Τελευταία Νέα

22/9/12

4η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-3

                              
Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη με 3-0 στην Ξάνθη, έδειξε ότι ξεπερνάει το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Προηγήθηκε με πέναλτι δώρο πάνω στον Κάτσε που εκτέλεσε ψύχραιμα ο Κλάους και σφράγισε την άνετη νίκη με όμορφα γκολ από τον Ρομπέρ (54') και τον Λάζαρ (88').
Την τρίτη νίκη (0-3) νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε το Σάββατο (22/9) ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" επικράτησε εκτός έδρας της Ξάνθης σε ένα παιχνίδι που πήρε το προβάδισμα στο 9' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη, ο οποίος σημειωτέτον συμπλήρωσε σήμερα 100 παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Κορυφαία η μεσαία γραμμή που θύμισε... Μπαρτσελόνα, την οποία είχε μνημονεύσει συμπτωματικά προ ημερών ο Χρήστος Πανόπουλος.

Μετά από αρκετό καιρό η αμυντική λειτουργία του "Δικεφάλου" ήταν ικανοποιητική, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ξάνθης να μην δημιουργούν με ευκολία επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε και πάλι τον Λόρενς για παρτενέρ του Αθανασιάδη και τον Ρομπέρ αντί του Σταφυλίδη μπροστά από τον Λίνο.
Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Ξάνθη (Ουζουνίδης):  Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (71' Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (56' Μαρίν), Ονουάτσι (56' Μάνταλος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο (71' Σταφυλίδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (89' Ιντζίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς (86' Γιάννου).
Κίτρινες κάρτες: Κομεσίδης, Λίνο, Ετο, Ονουάτσι, Κατσικάς, Λάζαρ.
Σκόρερ:  Αθανασιάδης (10' πεν.), Ρομπέρ (54'), Λάζαρ (88').

Το ματς:

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κερδίσουν την μάχη του κέντρου και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Το παιχνίδι κύλησε κάπως έτσι μέχρι το 9' όταν ο Κάτσε σε μονομαχία με τον Κομεσίδη μέσα στην περιοχή έπεσε στο έδαφος και ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αθανασιάδης, ο οποίος ευστόχησε και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κινητικός, είχε την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε τον αγώνα, αλλά χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός.
Στο 23' η Ξάνθη ανησύχησε για πρώτη φορά τον Γλύκο. Αρχικά, ο Βασιλακάκης μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ονουάτσι, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν χλιαρό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαρσελίνιο πέρασε τον Κουμάλο, όμως, ο Κατσικάς τελευταία στιγμή πριν ο άσος της Ξάνθης σουτάρει παραχώρησε κόρνερ. Ο "Δικέφαλος" κρατούσε σχετικά εύκολα τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του και αν εξαιρεθεί μία μεγάλη ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο στο 41', οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν... ίδρωσαν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
"Καθάρισε" σε ρυθμό ρελαντί!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και στο ίδιο τέμπο. Δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα στα μετόπισθεν. Στο 52' ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Γλύκος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει και δύο λεπτά αργότερα ο Ρομπέρ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον "Δικέφαλο". Ο Γάλλος ελίχθηκε ωραία, μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, άλλαξε πόδι και νίκησε τον Βιβιάν με σουτ στην κλειστή του γωνία.
Οι Λάζαρ και Κάτσε τα πήγαιναν περίφημα στον χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα και η Ξάνθη έμοιαζε ικανή να απειλήσει μόνο μετά από λάθος των μέσων ή των αμυντικών του "Δικεφάλου". Στο 67', ωστόσο, ο Μαρίν σέντραρε, ο Γλύκος ακούμπησε την μπάλα και λίγο πριν φτάσει στο κεφάλι του Μαρκόφσκι στην μικρή περιοχή παρενέβη ο Ετο και απομάκρυνε. Ο δραστήριος Μαρσελίνιο στο 76' σούταρε συρτά, όμως, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και στο 81' ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Βιβιανί έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του ο Λόρενς έπιασε την κεφαλιά, ο Βιβιανί απέκρουσε με υπερένταση και ο Κατσικάς για λίγο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 88' ο Λάζαρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας το 0-3 με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρσελίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σημειώσει το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Το κλειδί:

Η πολύ καλή χημεία Λάζαρ-Κάτσε στο κέντρο αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία χτίστηκε η επιτυχία του ΠΑΟΚ.

Η απογοήτευση:

Ο πρώτος βοηθός Αλεξέας που είναι ζήτημα αν στις δεκάδες φάσεις που έγιναν στο οπτικό του πεδίο είδε σωστά τέσσερις, πέντε από αυτές.
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου