίρλο και Μπονούτσι, έφερε την μπάλα μπροστά από δεξιά με "τακουνάκι" και απίστευτο σουτ στην κίνηση στην έστειλε στο αριστερό "γάμα" του Μπουφόν για το 2-0 στο 33'.
Πριν το ημίχρονο η Γιουβέντους κατάφερε να αντιδράσει, με τον Αρτούρο Βιντάλ να μειώνει σε 2-1 με χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής.
Η ισοφάριση για την "κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου ήρθε στο 80', με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να νικά στο τετ-α-τετ τον Τσεχ, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του, ενώ τον είχε τροφοδοτήσει ιδανικά ο Κλάουντιο Μαρκίζιο.
Λίγο έλειψε μάλιστα η "Γιούβε" να φύγει νικήτρια από το Λονδίνο, καθώς στο 87' ο Κουαλιαρέλα σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε λίγο και στον Τέρι για να χτυπήσει εν συνεχεία στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ.
Συνθέσεις:
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ, Οσκάρ, Τόρες.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Κουάντουο Ασαμόα, Τζοβίνκο, Βούτσινιτς.


Σαχτάρ - Νόρτζελαντ 2-0.


Σκόρερς: 44' και 76' Μχιταριάν.
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία).
Ο Αρμένιος, Χένρικ Μχιταριάν, πέτυχε το 13ο του γκολ στα τελευταία 10 ματς, ανοίγοντας το σκορ για την Σαχτάρ στο 44', με εξαιρετική ατομική ενέργεια και χαμηλό δυνατό σουτ.
Στο 2-0 ήρθε στο 76' και πάλι από τον Μχιταριάν (14ο γκολ σε 10 ματς), ο οποίος αρχικά επιχείρησε να κάνει ασίστ, η μπάλα όμως μετά κόντρα βρέθηκε ξανά μπροστά του και με πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά.
Συνθέσεις:
ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Ιλσίνιο, Ουίλιαν, Μχιταριάν, Λουίζ Αντριάνο.
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Πάρκχερστ, Οκόρε, Ρούνιε, Μτίλινγκα, Άντου, Στόκχολμ, Κρίστενσεν, Λόρεντζεν, Τζόσουα Τζον, Μπέκμαν.



Ομιλος F:

Η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια στο Μόναχο, ενώ η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ έκανε την έκπληξη νικώντας με 3-1 την Λιλ μέσα στην Γαλλία. 

Μπάγερν - Βαλένθια 2-1


Σκόρερς: 38' Σβάινσταϊγκερ, 76' Κρόος / 91' Νέλσον Βαλντές
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο.
Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία).


Η υπεροχή της Μπάγερν έφερε αποτέλεσμα στο 38', όταν και άνοιξε το σκορ ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ με διαγώνιο σουτ, από πάσα του Άριεν Ρόμπεν, ενώ στο σουτ η μπάλα βρήκε και στον Αλί Σισοκό, αλλάζοντας λίγο πορεία.
Με φοβερό σουτ του Τόνι Κρόος η Μπάγερν διπλασίασε τα τέρματά της στο 76', με τον διεθνή Γερμανό μέσο να στέλνει την μπάλα στο "γάμα" της εστίας του Ντιέγκο Άλβες.
Η Βαλένθια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 91' με την κεφαλιά του Νέλσον Αέδο Βαλντές, ενώ στο 93' ο Ραμί έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε, αλλά ο Ντιέγκο Άλβες απέκρουσε την εκτέλεση του Μάντζουκιτς.
Συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπάντστουμπερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Πισάρο.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Αλί Σισοκό, Παρέχο, Τίνο Κόστα, Φεγκουλί, Γκουαρδάδο, Ζόνας, Σολδάδο.

Λιλ - ΜΠΑΤΕ 1-3.


Σκόρερς: 60' Σετζού / 6' Βολόντκο, 20' Ροντιόνοβ, 43' Ολεχνόβιτς
Γήπεδο: "Μετροπόλ", Βιλνέβ-ντΆσκ.
Διαιτητής: Μάρτσιν Μπόρσκι (Πολωνία).
Η Λιλ έχασε τις πρώτες ευκαιρίες του αγώνα στο "Μετροπόλ", αλλά η ΜΠΑΤΕ άνοιξε το σκορ στο 6' με το εξαιρετικό σουτ του Βολόντκο.
Μόλις στο 20' οι Λευκορώσοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με το κοντινό πλασέ του Ροντιόνοβ, αλλά οι Γάλλοι αδικήθηκαν, καθώς ο σκόρερ ήταν καθαρά σε θέση οφ-σάιντ όταν τροφοδοτήθηκε.
Πριν το ημίχρονο ήρθε και τρίτο γκολ για την ΜΠΑΤΕ, με τον Ολεχνόβιτς αυτήν την φορά να νικά τον Μικαέλ Λαντρό σε μία ακόμη αντεπίθεση, κάνοντας το 0-3 στο 43'.
Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός, Ορελιέν Σετζού, μείωσε σε 1-3 στο 60' για την Λιλ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και έδωσε ελπίδες στους Γάλλους.
Συνθέσεις:
ΛΙΛ: Λαντρό, Ντεμπουσί, Μπάσα, Σετζού, Ντιζν, Μπαλμόν, Μαβουμπά, Μαρτέν, Καλού, Παγέτ, Τούλιο ντε Μέλο.
ΜΠΑΤΕ: Γκορμπούνοβ, Βολόντκοβ, Ραντκόβ, Σίμιτς, Πολιάκοβ, Ολεχνόβιτς, Λιχταρόβιτς, Μπορντάτσεβ, Παβλόβ, Χλεμπ, Ροντιόνοβ.



Ομιλος G:

Η Σπαρτάκ έκανε ανατροπή μέσα στο "Καμπ Νόου", αλλά με δύο γκολ του Μέσι έκανε και η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 3-2. Στο 0-0 Σέλτικ και Μπενφίκα.


Μπαρτσελόνα - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2.


Σκόρερς: 14' Τέγιο, 72' και 80' Μέσι / 29' αυτ. Ντάνι Άλβες, 59' Ρόμουλο
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη.
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία).
Ο Νταβίντ Βίγια τελικά δεν ήταν αρχική 11άδα της Μπαρτσελόνα (ανέτοιμος) και ο Τέγιο που ήταν στην 3άδα της επίθεσης μαζί με Μέσι και Πέδρο, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14' με καταπληκτικό πλασέ, αριστερά λίγο έξω από την περιοχή (αλά... Ανρί).
Η ισοφάριση για την Σπαρτάκ Μόσχας ήρθε στο 29', με τον Ντάνι Άλβες να πετυχαίνει αυτογκόλ με κάτι σαν "τακουνάκι", στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα προ του Άρι, μετά την σέντρα του Εμενίκε από δεξιά.
Στο 59' ο Ντίκαν έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Μέσι, αλλά αμέσως μετά η Σπαρτάκ έφυγε στην αντεπίθεση και ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Ο Άρι από αριστερά βρήκε τον ΜακΓκίτι στον άξονα και ο Ιρλανδός έκανε την ασίστ δεξιά στον Ρόμουλο, με τον Βραζιλιάνο με ψύχραιμο πλασέ να περνά την μπάλα κάτω από το σώμα του Βίκτορ Βαλντές για το 1-2.
Από και πέρα ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με δύο γκολ έκανε την ανατροπή για την Μπαρτσελόνα αυτήν την φορά.
Ο Αργεντινός ισοφάρισε στο 72' με κοντινή προβολή σε φάση διαρκείας, ενώ στο 80' έκανε το 3-2 με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλέξις Σάντσες.
Συνθέσεις:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας, Πέδρο, Τέγιο, Μέσι.
ΣΠΑΡΤΑΚ Μ.: Ντίκαν, Κιρίλ Κομπάροβ, Ινσαουράλδε, Σούχι, Ντμίτρι Κομπάροβ, Ραφαέλ Καριόκα, Σέλστρεμ, Ρόμουλο, ΜακΓκίτι, Άρι, Εμενίκε.
 

Σέλτικ - Μπενφίκα 0-0.


Γήπεδο: "Σέλτικ Παρκ", Γλασκώβη
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία).

Με τον Γιώργο Σαμαρά εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού η Σέλτικ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μπενφίκα στην Γλασκώβη.
Οι Πορτογάλοι είχαν περισσότερες καλές στιγμές στο ματς, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν είχε καμία σπουδαία ευκαιρία.
Συνθέσεις: 


ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Μάθιους, Γουίλσον, Μουλγκρού, Λούστινγκ, Σκοτ Μπράουν, Βανιάμα, Κόμονς, Ισαγκίρε, Φόρεστ, Νικολάς Φεντόρ.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Μαλγκαρέχο, Μάτιτς, Αϊμάρ, Ένσο Πέρες, Γκαϊτάν, Σάλβιο, Ροντρίγκο.


Ομιλος H:

Με γκολ του Κάρικ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 την Γαλατάσαράι, η οποία είχε 3 δοκάρια στο "Ολντ Τράφορντ". Η Κλουζ πήρε "διπλό" με 2-0 από την Μπράγκα!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γαλατάσαράι 1-0


Σκόρερ: 7' Κάρικ.
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ.
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Με το εντυπωσιακό γκολ του Μάικλ Κάρικ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ 7', με τον Άγγλο μέσο να περνά και τον Μουσλέρα πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ είχε κάνει το "ένα-δύο" με τον Φαν Πέρσι και εν συνεχεία με τον Καγκάουα.
Τρία λεπτά αργότερα η Γαλατάσαράι έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Νορντίν Αμραμπάτ να φεύγει στην αντεπίθεση και το σουτ του να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα, ενώ δοκάρι είχε και στο 39' ο Χαμίτ Αλτιντόπ!
Η ManUtd κέρδισε πέναλτι με τον Μπουράκ Γιλμάζ να ανατρέπει τον Ραφαέλ, τον Νανί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Φερνάντο Μουσλέρα να αποκρούει.
Στο 56' ήρθε το 3ο δοκάρι για την Γαλατάσαράι στην αναμέτρηση, με τον Σελτσούκ Ινάν αυτήν την φορά να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.
Συνθέσεις:
MANUTD: Λίντεγκααρντ, Ραφαέλ, Βίντιτς, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς, Καγκάουα, Βαλένσια, Νανί, Φαν Πέρσι.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Νουνκό, Σεμίχ Καγιά, Χακάν Μπαλτά, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Χαμίτ Αλτιντόπ, Αμραμπάτ, Ουμούτ Μπουλούτ, Μπουράκ Γιλμάζ.

Μπράγκα - Κλουζ 0-2

Σκόρερ: 19' και 34' Ραφαέλ Μπάστος.
Γήπεδο: "Estádio Municipal", Μπράγκα
Διαιτητής: Πέτερ Ράσμουσεν (Δανία).
Από εκτέλεση κόρνερ της Μπράγκα η Κλουζ έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά με τον Σουγκού, την κατάλληλη στιγμή αυτός τροφοδότησε τον Ραφαέλ Μπάστος και στο τετ-α-τετ νίκησε τον Μπέτο, ανοίγοντας το σκορ για τους Ρουμάνους στο 19'.
Ο Ραφαέλ Μπάστος μάλιστα έχει αποκτηθεί από την Μπράγκα το 2010 και έτσι σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενώ δίπλα του περίμενε ο Καπετάνος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά... δεν χρειάστηκε.
Στο 34' ήρθε και το δεύτερο γκολ του Ραφαέλ Μπάστος, με τον Βραζιλιάνο αυτήν την φορά να σκοράρει μετά από εντυπωσιακή ενέργεια, καθώς απέφυγε (και με κάποιες κόντρες) αρκετούς αμυντικούς μέσα στην περιοχή πριν σουτάρει για 0-2.
Συνθέσεις:
ΜΠΡΑΓΚΑ: Μπέτο, Λεάντρο Σαλίνο, Κοέλιο, Πάουλο Βινίσιους, Ισμαΐλι, Κουστόντιο, Ούγκο Βιάνα, Ρούμπεν Μικαέλ, Αλάν, Μοσορό, Έντερ.
ΚΛΟΥΖ: Μάριο Φελγκέιρας, Ίβο Πίντο, Ρικάρντο Καντού, Ράντα, Καμόρα, Μουρεσάν, Λουίς Αλμπέρτο, Σέπσι, Ραφαέλ Μπάστος, Σουγκού, Καπετάνος.


ΟΛΑ τα γκολ των ομίλων Ε,F,G και H του του Τσάμπιονς Λιγκ! 

Οι βαθμολογίες στους ομίλους E-H μετά τα ματς της 1ης αγωνιστικής του Champions League:

            

1 σχόλιο: