Τελευταία Νέα

23/9/12

4η Aγωνιστική Super League : ΟΦΗ - ΑΕΚ 2-1

Σε ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για την ποιότητα του, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ που παρουσίασε το χειρότερο της πρόσωπο στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος. Έκανε ότι ήθελε ο Σίσιτς.

Η διαφορά δεν ήταν σημαντική ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς τα λάθη και από τις δύο πλευρές ξεπέρασαν τα 110! Η διαφορά ήταν σε έναν ποδοσφαιριστή, τον Σίσιτς ο οποίος πήρε τον ΟΦΗ στις πλάτες του και έδωσε την πρώτη νίκη στην Κρητική ομάδα.
Από την ΑΕΚ έλειπε ο ηγέτης, (το βασικό πρόβλημα της φετινής χρονιάς) που θα οδηγούσε τους συμπαίκτες του στην αντίδραση απέναντι στις ευκαιρίες των γηπεδούχων. Πρώτη εμφάνιση ως βασικός για τον Φουρτάδο και γκολ. Τεράστιο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων για τους κιτρινόμαυρους.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Θ.Βαρδινογιάννης"
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κούλα, Γεωργιάδης.
4ος Διαιτητής: Βοσκάκης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Μονιάκης, Μπανούσης (Λαμπρόπουλος 84'), Βερόν, Ιωαννίδης (Κουρδάκης 87'), Κουτσιανικούλης (Καπουράνης 57'), Σίσιτς, Παπάζογλου.
ΑΕΚ (Βλάχος): Αραμπατζής, Αρκούδας, Φερνάντες, Κουτρουμπής, Κοντοές, Ρίκκα, Κορδέρο (Γκερέιρο 46'), Φούντας (Κατσικοκέρης 46') (Νικολιάς 76'), Γρόντης, Κατίδης, Φουρτάδο.
Σκόρερ: Σίσιτς 17' (1-0 πεν), Ιωαννίδης 41' (2-0 πεν), Φουρτάδο 43' (2-1).
Κάρτες: Παπάζογλου 7', Φουρτάδο 47', Μονιάκης 66', Χαριτωνίδης 81', Γουναρίδης 90'+2'.

Πιο δυνατά ο ΟΦΗ και 1-0!

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσουν την ΑΕΚ, η οποία από τις πρώτες φάσεις έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πάσα. Με τον Σίσιτς κυρίως από την αριστερή πλευρά, ο ΟΦΗ πίεζε, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόβλημα στον Αραμπατζής.
Φάσεις μπορεί να μην υπήρχαν, αλλά υπήρχαν αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες. Ένα από αυτά ήταν και το διώξιμο του Κουτρουμπή πάνω στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός του ΟΦΗ ανατράπηκε από τον Κορδέρο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.
Ο Σίιτς ανέλαβε την εκτέλεση στο 17' και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, 1-0. Το γκολ των Κρητικών, έδωσε ενέργεια στην κερκίδα αλλά και την ίδια την ομάδα που προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, παρότι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.
Στο 28' ο Κουτσιανικούλης βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζής, από πάσα του Μπανούση, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πρόλαβε να διώξει αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Μπανούση, ο οποίος έκανε το σουτ σε κενή εστία αλλά η μπάλα πήγε άουτ.
Από εκείνο το σημείο ο αγώνας πάγωσε με τις δύο ομάδες να φτάνουν πάνω από τα 50 λάθη στο πρώτο μισάωρο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανέβει λίγο και στο 39' είχαμε την πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Ρίκκα εκτέλεσε φάουλ και ο Κατίδης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λάθος και δεύτερο πέναλτι!

Και ενώ φαινόταν ότι οι δύο ομάδες είχαν ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο, σε μια φάση από τα δεξιά, ο Σίσιτς έφυγε ο Αρκούδας δεν έκανε καλή εκτίμηση με αποτέλεσμα να πέσει να διώξει την μπάλα, βρίσκοντας όμως τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ με τον διαιτητή να δίνει δεύτερο πέναλτι.
Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα ψηλά στα δίχτυα του Αραμπατζή, γράφοντας το 2-0. Το χρονικό σημείο που οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο γκολ, φάνηκε πως θα "τελείωνε" την ΑΕΚ από το παιχνίδι αλλά...

Άμεση απάντηση με Φουρτάδο 2-1!

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η ΑΕΚ βγήκε μπροστά και στο 43' σε μια σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ, η μπάλα έφτασε στον Κατίδη έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και ο Φουρτάδο παρενέβη στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι την έστειλε τα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1 με την λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Έπαιξε στην κόντρα ο ΟΦΗ!

Στην επανάληψη η ΑΕΚ και με τις αλλαγές του Βαγγέλη Βλάχου, προσπάθησε να χτυπήσει τον ΟΦΗ για να φέρει το ματς στα ίσα, με αποτέλεσμα ο Αναστόπουλος να δώσει χώρο στην Ένωση και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Μόλις στο 52', ο Σίσιτς με απευθείας φάουλ απείλησε την ΑΕΚ, αλλά ο Αραμπατζής έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ ανέβηκε σε σχέση με το πρώτο μέρος και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνα.
Αντεπίθεση για τον ΟΦΗ με τον Σίσιτς στο 58', ο Σλοβένος βγαίνει τετ α τετ με τον Αραμπατζή από τα αριστερά, πλάσαρε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε πρώτο χρόνο και ο Κουτρουμπής πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
Στο 72' ο Φουρτάδο έχασε μια καλή ευκαιρία καθώς μετά από κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γουναρίδη, είδε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να μπλοκάρει, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
Η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά ο ΟΦΗ δημιουργούσε τα προβλήματα. Στην αντεπίθεση ο Σίσιτς στο 75', τετ α τετ με τον Αραμπατζή, προσπάθησε να τον περάσει και να τον πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσωσε την ομάδα και εν συνεχεία έδιωξε ο Κοντοές.
Στο 82' από φάουλ του Γκερέιρο, ο Παπάζογλου έκανε λάθος κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς την εστία του,  αλλά ο Γουναρίδης έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Μέχρι το τέλος η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο ΟΦΗ κράτησε το υπέρ του σκορ μέχρι και την λήξη του αγώνα.

MVP του αγώνα:

Ο Μίρνες Σίσιτς που από την αριστερή πλευρά αλλά και την δεξιά, ήταν κίνδυνος θάνατος για την ΑΕΚ και δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Ο Σλοβένος, πέτυχε το πρώτο γκολ, ενώ κέρδισε και το δεύτερο πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος:

Η γενική εικόνα της ΑΕΚ, που με διαφορά έκανε το πιο προβληματικό της παιχνίδι στις πρώτες 4 αγωνιστικές της Superleague. Πολλά τα λάθη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη απέδειξε ότι μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά άργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου