Τελευταία Νέα

25/11/12

12η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν είχε νικητή, αφού ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Αθανασιάδη (88') στο γκολ του Τζιμπούρ (27') και στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα από τον Νοέμβρη.
Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 88' και μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα πριν καν μπει ο χειμώνας, όμως λογάριασε δίχως τον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν στη θέση που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε και έσωσε την ομάδα του από την ήττα, "λυτρώνοντας" την Τούμπα.
Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά σκόραραν με ένα πολύ ωραίο γκολ του Τζιμπούρ στο 27'. Κι όλα αυτά δίχως να δεχτούν ιδιαίτερη πίεση από τους γηπεδούχους.
Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήξεραν πως να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι και το παιχνίδι τους να είναι άοσμο, άχρωμο, άγευστο.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν, ήταν σαφώς ανεβασμένοι, αλλά και πάλι η ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες είχαν βρέθηκαν κοντά στο 0-2, όμως σε δύο φάσεις ο Φουστέρ αποδείχτηκε μοιραίος παίκτης. Έτσι φτάσαμε στο τέλος, που ο Αθανασιάδης έδωσε ανάσα και χαρά στην Τούμπα.
Μ' αυτό το αποτέλεσμα, η διαφορά των "ερυθρολεύκων" από τον ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 8 βαθμούς και έτσι οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ενώ οι Θεσσαλονικείς δεν έχασαν κι άλλο έδαφος στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δικέφαλος έγινε η δεύτερη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτη ήταν ο Άρης και πάλι στην Θεσσαλονίκη, που αποδεικνύεται τελικά αφιλόξενη για τους Πειραιώτες.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα.
Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθήνα).
Βοηθοί: Aκριβός Χρήστος (Αθηνών), Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών).
4ος: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου).
Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο (46' Κωνσταντινίδης), Κατσικάς, Βιβιάν, Λίνο, Φωτάκης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Λόρενς (67' Λάζαρ), Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (77' Φέισα), Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν (87' Γκρέκο), Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου).
Γκολ: 88' Αθανασιάδης / 27' Τζιμπούρ.
Κίτρινες κάρτες: 76' Αθανασιάδης.

Ο αγώνας:

Δώνης VS Ζαρντίμ.
Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, έχοντας τον Κάτσε με τον Φωτάκη στα χαφ, τους Σαλπιγγίδη-Ρομπέρ στα άκρα και τους Λόρενς, Αθανασιάδη στην επίθεση (κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Λόρενς με τον "Σάλπι" άλλαζαν θέση). Από την άλλη, ο Ζαρντίμ δεν αλλάζει το 4-2-3-1, με τους Μοδέστο-Μανιάτη στα χαφ, τον Μασάντο σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Φουστέρ-Αμπντούν στα πλάγια και τον Τζιμπούρ στην γραμμή κρούσης. 
Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακή και καυτή, αν εξαιρέσουμε φυσικά κάποιους θερμόαιμους οι οποί έδιναν μάχες με την αστυνομία. Όλα αυτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αφού με τη σέντρα της αναμέτρησης τα πράγματα ηρέμησαν και όλοι έδωσαν προσοχή στο ποδόσφαιρο.
Αποφασισμένο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό...
Στον αγωνιστικό χώρο λοιπόν, οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, όμως το καλό ξεκίνημα το έκανε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειξαν τις επιθετικές τους τάσεις, δημιουργώντας αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου.
Το πρώτο 15λεπτο ανήκε στους Πειραιώτες, που ήταν αρκετά δυνατοί στα πλάγια και είχαν καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας. Θα μπορούσαν μάλιστα να πετύχουν κάποιο γκολ, όμως ούτε το σουτ του Μασάντο (8'), ούτε αυτά του Τζιμπούρ (12', 14') κατέληξαν στα δίχτυα και το 0-0 παρέμενε.
Ο Γιώργος Δώνης έδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του και τους ζητούσε να κρατούν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και αυτό έγινε πραγματικότητα τα επόμενα λεπτά. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να γίνουν πρώτη φορά απειλητικοί.
...και η επιστροφή του "τρομοκράτη" (1-0).
Και ενώ στο 27' ο Δικέφαλος είχε την πρώτη καλή στιγμή για να σκοράρει, όταν ο Λίνο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Σιόβας έδιωξε σωτήρια προ του ετοιμοπόλεμου Αθανασιάδη, οι παίκτες του Ολυμπιακού πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.
Στη συνέχεια της φάσης που σας προαναφέραμε, ο  Τζιμπούρ έδωσε στον Αμπντούν, εκείνος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Γλύκος έδιωξε με τα δάχτυλα, όμως η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Τζιμπούρ που με δυνατό μονόκομματο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά από περίπου 120 λεπτά και το 9ο γκολ του Αλγερινού στο πρωτάθλημα, που είναι και πρώτος σκόρερ.
Από 'κει και πέρα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ, αλλά χρειάστηκαν αρκετά λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 33' ο Σαλπιγγίδης με εντυπωσιακό γυριστό εντός περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ και η δουλειά του Κάρολ ήταν το ίδιο εύκολη τα επόμενα λεπτά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι το αξιόλογο από τις δύο ομάδες και έτσι οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα.
Ανεβασμένος ΠΑΟΚ, επικίνδυνος Ολυμπιακός.
Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης άλλαξε ένα πρόσωπο στην ενδεκάδα του, αφού ο Κωνσταντινίδης αντικατέστησε τον Έτο. Ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Αμπντούν και γι' αυτό ο προπονητής τους τον έβγαλε από το ματς.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι, ορεξάτοι και δραστήριοι στο δεύτερο μέρος και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στο 46' ο Αθανασιάδης βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως ο Μανωλάς τον πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Ο αμυντικός των Πειραιωτών είχε άλλη μια καλή επέμβαση στο 51' όταν έκοψε την επικίνδυνη σέντρα του Ρομπέρ, όμως ήταν φανερό πως οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για το ματς.
Ο Φούστερ τα έχανε, ο Λίνο το πάλευε.
Παρά την επιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στην επανάληψη. Στο 53' ο Αμπντούν έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, ο Βιβιάν έδιωξε, όμως η μπάλα κατέληξε στον Φουστέρ που σούταρε και ανάγκασε τον Γλύκο να πέσει και να διώξει εντυπωσιακά τον κίνδυνο.
Στα επόμενα λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν το ρυθμό τους και έφταναν με ευκολία μπροστά από την αντίπαλη εστία, αφού ο ΠΑΟΚ έδινε περισσότερη προσοχή στην επίθεση και άφησε σε δεύτερη μοίρα την αμυντική του λειτουργία. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 65' που ο Φουστέρ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις παίκτες στην αντεπίθεση, ο Τζιμπούρ έδωσε την μπάλα στον ελεύθερο Ισπανό και εκείνος μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Γλύκου.
Η ευκαιρία του Φουστέρ φαίνεται πως ξύπνησε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη και τέσσερα λεπτά αργότερα (69'), ο Λίνο καρδιοχτύπησε τον Κάρολ. Ο αμυντικός του Δικεφάλου έκανε ένα δυνατό σουτ από μακριά και ο πορτιέρο των Πειραιωτών μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Δικεφάλου είχε άλλη μια καλή στιγμή, όταν στο 76' εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Κάρολ έδιωξε με υπερένταση. Τα λεπτά περνούσαν και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να μην ηττηθούν.
Ο Κλάους με τα δώρα (1-1).
Το 90λεπτο πλησίαζε προς το τέλος, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να απειλήσει και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κάρολ και όλα έδειχναν πως δεν θα αλλάξει κάτι. Άπαντες λογάριασαν βέβαια χωρίς τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Ο πρώτος έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά υπό την πίεση του Σιόβα, ο δεύτερος πετάχτηκε και ξέφυγε από τον Τοροσίδη και με ωραίο πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 1-1. Η Τούμπα πήρε φωτιά...

MVP της αναμέτρησης:

Η εμφάνιση του Αμπντούν στην έδρα της Σάλκε ήταν μια κακή παρένθεση κι αυτό αποδείχθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Αλγερινός ήταν ασταμάτητος στην Τούμπα, έκανε άνω κάτω την άμυνα του Δικεφάλου και από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ της ομάδας του και οι περισσότερες ευκαιρίες. Η συνολική του παρουσία του δίνει τον τίτλο, που θα μπορούσε να πάρει και ο "λυτρωτής" Στέφανος Αθανασιάδης.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Έτο δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον εξαιρετικό Αμπντούν. Γι' αυτό και σωστά τον αντικατέστησε στο ημίχρονο ο Δώνης. Εκτός από τον Βραζιλιάνο, αδύναμος κρίκος ήταν και ο Μασάντο που δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου