Τελευταία Νέα

30/9/12

5η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Skoda Ξάνθη 3-2


Σ' ένα από τα καλύτερα ματς του φετινού πρωταθλήματος, ο Πλατανιάς πήρε μια μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Ξάνθης. Σούπερ ανατροπές, αποβολή, 5 γκολ και μια εξαιρετική εμφάνιση από τους Κρητικούς που πέτυχαν την πρώτη εντός έδρας νίκη.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 11' χάρη σε γκολ του Γκλέισον, όμως στη συνέχεια έριξαν στα σκοινιά την Ξάνθη και ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 47' με αυτογκόλ του Γκλέισον, ενώ πήραν κεφάλι στο σκορ στο 84'. Κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω και μέσα σε λίγα λεπτά το 2-1 έγινε 2-2 και στο τέλος 3-2! Κι όλα αυτά μέσα σε 7 λεπτά...
Όσο άδικο κι αν είναι κάποιες φορές το ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά υπήρχε δικαιοσύνη και ο Πλατανιάς που άξιζε πέρα ως πέρα τη νίκη τελικά την κατέκτησε χάρη στον Λόρενς Ντόε. Και ήταν μάλιστα η πρώτη που πανηγύρισε μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας του φτάνοντας τους 8 βαθμούς σε 5 ματς. Όχι άσχημα για μια νεοφώτιστη ομάδα.
Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη εκτός από τα γκολ δεν έχει κάτι άλλο για να περηφανεύεται. Ήταν απόλυτα εύστοχη και τυχερή αφού με δύο φάσεις πέτυχε ισάριθμα γκολ, όμως στο υπόλοιπο ματς, απλά παρακολουθούσε τον Πλατανιά να παίζει ποδόσφαιρο.
Για να μην αδικούμε τους Ακρίτες, ο Μαρίν αποβλήθηκε στο 40' χάρη σε μια επιπολαιότητά του και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ στο τέλος η Ξάνθη έπαιζε με 9 αφού τραυματίστηκε ο Γκλέισον και ο Παπαδημητρίου είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολιών.
Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσιος (Πρέβεζας).
Βοηθοί: Μαγιάννης Χρήστος (Άρτας), Ιωάννης Κοντίζας (Πειραιά).
4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου).
Παρατηρητή: Δημήτρης Τσορτανίδης (Αχαΐας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ντόε, Τζανής, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (78' Γιακουμάκης), Ουκάρ (46' Γκονσάλες), Μαρτσάκης, Ουντότζι, Αναστασάκος (87' Μιρτσέτα).
Ξάνθη (Γιάννης Παπαδημητρίου): Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Βασιλακάκης, Ράνος (42' Πλατέλλας), Μαρίν, Μαρσελίνιο (76' Φλίσκας), Μαρκόφσκι (61' Μάνταλος).
Γκολ: 11' Γκλέισον, 89' Βασιλακάκης / 47' Γκλέισον (αυτογκόλ), 84', 90+1' Ντόε.
Κίτρινες κάρτες: 40' Μαρτσάκης, 85' Αναστασάκος, 90+2' Ντόε / 24' Μπέρτος, 36' Ντάνι, 41' Μπαξεβανίδης, 57' Βιβιανί, 71' Βασιλακάκης, 75' Πλατέλλας.
Κόκκινες κάρτες: 40' Μαρίν.

Ο αγώνας:

Πλατανιάς και Ξάνθη προέρχονται από ήττες, είχαν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (5) και έτσι το ματς ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Το κλίμα στις εξέδρες ήταν εξαιρετικό και ο Πλατανιάς με τη δύναμη της έδρας προσπάθησε να ξεκινήσει πιο δυνατά στην αναμέτρηση.
Ο Γκλέισον σκότωσε τον Πλατανιά (0-1)...
Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και το ματς παιζόταν κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα στο πρώτο 10λεπτο να μην δούμε κάποια φάση της προκοπής. Πριν καλά καλά οι δύο ομάδες βρουν ρυθμό, η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ και άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Γκλέισον με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, από το 11ο μόλις λεπτό.
Από 'κει και πέρα, ο Πλατανιάς αντέδρασε, πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσε ασφυκτικά προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στους παίκτες του δεν μετατράπηκαν σε γκολ.
Στο 16' και στο 25' τα σουτ του Ουκάρ πέρασαν δίπλα από το δοκάρι, στο 35' το σουτ του Κάλαϊτζιτς δυσκόλεψε τον Βιβιανί, ενώ στο 40' η Ξάνθη έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Μαρίν έριξε κουτουλιά στον Μαρτσάκη και είδε αμέσως την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε άλλη ευκαιρία και έτσι οι Ακρίτες κατάφεραν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το 1-0.
... και μετά την ομάδα του (1-1)!
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα μόνο που αυτή την φορά κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Γκλέισον στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα μετά από μια σέντρα, την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι ήταν σκόρερ και στα δύο γκολ του ματς.
Η κυριαρχία του Πλατανιά συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά σε σημείο που η κατοχή της μπάλας είναι 69-31% υπέρ του! Μην ξεχνάμε βέβαια πως η Ξάνθη έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, όμως ακόμη και έτσι δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από το να αμύνεται και να προσπαθεί να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Έτσι λοιπόν, βλέπαμε έναν επιθετικό μονόλογο της ομάδας της Κρήτης που είχε ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά ούτε ο Μαρτσάκης (53'), ούτε ο Τζανής (62'), ούτε και ο Αναστασάκος (67', 78') κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο... πλεχτό.
Απίστευτο φινάλε με τρία γκολ σε 7 λεπτά και 3-2!
Τα λεπτά περνούσαν, η λήξη πλησίαζε και ενώ οι πιθανότητες του Πλατανιά μειώνονταν, ο Ντόε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κανκούδη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς.
Η Ξάνθη ήταν πλέον πίσω στο σκορ και έπαιζε με 9 παίκτες αφού ο Γκλέισον τραυματίστηκε και ο προπονητής της Ακριτικής ομάδας είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, όμως το 2-2 ήρθε από το πουθενά. Έπειτα από κόντρες, ο Βασιλακάκης από κοντά ισοφάρισε στο 89ο λεπτό.
Κι αν νομίζετε πως τα έχετε δει όλα κάνετε μεγάλο λάθος, αφού ο Ντόε στις καθυστερήσεις πέτυχε κι άλλο γκολ και έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Μαρτσάκης ήταν σε εξαιρετική μέρα και θα μπορούσε να αναδειχθεί MVP, όμως ο Ντόε με δύο γκολ στο 84' και στο 91' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Αδύναμος κρίκος:

Σ' ένα χρονικό διάστημα που η ομάδα του πιεζόταν αφόρητα από τον Πλατανιά, ο Μαρίν ξέφυγε, χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρτσάκη και άφησε την ομάδα του για 50 λεπτά να παίζει με 10 παίκτες. Επιπόλαιος ο άσος της Ξάνθης, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα και την ήττα της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου