Τελευταία Νέα

29/9/12

5η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0

Σε ένα τραγικό παιχνίδι από άποψη ρυθμού και θεάματος, ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ και έφτασε τις 4 νίκες σε πέντε ματς! Πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη για την Ένωση που πλήρωσε και πάλι το εύκολο λάθος στην άμυνα.
Ο Πανιώνιος σε ακόμα ένα ματς έδειξε κάποια καλά στοιχεία, τα οποία όμως δεν ήταν ικανά παό μόνα τους για να του δώσουν τη νίκη. Αυτό που χρειάστηκε, ήταν και η ανικανότητα της ΑΕΚ να αποφύγει το παιδικό λάθος στην άμυνα που θα στοιχίσει το γκολ και στην ανικανότητα της Ένωσης να δημιουργήσει ολοκληρωμένες φάσεις απέναντι στην εστία του Περιστερίδη.
Για την ιστορία ο Πανιώνιος ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του με 12 βαθμούς σε πέντε ματς, ενώ στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ έγραψε ιστορία με τον 1 βαθμό σε αντίστοιχα ματς.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.
Διαιτητής: Αρετόπουλος.
Βοηθοί: Ακριβός, Καρατζίκας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης (Ανδράλας 79'), Αραβίδης, Μενδρινός (Μιλοβάνοβιτς 59'), Κολοβός (Αυλωνίτης 90'+2'), Καμπάνταης.
ΑΕΚ (Βλάχος): Αραμπατζής, Αρκούδας, Φερνάντες, Κουτρουμπής, Κοντοές, Ρίκκα (67'), Μπουγαϊδης (Φούντας 6'), Γρόντης, Κατίδης, Φουρτάδο, Κουρελλάς (Γκερέιρο 46').
Σκόρερ: Καμπάνταης 16' (1-0).
Κάρτες: Κατίδης 23', Γουνδουλάκης 42', Μπουγαϊδης 46', Ρίκκα 52', Κολοβός 63'. Αρκούδας 68', Φούντας (69')  (87' κοκ.), Γκερέιρο (72'), Ρόβας (90').

Η ΑΕΚ τον έλεγχο, ο Πανιώνιος το γκολ!

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσουν τον Πανιώνιο και να τον αιφνιδιάσουν με ένα γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε το πάνω χέρι, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.
Από το 12' και μετά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα και προσπάθησαν να βρούνε μπροστά με τον Γουνδουλάκη στο 14' να κάνει το πρώτο σουτ στο παιχνίδι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή. Παρότι ο Πανιώνιος δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτου του κόρνερ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ.
Στο 16' ο Πανιώνιος κέρδισε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή της ΑΕΚ, η κιτρινόμαυρη άμυνα δεν έδιωξε την μπάλα, και μετά από ένα σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε σε όλα τα πόδια, πέρασε μπροστά από όλους και ο Καμπάνταης ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε γράφοντας το 1-0.
Το γκολ όπως ήταν αναμενόμενο πάγωσε τους παίκτες της ΑΕΚ που για περίπου ένα δεκάλεπτο χάθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη ο Πανιώνιος πήρε τον έλεγχο μεν, αλλά δίχως να μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους.
Από το 27' και μετά, η ΑΕΚ συνήλθε και ξαναπήρε τον έλεγχο, πιέζοντας τον Πανιώνιος και προσπαθώντας πολλές φορές με ανορθόδοξο τρόπο να βρεθεί στην περιοχή του Περιστερίδη. Οι παίκτες του Ελευεθρόπουλου, φάνηκαν να μην μπορούν να κερδίσουν την μπάλα και αρκέστηκαν να περιμένουν πίσω από την μπάλα.
Στο 40' ήρθε η πιο μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, όταν ο Κατίδης με ένα σουτ από τα 40 μέτρα έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από τον δοκάρι του Περιστερίδη. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει ρυθμός αλλά και οι σημαντικές φάσεις.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους, βρήκε τις δύο ομάδες ακριβώς στους ίδιους ρόλους. Η ΑΕΚ να προσπαθεί να μπει στην περιοχή του Πανιωνίου για να φέρει το ματς στα ίσα και οι γηπεδούχοι να περιμένουν την Ένωση στην περιοχή τους θέλοντας να παίξουν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 55', ο Φούντας έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, έπιασε το σουτ ο Περιστερίδης απέκρουσε αλλά η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια, ο Φουρτάδο εκμεταλλεύτηκε το λάθος και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα αλλά η φάση ακυρώθηκε σωστά λόγω οφσάιντ.
Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να κρατάει την μπάλα, αλλά μην μπορεί να μπει στην περιοχή του Περιστερίδη. Στο 70' ήρθε η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Κολοβός για τον Πανιώνιο βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έκανε κίνηση εσωτερική και έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Αραμπατζή να διώξει σε κόρνερ.
Όσο περνούσαν τα λεπτά το άγχος για τους παίκτες της ΑΕΚ δυσκόλευε τις προσπάθειες τους. Η κίνηση του Βλάχου να παίξει με δύο επιθετικούς δεν βοήθησε καθόλου με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν έξω από την περιοχή και στην τελική προσπάθεια να τα χαλάνε με σουτ χωρίς να βρίσκουν το στόχο.

MVP του αγώνα:

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αξίζει τον συγκεκριμένο τίτλο στο αποψινό παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν τίποτα το αξιόλογο. Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Γροντής που έδειξε σήμερα πως έχει δυνατότητες, ενώ από τους νικητές ο Κολοβός όταν είχε την μπάλα ήταν ο πιο επικίνδυνος.

Αδύναμος κρίκος:

Για ακόμα μια φορά η άμυνα της ΑΕΚ έκανε το παιδαριώδες λάθος και το πλήρωσε με ήττα καθώς ούτε πιέστηκε περισσότερο, αλλά ούτε είχε την ικανότητα να πετύχει ένα γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου