Τελευταία Νέα

28/11/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Φωστήρας-Πανιώνιος 1-0 (1os Αγώνας).

Με γκολ του Ηλία Κάμπα ο Φωστήρας νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο στο γήπεδο του Ταύρου στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις 19 Δεκεμβρίου η ρεβάνς στο Στάδιο της Νέας Σμύρνης.
Μια πολύ σημαντική νίκη που του δίνει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Φωστήρας.
Ο ιστορικός "φονέας των γιγάντων" που αγωνίζεται στον 1ο όμιλο της Football League 2, με γκολ του 39χρονου Ηλία Κάμπα νίκησε με 1-0 τον τέταρτο της Super League Πανιώνιο στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων και θα προσπαθήσει στην ρεβάνς της Νέας Σμύρνης (19/12) να ολοκληρώσει την έκπληξη.
Από την άλλη ο Πανιώνιος παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ χωρίς αποτέλεσμα και πλέον στην ρεβάνς θέλει να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ανοιχτό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ με ον Πανιώνιο να έχει μια ελαφρά ανούσια υπεροχή και ο Φωστήρας το γκολ.
Μετά από το πρώτο εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία. Στο 22' ο Κολοβός έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Μπιλίτσης έκοψε η μπάλα έφτασε στον Μενδρινό ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Φωστήρας στην συνέχεια πίεσε και στο 34' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Κάμπας με πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Περιστερίδη για να κάνει το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα (37') ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κοντοχρήστος έκανε το γύρισμα από αριστερά ο Σμυρλής έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Πίεσε ο Πανιώνιος.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά πιέζοντας προς τα καρέ του Φωστήρα ώστε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση.
Στο 47' ο Μπούζας έκανε μια ωραία μπαλιά προς τον Καμπάνταη, ο τελευταίος έκανε το σουτ με τον Μπότο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα (49') ήταν η σειρά του Ντούνη να απειλήσει τους "κιτρινόμαυρους", κάνοντας το δυνατό σουτ με τον Μπότο να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ το σουτ του Σμυρλή στο 63' δεν ανησύχησε τον Μπότο.
Στο 73' ο Πανιώνιος έχασε μια ακόμη μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Γιαννούλη να κάνει το τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από παράλληλη μπαλιά του Ντούνη και τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπότου.
Ο Πανιώνιος έχασε δυο ακόμη καλές ευκαιρίες. Στο 83' το σουτ του Κοντοχρήστου έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σάμαρη στο 90'.
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βαβάτσικος ανατράπηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Περιστερίδη με τον διαιτητή του αγώνα να μην δίνει τίποτα και να σφυρίζει το τέλος του αγώνα με τους φιλάθλους και τους παίκτες του Φωστήρα να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη νίκη.
Ο διαιτητής του αγώνα Παπαπέτρου (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κάμπα, Μπουκούρη, Νικολόπουλο, Κούτρο, Μπότο, Κουλουχέρη και Ζυγογιάννη.
Συνθέσεις:
Φωστήρας: Μπότος, Μπιλίτσης (75' λ.τρ. Καλλέργης), Πεταυράκης, Νικολόπουλος, Τσώνης, Μπούμπας (85' Ψαρρής), Τασούλης, Κούτρος, Μπουκούρης, Δωροβίνης, Κάμπας (92' Βαβάτσικος).
Πανιώνιος: Περιστερίδης, Κούρντι, Ζυγογιάννης, Κουλουχέρης, Γιαννούλης, Μπούζας (62' Σάμαρης), Μενδρινός (46' Ρόκας), Κολοβός (46' Ντούνης), Σμυρλής, Καμπάνταης, Κοντοχρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου