Τελευταία Νέα

24/11/12

12η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-0

Με το "χρυσό" γκολ του Ντε Βινσέντι στο 37', ο ΠΑΣ Γιάννινα έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του ΟΦΗ και ξέφυγε ακομα περισσότερο απο τη γραμμή του υποβιβασμού. Με 10 παίκτες από το 82' οι Κρητικοί.
Η εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα το τελευταίο διάστημα συνεχίζεται. Μετά από τη Skoda Ξάνθη και τον Άρη, η ομάδα της Ηπείρου έκαμψε και την αντίσταση του ΟΦΗ (1-0), παίρνοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη της που της επιτρέπει να βλέπει με το... κυάλι τα χαμηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.
Το πρώτο ημίχρονο άνηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χριστόπουλου που ήταν και η μοναδική που προσπαθούσε να επιτεθεί και να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, και έτσι μετά από 1-2 χαμένες ευκαιρίες ήρθε το γκολ.
Δράστης ένας εκ των "συνήθων υπόπτων" για την ομάδα του ΠΑΣ, Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος με μία βολίδα έξω από την περιοχή δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Γουναρίδη, γράφοντας το 1-0 στο 37ο λεπτό.
Μετά από τον λίθαργο στο πρώτο 45άλεπτο, ο ΟΦΗ άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Κρητικούς να έχουν το καλύτερο διάστημά τους από το 60' μέχρι το 70.
Σε αυτό το διάστημα είχαν τέσσερις ευκαιρίες να παραβιάσουν την εστία του Φεγκρούς, ο οποίος όμως κράτησε το 1-0 έχοντας ως κορυφαίο "παράσημο" στο ματς τη διπλή απόκρουση στο 60' σε διαδοχικά σουτ των Σίσιτς και Παπάζογλου.
Το ματς είχε έντονο σασπένς στο τελευταίο ημίωρο, όμως η αποβολή του Βερόν στο 82', ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 10 λεπτά, άλλαξε τις ισορροπίες και επέτρεψε στον ΠΑΣ να φτάσει στην τριτη σερί νίκη του με λιγότερα αγκομαχητά απ'ότι αναμενόταν.
Για το συγκροτημα του Νίκου Αναστόπουλου, αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, η οποία τον διατηρεί κοντά στις ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδων".
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).
Βοηθοί: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Στέλιος Τσολάκης (Αθηνών).
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ντε Βινσέντι (66' Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (91' Νικλιτσιώτης), Κοροβέσης (85' Κεϊτά), Ίλιτς.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης (46' Βιτώρος), Κουτσιανικούλης (71' Ζορμπάς), Παπάζογλου, Βάντο (87' Περογαμβράκης), Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Σόουζα, Σίσιτς.
Κίτρινες κάρτες:  Μιχαήλ (58'), Λίλα (70'), Βίλα (79') / Σόουζα (22'), Βερόν (72').
Κόκκινες κάρτες: Βερόν (82' δεύτερη κίτρινη).
Σκόρερ: Ντε Βινσέντι (37').

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εμφανώς καλύτερος από τον ΟΦΗ και το 1-0 με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8' για την ομάδα του Χριστόπουλου: Ο Πάντος έκανε ωραία ατομική ενέργεια πριν τροφοδοτήσει τον Γεωργίου, αυτός έδωσε με τη σειρά του στον Κοροβέση, με το κοντινό πλασέ του τελευταίου υπό πίεση να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουναρίδη.
Η συνέχεια βρήκε αμφότερες τις ομάδες να έχουν από αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πατήσουν στα αντίπαλα καρέ, με τους Ηπειρώτες να απειλούν εκ νέου λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου αλλά το σουτ του Κοροβέση να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 34' ο Γουναρίδης κατάφερε με εντυπωσιακή εκτίναξη να βγάλει σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζημόπουλου, όμως τρία λεπτά αργότερα δεν είχε "απάντηση" στην νέα επιθετική προσπάθεια του ΠΑΣ.
Ο Ντε Βινσέντι εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Γουναρίδη και τελικά κατέληξε στη δεξιά γωνία του (1-0).
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο 45άλεπτο, διάστημα στο οποίο ο ΟΦΗ φάνηκε ελάχιστα επιθετικά, με τους Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου και Σίσιτς να είναι καλά μπλοκαρισμένοι.
Το πρώτο τέταρτο στην επανάληψη πέρασε χωρίς να το... καταλάβει κανείς, καθώς δεν σημειώθηκε τίποτα το ιδιαίτερο, όμως η συνέχεια βρήκε έναν ΟΦΗ μεταμορφωμένο αισθητά προς το καλύτερο να δημιουργεί "πονοκεφάλους" στον Φεγκρούς.
Στο 60' μάλιστα ήταν ο γκολκίπερ του ΠΑΣ που "κατέβασε τα ρολά" κρατώντας το 1-0: αρχικά απέκρουσε δυνατό σουτ του Σίσιτς έξω από την περιοχή για να ολοκληρώσει την φάση του ματς λέγοντας ξανά "όχι", αυτή τη φορά σε κοντινό πλασέ του Παπάζογλου.
Τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί είχαν νέα μεγάλη ευκαιρια, όμως του δυνατό σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φεγκρούς.
Το δεκάλεπτο του... τρόμου για την άμυνα των γηπεδούχων "έκλεισε" με μία ακόμα ευκαιρία του ΟΦΗ. Ο Σαρ έπιασε θεαματικό ανάποδο ψαλίδι ύστερα από σέντρα από τα δεξιά, με τον Φεγκρούς να παρακολουθεί όμως την πορεία της μπάλας και να μπλοκάρει σταθερά.
Στη συνέχεια η επιθετικότητα του ΟΦΗ ξεθύμανε ενώ στο 82' η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βερόν (αυστηρή η πρώτη κάρτα που είδε στο 72').
Το τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και οι καθυστερήσεις βρήκαν τους Κρητικούς να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση, όμως οι παίκτες του ΠΑΣ κατάφεραν με έμφαση στην άμυνα να διαφυλάξουν το 1-0 και να σφραγίσουν ένα ακόμα "χρυσό" τρίποντο στη μάχη τους για παραμονή στη Super League.


MVP της αναμέτρησης:

Η επιθετική τριπλέτα Ντε Βινσέντι, Γεωργίου και Κοροβέσης πήρε για μία ακόμα φορά θετικό βαθμό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου "προβλημάτισε" έντονα την άμυνα του ΟΦΗ, ωστόσο ο Τομας Ντε Βινσέντι παίρνει τον άτυπο τίτλο του MVP. Ο Αργεντίνος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με το οποίο χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα, ενώ με τα τρία γκολ του φέτος έχει προσφέρει στο πιάτο τους 7 από τους 18 βαθμούς των Ηπειρωτών στη φετινή Superleague.

Ο αδύναμος κρίκος:

H ομάδα του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος. Σε ένα ματς που έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα μετά από το ατυχές 0-2 από τον Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου συμβιβάστηκαν σε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο μέρος απέναντι στον ΠΑΣ, με την αντίπαλη περιοχή να φαντάζει... ναρκοπέδιο. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα της Κρήτης να βρεθεί -δίκαια- πίσω στο σκορ, το οποίο δεν κατάφερε να ανατρέψει παρά την αξιοζήλευτη άνοδο στην απόδοσή της στο δεύτερο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου