Τελευταία Νέα

22/10/12

2η Aγωνιστική A1 : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-64

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο τέλος στο ΟΑΚΑ, όμως ο Ολυμπιακός κράτησε τη νίκη στο τέλος, παίρνοντας το "διπλό" με σκορ 64-60 επί του Παναθηναϊκού.
Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανήκει στον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το "χαστούκι" από την Εφές και να επιστρέψει στις νίκες.
Στο δ' δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια για να γυρίσει το ματς, όμως δεν τα κατάφερε.
Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίο παιχνίδι και είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ. Καθοριστικό το τρίποντο του Παπανικολάου στα 2.30'' πριν το τέλος, ενώ οι "πράσινοι" ήταν απελπιστικά άστοχοι.
Ο αγώνας:
Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με ελαφρώς διαφοροποιημένη την πεντάδα που μας είχε συνηθίσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι Διαμαντίδης, Ούκιτς, Μπράμος, Πάνκο και Άρμστρονγκ μπήκαν στην πεντάδα. Από την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε στην πεντάδα του, τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ.
Μετά τις αρχικές συνεχείς ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο 6΄στο +6 μετά από βολές του Ντόρσεϊ που έγραψε το 6-12. Τα δύο συνεχόμενα λάθη του Ούκιτς υποχρέωσαν τον Πεδουλάκη να βάλει στο παρκέ τον Ξανθόπουλο, ενώ πέρασε στο παρκέ και τους Ματσιούλις, Σχορτσανίτη.
Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στον τελευταίο, οι "ερυθρόλευκοι" τον έκλειναν πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Ο Σπανούλης έκανε το 7-14 για τον Ολυμπιακό που έπαιζε με υπομονή στην επίθεση, όμως ο Παναθηναϊκός πλησίασε με τρίποντο του Διαμαντίδη (14-16) μετά από ασίστ του Σχορτσανίτη που είχε κλειστεί. Το αντιαθλητικό φάουλ του Περπέρογλου στον Τσαρτσαρή στο 1.08'' δεν άλλαξε δραματικά τα πράγματα και το τελευταίο λέι απ του Σχορτσανίτη δε μέτρησε, μένοντας το 14-18.

Καλή άμυνα και υπομονή ο Ολυμπιακός.

Στο ξεκίνημα της β΄περιόδου, ο Ματσιούλις μείωσε σε 17-21 από τα 6.75μ., όμως ο Σπανούλης απάντησε αμέσως με τρίποντο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε άμυνα και επίθεση, είχε σαφή προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο και με τον Χάινς βρέθηκε στο +9 (17-26). Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα σε οργάνωση κι επίθεση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα δίλεπτο που έπαιξε χωρίς τον Διαμαντίδη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ και η διαφορά φλέρταρε συνεχώς με διψήφιο αριθμό πόντων. Τελικά, έφτασε τους 12 (19-31) στα 3.24'' πριν το τέλος του ημιχρόνου με τρεις βολές του Σπανούλη. Ο Πεδουλάκης έκανε συνεχείς αλλαγές, αλλά τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει, όσο οι "πράσινοι" έχαναν τις βολές και ο Ολυμπιακός σούταρε με 75% στα δίποντα.
Η διαφορά ανέβηκε δύο φορές στους 13 (21-34, 24-37) για τον Ολυμπιακό που έκανε φάουλ στο Λάσμε για να τον σταματήσει κι εκείνος έχανε συνεχόμενες βολές (0/5). Ο Σπανούλης πέρασε στα 7,8'' πριν το τέλος τον Τσαρτσαρή κι έγραψε το 26-40, για να σκοράρει με τη λήξη ο Ούκιτς.

Διατήρησε το προβάδισμα με τρίποντα!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς πήρε 5 σε μία μόνο φάση, ανανεώνοντας συνεχώς την επίθεσή του, αλλά έβρισκε με μεγαλύτερη δυσκολία το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Λάσμε μείωσε στους 6 (34-40), ξεσηκώνοντας τον κόσμο του που αναθάρρησε, αλλά δεν είχε συνέχεια η αντεπίθεσή του.
Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα γρήγορο 8-0, γράφοντας το 34-48 μετά από δύο διαδοχικά τρίποντα των Πρίντεζη και Λο. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε και πάλι ανήμπορος επιθετικά, πλην των περιπτώσεων που ο Διαμαντίδης αποφάσιζε να φτάσει μέχρι μέσα, τελειώνοντας την επίθεση (36-48 στο 27').
Οι "ερυθρόλευκοι" έβρισκαν λύσεις από τα 6.75μ. (είχαν 7/14), ενώ ο Παναθηναϊκός ροκάνισε τη διαφορά με βολές λόγω των πολλών φάουλ που είχε κερδίσει. Ο Διαμαντίδης έκανε το 45-51 από τη γραμμή και στην τελευταία επίθεση ο Πρίντεζης έγραψε με τρίποντο το 45-54, πετυχαίνοντας το 4ο εύστοχο για τον Ολυμπιακό στην δ' περίοδο.

Ντέρμπι στο τέλος.

Νευρικές μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ στο δ΄δεκάλεπτο, με "πράσινους" και "κόκκινους" να αστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα. Ο Πάνκο με καλάθι και φάουλ έκανε το 48-54, ενώ ένα τρίποντο του Τσαρτσαρή έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση πέντε πόντων στο 33'.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με πέντε σερί πόντους από τους Σπανούλη και Περπέρογλου ξέφυγε με 51-61 στο 34'. Μάλιστα, ο τελευταίος πανηγύρισε το λέι απ με το οποίο έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 10 πόντους. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 57-61 στο 37' ξαναμπαίνοντας στο ματς, όμως ο Παπανικολάου δεν το σκέφτηκε και πολύ έξω από τα 6.75μ. κι έκανε το 57-64.
Στο 38' κι ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απαντήσει με τρίποντο, η μπάλα πήγε στο Διαμαντίδη που έγραψε το 60-64, στην επόμενη φάση έκανε το λάθος ο Σπανούλης και στο 39' ο Τσσρτσαρής μπερδεύτηκε χάνοντας την μπάλα.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6(1), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10(2), Διαμαντίδης 19(3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5(1), Άντιτς, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 12(2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6(2), Παπανικολάου 9(1), Μάντζαρης 5(1).

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου