Τελευταία Νέα

24/11/12

12η Aγωνιστική Super League : ΑΕΚ - Λεβαδειακός 0-1

Σε ένα ματς καρμπόν με αυτό της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο την Τρίπολη, η ΑΕΚ έχασε από τον Λεβαδειακό, παρότι ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Το έχει φαίνεται η μοίρα της ΑΕΚ να παλεύει κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες ακόμα και την μέρα που είναι καλύτερη. Σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ, που φωνάζει για παράβαση πεντακάθαρη πάνω στον Γκερέιρο, κατάφερε στο τέλος να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο.
Από την άλλη μεριά, ο Λεβαδειακός παρότι του πήγε όλο το ματς στραβά με δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν την λήξη του ημιχρόνου, παρότι ήταν πίσω από την σέντρα για 65 λεπτά, πήρε ένα χρυσό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου).
Πρώτος Βοηθός: Καρσιώτης (Κορινθίας).
Δεύτερος Βοηθός: Σταθόπουλος (Ηλείας).
Τέταρτος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας).
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κορδέρο, Φούντας, Κατίδης, Γκερέιρο (Κοτσαρίδης 78'), Τσίτας (Κατσικοκέρης 65'), Λαγός (Αρκούδας 68'), Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης (Κασμερίδης 35'), Μουλόπουλο, Χοσέμι, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι, Βασιλείου (Ναπολεόνι 43'), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Μεντί, Ακόστα.
Σκορ: Ναπολεόνι 81'.
Κίτρινες: Γεωργίου 13', Κοντοές 52', Μουλόπουλος 56', Χοσέμι 84', Κοτσαρίδης 85'.

Κυρίαρχος του ημιχρόνου η ΑΕΚ.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η ΑΕΚ θέλησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Αντίθετα ο Λεβαδειακός έδωσε χώρο στον αντίπαλο, θέλοντας να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, χωρίς επιτυχία.
Μόλις στο 3' ο Γκερέιρο έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Κατίδης ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχη. Η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε στο 5', μετά από προσωπική ενέργεια του Ροτζέριο, σούταρε έξω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων στο πρώτο 45λεπτο.
Στο 10' ο Κατίδης και πάλι, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, μετά από πάσα του Γκερέιρο που προήλθε από κλέψιμο, ο αρχηγός της Νέων έκανε τεχνικό σουτ στην απέναντι γωνία, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση.
Έξι λεπτά αργότερα, ο Κατίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γεωργίου, πήρε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, τον ντρίμπλαρε και βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδα απέκρουσε με την άμυνα να διώχνει σε πλάγιο.
Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 18' ο Γκερέιρο αφού πέρασε όποιον βρήκε στα αριστερά, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, έδωσε πάσα στον Λαγό που ερχόταν από πίσω, με τον αρχηγό της Ένωσης να κάνει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν έκρυψαν την μπάλα από τα δεξιά με συνδυασμό των Φούντα, Τσίτα, Κατίδη με τον τελευταίο να επιχειρεί τεχνικό σουτ αλλά η μπάλα να περνάει μόλις έξω από το γάμα.

Οι αναγκαστικές αλλαγές και το πέναλτι.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε με την ΑΕΚ να ελέγχει και τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να κρατήσει μακριά τον αντίπαλο. Στο 33' αρχικά και στο 35' ο αγώνας διακόπηκε δύο φορές λόγω του τραυματισμού του Κυριακίδη ο οποίος βγήκε και αλλαγή.
Στο 37' η ΑΕΚ στην επίθεση, με τον Γκερέιρο να δέχεται την πάσα στην κορυφή της περιοχής, ο Κόρμπος να απλώνει το πόδι ανατρέποντας τον Βραζιλιάνο, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, κάνοντας παρατηρήσεις στον άσο του δικεφάλου. Το ριπλέι έδειξε καθαρά την ανατροπή.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του Λεβαδειακού με τον Βασιλείου στο 43' να βγαίνει και να μπαίνει ο Ναπολεόνι.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Λεβαδειακό να περιμένει. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 61' όταν Γκερέιρο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κατίδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι του Λεβαδειακού.
Τα λεπτά περνούσαν χωρίς όμως να γίνεται κάποια σημαντική φάση και όσο η ΑΕΚ έδειχνε να κουράζεται τόσο ο Λεβαδειακός έκανε ενέργειες και πλησίαζε στην περιοχή των γηπεδούχων. Μάλιστα στο 75' ήρθε και η πρώτη καλή φάση για τους παίκτες του Παράσχου, όταν ο Πόι με ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε.

Άλλαξαν οι ρόλοι, σκόραρε ο Ναπολεόνι.

Η συγκεκριμένη φάση ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων που πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με τον Πόι μπροστάρη απείλησαν την ΑΕΚ. Στο 78' ο Λεβαδειακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Πόι να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να σουτάρει με δύναμη, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε και εν συνεχεία απομάκρυνε ο Κοντοές.
Η ΑΕΚ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει και ο Λεβαδειακός αντίθετα ήταν το απόλυτο αφεντικό. Σε εκείνο το σημείο, μίλησε ο Ναπολεόνι. Σε μια ατομική ενέργεια ο Πόι και πάλι, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ και έβγαλε παράλληλη μπαλιά, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει προ του Ναπολεόνι, ο Βλάχος να διώχνει έξω από την περιοχή...
Ο Μουλόπουλος πήρε το ριμπάουντ και έκανε δυνατό σουτ, ο Κωνσταντόπουλος έδειχνε να ελέγχει, έπεσε να μπλοκάρει, αλλά η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια, λίγο πριν περάσει την γραμμή και ο Ναπολεόνι δίχως πρόβλημα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ στο 81', 0-1.
Μέχρι την λήξη του αγώνα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, προσπάθησε να κερδίσει κάτι με μακρινές μπαλιές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το ματς ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να γνωρίζει μια ήττα σε ένα ματς που θύμισε τα παιχνίδια με Τρίπολη, Άρη και Κέρκυρα.

MVP του αγώνα:

Αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε, στην επανάληψη και μετά το 65', ο Πόι πήρε τον Λεβαδειακό στις πλάτες του και από την αριστερή πλευρά δημιούργησε όλες τις επικίνδυνες φάσεις, όπως και την περίπτωση του γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Κωνσταντόπουλος που για ακόμα ένα ματς, καταδικάζει την ΑΕΚ σε μια ήττα που θα μπορούσε τουλάχιστον να αποφευχθεί. Όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης την πρώτη αγωνιστική, που η ΑΕΚ τουλάχιστον άξιζε την ισοπαλία, έτσι και με τον Λεβαδειακό ο Dimi έκοψε τις ελπίδες της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου