Τελευταία Νέα

30/9/12

5η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Άρης 4-1

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μόνο 45 λεπτά για να διαλύσει (4-1) τον Αρη και στο δεύτερο ημίχρονο έριξε στροφές. "Διαγωνισμός" όμορφων γκολ από Λόρενς και Κλάους και πανηγύρι στην εξέδρα υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη. Πολύ λίγος για τις ανάγκες του ντέρμπι ο Αρης. Κόκκινες σε Κατσικά, Λόρενς και Γιαννιώτα!
Ο ΠΑΟΚ με σχετική άνεση επικράτησε την Κυριακή (4-1) του Αρη στην Τούμπα, πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και ακολουθεί από κοντά έχοντας 12 βαθμούς τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα.
Ο "Δικέφαλος" μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε πλήρως, σε ένα παιχνίδι που πήρε το προβάδισμα στο 12' με "κεραυνό" του Λόρενς και εδραίωσε τη νίκη του μέχρι το 30', όταν προηγούνταν ήδη με 3-0 χάρη σε άλλα δύο τέρματα που σημείωσαν οι Κατσικάς και Φωτάκης. Στις καθυστερήσεις δέχτηκαν κόκκινη κάρτα οι Κατσικάς, Λόρενς και Γιαννιώτας, αποβλήθηκε ο Δώνης, σοβαρά επεισόδια με την λήξη στην φυσούνα.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Κάκος.
Συνθέσεις ομάδων:
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσικάς, Κουμαλό, Κάτσε (67' Γεωργιάδης), Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (80' Σαλπιγγίδης), Λόρενς, Αθανασιάδης (90' Πέλκας).
Αρης (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Καζναφέρης (63' Αγγελούδης), Νταμαρλής (46' Παπαστεργιανός), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Σουνάς (46' Μαργαρίτης), Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Αγκάνθο, Καπετάνος.
Κίτρινες κάρτες: Πουλίδο, Κάτσε, Καπετάνος, Κουμάλο, Καζναφέρης, Φωτάκης, Γεωργιάδης, Κατσικάς, Γιαννιώτας, Παπαστεργιανός, Αγκάνθο, Σταφυλίδης (στον πάγκο).
Κόκκινες κάρτες: Κατσικά, Λόρενς, Γιαννιώτας.
Σκόρερ: Λόρενς (12'), Κατσικάς (23'), Φωτάκης (30'), Αγκάνθο (39'), Αθανασιάδης (43').

Το ματς:

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα πέρασαν χωρίς κάτι ουσιαστικό και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οσο περνούσε, όμως, η ώρα ο ΠΑΟΚ έκλεινε τον Αρη στα καρέ του και στο  9' ο Φωτάκης πέρασε στον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε, αλλά οι αμυντικοί του Αρη έκοψαν τελευταία στιγμή, ενώ στο 10' ο Λίνο γέμισε στην καρδιά της περιοχής των "κίτρινων", όμως, για λίγο οι επιθετικοί του "Δικεφάλου" δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ!
Το γκολ, ωστόσο, ήρθε στο 12' με μαγική εκτέλεση από τον Λόρενς. Ο Ρομπέρ σέντραρε και ο Ιρλανδός με μονοκόματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κεραυνοβόλησε τον Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά ο Αρης σε μία επίθεσή του ανησύχησε την άμυνα του "Δικεφάλου". Ο Αγκάνθο μπήκε στην περιοχή του Γλύκου, όμως, ο Κατσικάς τελευταία στιγμή πρόλαβε και έβαλε την προβολή. Στο 22' βγήκε κάθετη μπαλιά προς τον Ρομπέρ, αλλά ο Παπαζαχαρίες έδωσε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Φωτάκης, ο Κατσικάς πήδηξε πιο ψηλά απ΄ολους και έγραψε το 2-0. Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 26' ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ, όμως, ο Βελλίδης απέκρουσε το πλασέ του. Ο Φωτάκης, πάντως, λίγα λεπτά αργότερα χρίστηκε σκόρερ, όταν ο Αθανασιάδης του έστρωσε την μπάλα και ο Μεσσήνιος μέσος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Βελλίδη.
Ο "Δικέφαλος" συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Στο 35' ο Λίνο απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 36' ο Λάζαρ σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 38' ο Αρης έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά, όμως, ο Γλύκος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωσε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του η μπάλα έφτασε στον Αγκάνθο, ο οποίος από κοντά στο 39' μείωσε σε 3-1. Η χαρά των "κίτρινων" δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 41' ο Κλάους "προειδοποίησε" με σουτ που μπλόκαρε ο Βελλίδης και στο 43' με βολέ πέτυχε σπάνιας ομορφιάς γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη του ΠΑΟΚ
Κατέβασε ταχύτητα!
Το δεύτερο μέρος άρχισε στο ίδιο τέμπο. Δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και να επιτίθεται συνεχώς. Στο 49' ο Αθανασιάδης βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά ο γκολκίπερ του Αρη του έκλεισε το οπτικό πεδίο και το πλασέ του Έλληνα στράικερ έφυγε μόλις άουτ. Ο Αρης προσπαθούσε να ανέβει, το κατάφερνε σε κάποιες περιπτώσεις και σε μία από αυτές ο Αγκάνθο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έπιασε την κεφαλιά, όμως, αστόχησε. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, ο Αρης κέρδισε χώρο στο γήπεδο και στο διάστημα 60' έως 61΄έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες.
Αρχικά όταν το σουτ του Καπετάνου απέκρουσε δύσκολα ο Γλύκος και έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ όταν ο Πουλίδο από κοντινή απόσταση και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ πλάσαρε αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στο 82' ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή, όμως, ο Βελλίδης σταμάτησε την παράλληλη σέντρα του. Η συνέχεια του ματς δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά σε όσους το παρακολουθούσαν αφού ο τελικός νικητής είχε κριθεί και οι δύο ομάδες είχαν στρέψει την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα.
Με την λήξη του ματς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην φυσούνα.

Το κλειδί:

Ο Λόρενς στο διάστημα που επί της ουσίας παιζόταν το παιχνίδι ήταν αυτός που έδειξε την μεγαλύτερη κινητικότητα και άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο.

Η απογοήτευση:

Η άμυνα του Αρη. Από τον Βελλίδη μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον δρόμο για τα δίχτυα με σχετική ευκολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου