Τελευταία Νέα

30/9/12

5η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Βέροια 0-1

Πανθρακικός - Βέροια
Με χρυσό σκόρερ τον Καλτσά και μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Τζόναθαν Λόπες, η Βέροια πέρασε με 1-0 από την Κομοτηνή επί του Πανθρακικού, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη της.
Η Βέροια άντεξε την ασφυκτική πίεση του Πανθρακικού στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λόπες.
Τελικά το γκολ ήρθε στο 51ο λεπτό για την ομάδα του Νίκου Καρύδα, που παραμένει αήττητος για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στον πάγκο της "Βασίλισσας του Βορρά" και ανέβασε την ομάδα του στους 7 βαθμούς, ενώ μόλις στους 3 (που είχε κερδίσει απέναντι στον Παναθηναϊκό) έμεινε ο Πανθρακικός.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής.
Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος.
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Δήμος Αναστόπουλος.
Συνθέσεις :
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου (82' Κοντογουλίδης), Λουσέρο, Μουνάφο (71' Μίνγκας), Λαδάκης, Μπαϊκαρά (53' Κυβελίδης), Βαϊρουά, Παπαδόπουλος.
ΒΕΡΟΙΑ (Λόπες): Γεωργέας, Καλί, Ορέστες, Γεωργιάδης, Μπάργκαν (67' Μπελόν), Καλογέρης, Καφές (83' Βεργώνης), Μορένο (46' Καλτσάς), Κόστλι, Ολαϊτάν.
Σκόρερ: 51' Καλτσάς.
Κίτρινες κάρτες: Καστελάν, Σαρακατσάνος / Μπάργκαν, Γεωργιάδης, Κόστλι.

Ανασκόπηση αγώνα:

Απόλυτο αφεντικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Πανθρακικός, που όμως δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Λόπες, καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί.
Οι πρώτες καλές στιγμές για τους γηπεδούχους σημειώθηκαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με τον Λαδάκη να δοκιμάζει δύο φορές την τύχη του, αλλά να μη βρίσκει στόχο.
Οι Λουσέρο και Βαϊρουά είχαν και αυτοί κάποιες τελικές προσπάθειες, οι οποίες όμως αποδείχθηκαν άκαρπες, αφού ο Λόπες βρισκόταν σε ετοιμότητα και κράτησε το "μηδέν" στην εστία του.
Η σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα της Κομοτηνής χάθηκε στο 40ό λεπτό, όταν ο Λόπες απέκρουσε το κοντινό σουτ του Λουσέρο, ενώ εν συνεχεία ο Μουνάφο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σημαδεύοντας άουτ.
Η αδυναμία του Πανθρακικού να σκοράρει τιμωρήθηκε από τους φιλοξενούμενους με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51'. Ο νεοεισελθών Καλτσάς δέχθηκε μία παράλληλη μπαλιά από τον -επελαύνοντα από αριστερά- Ολαϊτάν και προ κενής εστίας πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Από κει και πέρα χρειάστηκε να φτάσουμε στο 83ο λεπτό για να απειλήσουν και πάλι οι Θρακιώτες την εστία του Λόπες, αλλά ο Ισπανός ήταν και πάλι εκεί. Ο Κοντογουλίδης, που είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του αντιπάλου του.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Τζόναθαν Λόπες ήταν αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού στο 1ο ημίχρονο δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν. Ο Ισπανός πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία απόκρουση στο 83ο λεπτό σε τετ-α-τετ του Κοντογουλίδη.

Ο αδύναμος κρίκος:

Πρόβλημα στο σκοράρισμα αντιμετώπισαν οι γηπεδούχοι, αφού δημιούργησαν πολλές φάσεις, αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ. Επομένως, οι επιθετικοί του Πανθρακικού χρεώνονται τον άτυπο τίτλο του αδύναμου κρίκου στην αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου