Τελευταία Νέα

23/9/12

4η Aγωνιστική Super League : Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Η Βέροια με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Ολαϊτάν πήρε την πρώτη της νίκη στην Super League μετά από 4,5 χρόνια επικρατώντας στην έδρα της με 1-0 του ΠΑΣ.
Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας λειτούργησε ευργετικά για τη Βέροια. Η "βασίλισσα του βορρά", με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Καρύδα, αφού πήρε τον πρώτο της βαθμό την περασμένη αγωνιστική στη Λιβαδειά με 8 παίκτες, έφτασε απέναντι στον ΠΑΣ και στην πρώτη της νίκη.Με πρωταγωνιστή και σκόρερ στο 65' τον Μάικλ Ολαϊτάν, επικράτησε με 1-0 των Ηπειρωτών οι οποίοι παραμένουν χωρίς "τρίποντο" στο πρωτάθλημα.
Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη της Βέροιας απέναντι στον ΠΑΣ μετά από 5 παιχνίδια όπου ο "Αγιαξ της Ηπείρου" μετρούσε 4 νίκες και 1 ισοπαλία, σε αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο της Β' Εθνικής.
Παράλληλα ο Ολαϊτάν χάρισε την πρώτη νίκη στους "κυανέρυθρους" στην Super League μετά από 4,5 χρόνια (σ.σ. τελευταία επιτυχία της Βέροιας το 1-0 απέναντι στον Αρη τον Φλεβάρη του 2008).
Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μπάρμπα, ο οποίος δέχθηκε την μπάλα στο κεφάλι στο 50', έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε στο έδαφος και του γύρισε η γλώσσα. Ευτυχώς οι γιατροί έτρεξαν γρήγορα και τον γλίτωσαν από τα χειρότερα, με τον 29χρονο αμυντικό να συνέρχεται και να διακομίζεται προληπτικά στο νοσοκομείο.
Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Βέροιας.
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Τουμπάκαρης (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Βέροια (Νίκος Καρύδας): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Κάλι, Μπάρμπας (Ορέστες 56'), Γεωργέας, Καλογέρης, Πέρεζ Μορένο (Κόστλι 78'), Καφές (Βεργώνης 74'), Ολαϊτάν, Μπάργκαν, Ιωάννου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τσουκαλάς (90+1' Νικλησιώτης), Πατσατζόγλου (Ντάσιος 77'), Γεωργίου, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (Τζάνης 82').
Σκόρερ: Ολαϊτάν 65'.
Κίτρινες: Μπαργκάν 90+4', Ολαϊτάν 90+7' - Λίλα 24', Γεωργίου 35', Βίλα 63', Τσουκαλάς 84'.

Το ματς:

Η Βέροια μπήκε με ενθουσιασμό στην αναμέτρηση, πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε με τους Μπαργκαν (6') και Ιωάννου (7'). Η φάση όμως του αγώνα στο ξεκίνημα ήρθε για τον ΠΑΣ και στο τετ-α-τετ του Γεωργίου με τον Καντιμοίρη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια και κράτησε το 0-0 (16').
Ο Ολαϊτάν άρχισε να πυροβολεί...
Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον Ολαϊτάν ο οποίος δοκίμασε τρεις φορές με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς επιτυχία (22', 26', 30'). Λίγο αργότερα (36'), η Βέροια απείλησε για τελευταία φορά στο ημίχρονο, αλλά ο Ταμπάσης μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Ιωάννου.
Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό του αγώνα και παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να κινδυνέψουν (σ.σ. στα πρώτα 45' η κατοχή ήταν 56-44% για τον ΠΑΣ, ενώ οι τελικές  6-2 για τη Βέροια).
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στην αρχή της επανάληψης με τον Ολαϊτάν να συνεχίζει να απειλεί (47') και τον Καφέ από τη μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά ψαράκι (48').
Ακολούθησε μια 6λεπτη διακοπή καθώς ο Μπάρμπας δέχθηκε την μπάλα στο πρόσωπο, έπεσε στο έδαφος και του γύρισε η γλώσσα. Ευτυχώς οι γιατροί έτρεξαν γρήγορα πάνω στον παίκτη, προλαβαίνοντας τα χειρότερα. Ο 29χρονος αμυντικός στη συνέχεια διεκομίστη προληπτικά στο νοσοκομείο.
...βρίσκοντας τον στόχο στο 65'!
Η διακοπή από τον τραυματισμό του Μπάρμπα, επηρέασε τους περισσότερους παίκτες πλην Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός είχε άλλη μία τελική στο 61' για να πετύχει στο 65' το γκολ που κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι.
Μετά το 1-0 η Βέροια άφησε χώρο στους Ηπειρώτες χωρίς ωστόσο να βρεθεί σε κίνδυνο μέχρι το φινάλε του αγώνα, πέρα από την κεφαλιά του Λίλα στο 9ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜVP του αγώνα:

Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ο Νιγηριάνος ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Ταμπάση, καταφέρνοντας τελικά να κρίνει τον αγώνα πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο ΠΑΣ είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 16', έκανε άλλο ένα σουτ μέχρι το ημίχρονο για να έρθει η τρίτη και τελευταία τελική στο... 99'. Με τέτοια μεσοεπιθετική λειτουργία δεν μπορούσε να ζητήει κάτι περισσότερο από το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου