Τελευταία Νέα

28/10/12

8η Aγωνιστική Super League : ΑΕΚ - Πλατανιάς 1-0

Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας την καλύτερη της φετινή εμφάνιση πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 1-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. 

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, απέναντι στον Πλατανιά με σκόρερ τον Φούντα. Ανώτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα, άξιζε τη νίκη και επιτέλους την πέτυχε.

Man Of The Match ο Ρότζερ Γκερέιρο που άλλαξε όλο το επιθετικό παιχνίδι του δικεφάλου. Με τη λήξη του αγώνα ο Έβαλντ Λίνεν κατευθύνθηκε στους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης, οι οποίοι τον αποθέωσαν, όπως και ολόκληρο το γήπεδο στη συνέχεια.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.
Πρώτος Βοηθός: Χασάν Κούλα.
Δεύτερος Βοηθός: Αλέξανδρος Γρεβένης.
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Φερνάντες, Κουτρουμπής, Κοντοές, Κορδέρο, Φέτσης, Φούντας (84' Αρκούδας), Λαγός, Παπαδημητρίου (Γκερέιρο 59'), Φουρτάδο (Παυλής 78').
Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (Παληγεώργος 72'), Ποτουρίδης, Τζανής, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (Γκονζάλεζ 59' ), Μαραγκουδάκης, Ουκάρ, Ουντότζι, Αναστασάκος.
Σκορ: Φούντας 66'.
Κίτρινες: Βλάχος 49', Φέτσης 74', Αναστασάκος 90'.

Μονότερμα χωρίς φάσεις.

Υπεροχή χωρίς όμως αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ. Οι κιτρινόμαυροι του Έβαλντ Λίνεν θέλανε οπωσδήποτε τη νίκη απένατι στον Πλατανιά προκειμένου να σπάσουν την "κατάρα" που κηνυγάει την Ένωση από την αρχή της χρονιάς. Από την άλλη μεριά ο Πλατανιάς προερχόταν από την ήττα στο τοπικό ντέρμπι της Κρήτης με τον ΟΦΗ και ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΚ είχε στόχο να πιέση και να πετύχει το γρήγορο γκολ, ενώ οι ερυθρόλευκοι του Χατζηνικολάου, αρκέστηκαν να περιμένουν τους αντιπάλους. Η κατοχή της μπάλας για τους γηπεδούχους υπήρχε, αλλά η στη δημιουργία φάσεων δεν υπήρξε τίποτα το αξιόλογο. Στο 26' αντεπίθεση ο Πλατανιάς με τον Μαραγκουδάκη, σέντρα από τα δεξιά και προ του Αναστασάκου ο Γιάγκο έκανε την προβολή και έδιωξε πλάγια.
Μια φάση που θύμισε αρκετά αυτό που πληρώνει φέτος η ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδι μέχρι και σήμερα. Να έχει την κατοχή, να χάνει τις όποιες ευκαιρίες έκανε και να τρώει γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου. Παρόλα αυτά, αυτή ήταν και η πιο αξιόλογη φάση για τους Κρητικούς.
Ένα φάουλ στο 39' του Φούντα, δεν ανησύχησε τον Κηπουρό, που άφησε την μπάλα να περάσει άουτ. Το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κάνει μια φάση και να μην μπορεί. Να απειλεί και από τις δύο πλευρές με Κοντοέ-Λαγό από τα αριστερά και με Φούντα από τα δεξιά, αλλά η τελική πάσα να μην υπάρχει.

Πίεσε και δικαιώθηκε.

Πρώτη καλή φάση στον αγώνα για την ΑΕΚ με τον Παπαδημητρίου, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της Ένωσης, έκοψε από τα αριστερά την μπάλα στο κέντρο της περιοχής του Πλατανιά, αλλά το πλασέ του Κορδέρο κόντραρε και πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού στο 51'. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά από εκτέλεση κόρνερ, από τα αριστερά έγινε γέμισμα στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Λαγός έκανε άσχημη κεφαλιά, ανενόχλητος με την μπάλα να περνάει αουτ.
Τα λεπτά περνούσαν, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Πλατανιά να περιμένει. Στο 64', ο Ρότζερ Γκερέιρο που πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Παπαδημητρίου, εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιάγκο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Ρότζερ έφερε... καρπούς.
Η πίεση του δικεφάλου, μετά και την αλλαγή του Λίνεν με τον Γκερέιρο έφερε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γκερέιρο μοίρασε όμορφα στα αριστερά και ταυτόχρονα έκανε κίνηση ζητώντας την μπάλα, ο Λαγός την έδωσε, με τον Βραζιλιάνο αφού έκανε τα δικά του, μπήκε μέσα στην περιοχή από την γραμμή του άουτ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον αφύλαχτο Φούντα στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.
Το γκολ έδωσε την ηρεμία που ήθελαν οι παίχτες του Έβαλντ Λίνεν με αποτέλεσμα, να συνεχίσουν να έχουν την κατοχή, αλλά να προσπαθούν να φάνε και χρόνο κοντρολάροντας τον αγώνα. Από την άλλη μεριά, ο Πλατανιάς, προσπάθησε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει την φάση για να φέρει το ματς στα ίσα.
Στο 88', η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε και πάλι με ένα άστοχο σουτ του Κορδέρο, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ρότζερ Γκερέιρο αφού έκανε πάσα με τακουνάκι στον αμαρκάριστο Αρκούδα, ο οποίος δίστασε να σουτάρει, έδωσε ξανά στον Βραζιλιάνο και ο τελευταίος έκανε σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο αγώνας έληξε υπερ της Ένωσης

MVP του αγώνα:

Δεν αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα, αλλά με την είσοδο του στο 59' έδειξε την διαφορά του και από τους 21 ποδοσφαιριστές που βρισκόντουσαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά επιβεβαίωσε κιόλας πως αν επιλέξει να παίξει, ο Ρότζερ Γκερέιρο αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Αδύναμος κρίκος:

Η 6η θέση δεν δικαιολογήθηκε για τον Πλατανιά, ο οποίος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ προκειμένου να περιμένει ακόμα και την νεανική ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου