Τελευταία Νέα

23/9/12

4η Aγωνιστική Super League : Άρης-Κέρκυρα 1-0


Ο Άρης έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας με 1-0 της Κέρκυρας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αγκάνθο. Καλύτεροι σε όλη την αναμέτρηση οι "κίτρινοι"!
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Άρης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, καθώς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αγκάνθο επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με το "τρίποντο" που πήραν έφτασαν στους πέντε βαθμούς σε αντίθεση με την Κέρκυρα που έχει μείνει στον έναν.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε την απόλυτη υπεροχή με αρκετές ευκαιρίες, αλλά στην τελική προσπάθεια έκανε πάλι την εμφάνισή του το άγχος και δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αναστασόπουλο. Από την άλλη η Κέρκυρα δεν έδειξε κάτι το αξιόλογο προσέχοντας κυρίως τα νότα της.
Στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή του Άρη καρποφόρησε έστω και από το σημείο του πέναλτι και από εκεί και πέρα έγιναν όλα πιο εύκολα, καθώς χωρίς άγχος προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η Κέρκυρα "ξύπνησε" αργά στο τελευταίο τέταρτο του ματς, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης".
Διαιτητής/Βοηθοί: Κύζας (Δράμας)/Ευθυμιάδης (Πιερίας), Βερρής (Λέσβου).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Άρης (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Γκέσιος (46' Σουνάς), Νταμαρλής, Κοέλιο, Καπετάνος (92' Παντίδος), Γιάννιώτας, Αγκάνθο.
Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Κοντοδήμος, Χαμπλ (78' Διαμαντόπουλος), Ηλιάδης, Αγρίτης (57' Γιάντσης), Λεόν (52' Νάστος), Μπάρκογλου, Καραλής.
Κίτρινες κάρτες: Γιαννιώτας (34', Άρης), Κοέλιο (90', Άρης), Αγκάνθο (91', Άρης)-Μπάρκογλου (12, Κέρκυρα), Ηλιάδης (24', Κέρκυρα), Χαμπλ (56', Κέρκυρα), Έντερ (91', Κέρκυρα).
Σκόρερ: Αγκάνθο (57' πεν. Άρης).
Ο Άρης την υπεροχή!
Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 12ο λεπτό οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε μία επαφή του Χαμπλ με τον Κοέλιο μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.
Στο 16' το σουτ του Γκέσιου για τον Άρη ήταν άστοχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα (18') μετά από σύγχυση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Καραλής έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Βελλίδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης αύξησε την πίεσή του στα καρέ της Κέρκυρας και στο 20' από το σουτ του Αγκάνθο ο Αναστασόπουλος απέκρουσε, ενώ έγινε το ίδιο και στο σούτ του Καπετάνου στο 22'.
Επτά λεπτά αργότερα (29'), ο Γιαννιώτας έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά το σουτ δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα ο Αναστασόπουλος να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Στο 33' και στο 36' τόσο η κεφαλιά του Αγκάνθο, όσο και το σουτ του Καπετάνου έφυγαν άουτ και έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Καρποφόρησε η υπεροχή των "κιτρίνων"!
Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε με δυνατό ρυθμό και έκλεισε στα καρέ της την Κέρκυρα προκειμένου να πετύχει ένα τέρμα.
Στο 47' το σουτ του Παπαζαχαρία ήταν άστοχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα από το σουτ του Καπετάνου ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 57' ο Άρης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ψυχογιού από τον Χαμπλ. Ο Αγκάνθο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστία του Αναστασόπουλου για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη.
Μια δικαίωση για τον Άρη αυτό το γκολ, καθώς είχε την πλήρη υπεροχή στην αναμέτρηση. Ο Αγκάνθο στο 74' είχε και ένα σουτ που έφυγε άουτ, ενώ για την Κέρκυρα ο Γιάντσης δοκίμασε το σουτ στο επόμενο λεπτό με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
Τρία λεπτά αργότερα (78') η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Μπάρκογλου βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη με τον τερματοφύλακα του Άρη να διώχνει με τα πόδια.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Κέρκυρα προσπάθησε να κάνει κάτι αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο Άρης μπόρεσε να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας και να πανηγυρίσει στο τέλος την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

MVP του αγώνα:

Ο Νταβίντ Αγκάνθο ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Βρέθηκε μέσα σε αρκετές φάσεις, ενώ πέτυχε και το γκολ που έδωσε στον Άρη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Λεόν μπορεί να ήταν καλός στο ματς της Κέρκυρας με τον Ατρόμητο, αλλά στο παιχνίδι με τον Άρη υστέρησε αρκετά και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου