Τελευταία Νέα

20/9/12

1η Aγωνιστική ομίλων Europa League : Μάριμπορ-Παναθηναϊκός 3-0

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Μάριμπορ παρουσιάζοντας ένα πάρα πολύ κακό πρόσωπο και δείχνοντας πολλές αδυναμίες στη Σλοβενία. Χωρίς πάθος, ψυχή και κατώτεροι από τον αντίπαλο τους παρουσιάστηκαν οι πράσινοι που ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Europa League.
Την βαριά ήττα με 3-0 παρουσιάζοντας ένα πολύ κακό πρόσωπο και δείχνοντας πολλές αδυναμίες γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Μάριμπορ από τους Σλοβένους που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε ομίλους είτε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Γιουρόπα Λιγκ.
Το Τριφύλλι έχοντας μόλις δυο φάσεις σε όλο το παιχνίδι δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τον αντίπαλο του ενώ παίζοντας για ένα ακόμη ματς χωρίς φορ έδειξε πως ότι έγινε πέρσι δεν μπορεί να συμβεί και την φετινή σεζόν καθώς λείπει ένας παίκτης στυλ Λέτο.
Παράλληλα οι πράσινοι παρουσιάστηκαν χωρίς πάθος και ψυχή και χωρίς καμία μα καμία μαχητικότητα κοιτώντας στις περισσότερες φάσεις τους αντιπάλους τους και μην μπορώντας σε κανένα σημείο να αντιδράσουν ενώ έκαναν και πολλά ατομικά λάθη.
Μερίδιο ευθύνης έχει φυσικά και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος δεν αντέδρασε και δεν βοήθησε από τον πάγκο την ομάδα του και όπως φάνηκε δεν προετοίμασε όπως θα έπρεπε το Τριφύλλι.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Λιούτσκι.
Διαιτητής: Κέλι.
Συνθέσεις:
Μάριμπορ (Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Ραϊτσεβιτς, Πότοκαρ, Μέγιατς, Τσβιγιάνοβιτς, Μέρτελ, Μέζγκα, Ταβάρες, Ιμπαρϊμι, Μπέριτς.
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος (56' Φορναρόλι), Κουίνσι (75' Μαυρίας), Σισοκό.
Κίτρινες κάρτες: 76' Βιτόλο, 85' Σπυρόπουλος, 88' Βελάσκες.
Κόκκινη κάρτα: 90+ Σπυρόπουλος.
Σκόρερ: 25' Μπέριτς, 62' Ιμπραίμι.
Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σισοκό και Κουίνσι στα δυο άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Χριστοδουλόπουλο σε ένα άτυπο ρόλο σέντερ φορ. Κάτι που δεν βγήκε όμως στην διάρκεια του αγώνα όχι τόσο γιατί ο Λάζαρος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό καθ' αυτό τον ρόλο αλλά κυρίως γιατί οι πράσινοι δεν είχαν ανάπτυξη για να φτάσει η μπάλα μπροστά. Με αποτέλεσμα ο Χριστοδουλόπουλος να γυρνάει πίσω για να γίνει κάτοχος της μπάλας και μέσα στην περιοχή να μην υπάρχει κανείς.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες είχαν από ένα σουτ μέσα στην περιοχή που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και έπρεπε να φτάσουμε στο 12' για την πρώτη καλή σημαντική ευκαιρία και αυτή από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο Βύντρα έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε και την σέντρα ο Σισοκό δεν πρόλαβε με την άμυνα της Μάριμπορ να διώχνει την μπάλα να φτάνει στον Κατσουράνη αλλά το σουτ του αρχηγού των πράσινων έφυγε έξω.
Στο 23' και πάλι ο Ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία από τα αριστερά στην επίθεση, ο Σισοκό είδε στο κέντρο τον Κατσουράνη του πέρασε την μπάλα και αυτός μην έχοντας άλλη λύση μπροστά αλλά μόνο τον Λάζαρο στα δεξιά του σούταρε δυνατά με τον Χαντάνοβιτς να διώχνει.
Η Μάριμπορ η οποία μέχρι το 25' δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ βρίσκοντας κενό χώρο στο κέντρο και από τον άξονα ο Τάβαρες βρήκε τον Μπέριτς μέσα στην περιοχή, αυτός κοντρόλαρε και με δυνατό σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ για τους Σλοβένους.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με τους Χριστοδουλόπουλο και Κουίνσι δίδυμο στην επίθεση. Χωρίς όμως το Τριφύλλι να καταφέρει να απειλήσει τους Σλοβένους μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το οποίο έληξε με την Μάριμπορ προηγούμενη με 1-0. 
Δεν άλλαξε κάτι.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θέλησε να αλλάξει κάτι στην ανάπαυλα και το Τριφύλλι παρατάχθηκε στο δεύτερο μέρος με τους ένδεκα που ξεκίνησε την αναμέτρηση.
Η Μάριμπορ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 53' όταν σε μια γρήγορη επίθεση από τα δεξιά και αργή επιστροφή των αμυντικών του Τριφυλλιού ο Μπέριτς έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής, πλάσαρε αλλά ο Καρνέζης σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ.
Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 55' όταν ο Κατσουράνης με ωραία μεταβίβαση έψαξε τον Χριστοδουλόπουλο, αυτός εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο κέντρο της άμυνας, προσπάθησε να πλασάρει πάνω από τον Χαντάνοβιτς ο οποίος έδιωξε και εν συνεχεία ο Ζέκα σούταρε άστοχα.
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι το Τριφύλλι δεν μπορούσε να απειλήσει ήρθε και ένα δεύτερο γκολ από πλευράς Μάριμπορ μετά από ένα τραγικό λάθος του Κουίνσι στο χώρο του κέντρου. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά και τον Τάβαρες, αυτός γύρισε αλλά ο Βύντρα έκοψε αρχικά την πορεία της μπάλας η οποία έφτασε και πάλι στον Βραζιλιάνο ο οποίος είδε τον Ιμπραίμι ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Καρνέζη.
Ανήμπορος να αντιδράσει.
Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι δέχτηκε νωρίς το δεύτερο γκολ και είχε μπροστά του μισή ώρα για να αντιδράσει δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο και αυτό ήταν ουσιαστικά το μεγαλύτερο κακό για τους πράσινους από το παιχνίδι με την Μάριμπορ.
Σαν μην έφτανε αυτό η ήττα έγινε ακόμα πιο βαριά όταν στο 87' ο Σισοκό έκανε το πέναλτι και ο Τάβαρες το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το τελικό 3-0 για τους Σλοβένους δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη τους.

Το Κλειδί:

Το πρώτο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός στο 25' μετά από ένα λάθος στο χώρο του κέντρου επηρέασε αρκετά το Τριφύλλι όπως αποδείχτηκε στην εξέλιξη του ματς με τους πράσινους να μην μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα λεπτό του αγώνα. Το γκολ μάλιστα ήρθε εκεί που όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπήσει την αναμέτρηση και προσπαθούσε να βγει μπροστά.

Η απογοήτευση:

Δεν μπορεί να σταθεί κάποιος σε έναν ή δυο παίκτες που απογοήτευσαν στο ματς με τους Σλοβένους καθώς όλοι οι πράσινοι ήταν πάρα πολύ κακοί. Κανένας δεν μπόρεσε να σταθεί στα ίσια απέναντι στην Μάριμπορ και κανείς δεν ξεχώρισε. Όλοι τους χωρίς πάθος και ψυχή έδειξαν ότι μάλλον η φανέλα που φοράνε είναι πολύ βαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου