Τελευταία Νέα

21/10/12

7η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Λεβαδειακός 0-0


Ο Λεβαδειακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (0-0) και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του για παραμονή.

Ένας άριστα στημένος και τοποθετημένος αμυντικά στον αγωνιστικό χώρο Λεβαδειακός έφυγε δίκαια με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Περιστέρι, αποσπώντας 0-0 από τον Ατρόμητο.
Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκε δυναμικά στο ματς και μέσα σε ένα δίλεπτο (5'-6') είχε δύο πολύ καλές στιγμές για γκολ με τους Μπρίτο και Σουμπίνιο, όμως η συνέχεια του πρώτου μέρους την βρήκε εγκλωβισμένη απέναντι στις αμυντικές παγίδες των φιλοξενουμένων.
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά (στο ημίχρονο υπήρχαν και σφυρίγματα από τους οπαδούς του Ατρομήτου), με τον Επστάιν να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στο 65' και τους Βοιωτούς να παίρνουν έναν χρυσό βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.
Να σημειωθεί πως ο Ατρόμητος έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα (4 ισοπαλίες - 1 ήττα) ενώ στον αντίποδα ο Λεβαδειακός πήρε τον πρώτο του εκτός έδρας βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Περιστερίου.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου).
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Καραϊσαρίδης (Πιερίας).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (85' Πίτου Γκαρσία), Μπέλιτς (54' Καραμάνος), Σουμπίνιο, Επστάιν, Κούτσι (73' Δημούτσος).
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Μάρτινς (68' Μάρτινς), Πόι, Βασιλείου (92' Ντε Μπρίτο), Ακόστα (84' Μπουντόπουλος).
Κίτρινες κάρτες: Ιγκλέσιας (66'), Φυτανίδης (72') / Μεντί (28'), Ριβέρα (33'), Χοσέμι (64'), Κασμερίδης (90'), Μπουντόπουλος (93'), Μαχαίρας (95').

Δυναμικό ξεκίνημα...

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις από πλευράς θεάματος, καθώς με τη συμπλήρωση έξι λεπτών καταγράφηκαν τρεις καλές φάσεις.
Η αρχή έγινε στο 2' από τον Βασιλείου, με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει τη μπάλα στο σουτ του Έλληνα επιθετικού, ενώ το δίλεπτο 5'-6' βρήκε τον Ατρόμητο να απειλεί δις την εστία του Κασμερίδη.
Ο Μπρίτο έπιασε σουτ από το ύψος του πέναλτι στο 5' και υποχρέωσε τον Κασμερίδη σε σημαντική επέμβαση ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σουμπίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από λάθος της άμυνας των "πρασίνων" όμως το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
Το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα των δύο ομάδων δεν είχε πάντως ανάλογη συνέχεια, με τον Ατρόμητο να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του έχοντας τους περισσότερους δημιουργικούς παίκτες του σε κακή ημέρα και τον Λεβαδειακό στον αντίποδα να αρκείται στην εξαιρετική ανασταλτική του λειτουργία.

.... όχι όμως ανάλογη συνέχεια.

Χαρακτηριστικά ήταν άλλωστε 33 λάθη που είχαν σημειωθεί μετά από 25 μόλις λεπτά (17 ο Ατρόμητος - 16 ο Λεβαδειακός) αλλά και τα σφυρίγματα απογοήτευσης από την κερκίδα πριν το 40ο λεπτό, με την επόμενη αξιόλογη φάση μετά το πεντάλεπτο να είναι το σουτ του Κόρμπου στο 43' που μπλόκαρε ο Ιτάνζ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά στην επανάληψη, με τον Ατρόμητο να εξακολουθεί να είναι η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της αλλά να λείπει η φαντασία στο παιχνίδι της και οι επινοήσεις που θα ξεκλείδωναν την άμυνα των Βοιωτών.
Ο Μπάγεβιτς έριξε και δεύτερο φορ στο παιχνίδι στο 54' στο πλευρό του Κούτσι (ο Καραμάνος πήρε τη θέση του Μπέλιτς) ενώ στο 65' ο Ατρόμητος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0.

Ο Επστάιν το έχασε, το 0-0 έμεινε...

Ο Καραμάνος κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή και τροφοδότησε έξυπνα τον Επστάιν, αυτός γύρισε ιδανικά το σώμα του και έπιασε το αριστερό σουτ με μέτωπο προς την εστία, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κασμερίδη, ο οποίος είχε μείνει "καρφωμένος" στο κέντρο της εστίας.
Η συνέχεια βρήκε τον Ατρόμητο να κερδίζει ακόμα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και τον Λεβαδειακό να αμύνεται κάτω από τη σέντρα, με τον Ιγκλέσιας να φτάνει κοντά στο γκολ στο 75' αλλά η κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Μπρίτο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη.
Αυτή όμως ήταν και η τελευταία ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι, με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να αμύνεται υποδειγματικά και πετυχαίνοντας να κρατήσει το ματς σε χαμηλό τέμπο πήρε σχετικά εύκολα έναν χρυσό βαθμό στην μάχη για την παραμονή στη Super League.

ΜVP:

Η αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού. Οι "πράσινοι" της Βοιωτίας παρατάχτηκαν στο Περιστέρι έχοντας παθητικό 9 τερμάτων και διαθέτοντας μία από τις χειρότερες άμυντες της κατηγορίας, όμως στο συγκεκριμένο ματς παρουσίασαν ένα συμπαγές και σκληροτράχηλο σύνολο στα μετώπισθεν. Σε 95 λεπτά αγώνα ο Ατρόμητος απείλησε ουσιαστικά μόνο δύο φορές (με Σουμπίνιο και Επστάιν), με τον Λεβαδειακό να καταφέρνει να "κλειδώνει" αποτελεσματικά όλα τα επιθετικά ατού των Περιστεριωτών.

Αδύναμος κρίκος:

Όλοι σχεδόν οι παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα και σκόρπισαν απογοήτευση στον κόσμο τους, κάτι που φάνηκε από τα "σφυρίγματα" τόσο στο ημίχρονο όσο και στο φινάλε. Ούτε όμως και από τον πάγκο δεν υπήρχε η απαιτούμενη βοήθεια, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να βλέπει πως η ομάδα του χρειάζεται επιθετική τόνωση (απέναντι στο αμυντικό τείχος των φιλοξενουμένων) αλλά να την αφήνει για ελάχιστη ώρα στο ματς με δύο επιθετικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου