Τελευταία Νέα

28/11/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 2-0 (1os Αγώνας).

Ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη "καθάρισαν" οι "χρυσοκέφαλοι" (Τζιμούρ 47', Μήτρογλου 71') και κάπως έτσι ήρθε η νίκη με 2-0 απέναντι στην Παναχαϊκή, στο πρώτο ματς του Κυπέλλου για την φάση των "32". Θετική εμφάνιση από Ζαραδούκα και Βλαχοδήμο, που έβγαλε ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ντιακιτέ.
Σ' ένα ματς με λίγο κόσμο στις εξέδρες και μέτριο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα ημίχρονο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και με δύο επιθετικούς (4-4-2) και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να προσαρμοστούν οι ποδοσφαιριστές και να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και τελικά από το δεύτερο κιόλας λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τζιμπούρ (47'), λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Το 2-0 ήρθε από τον Μήτρογλου, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και κάπου εκεί όλα ήταν πιο απλά και εύκολα για τους γηπεδούχους. Και τα δύο γκολ των "ερυθρολεύκων" σημειώθηκαν με κεφαλιά, ενώ το δεύτερο προήλθε από στημένη φάση. Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού...
Το ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα πραγματοποίησε ο Ζαραδούκας που ήταν αρκετά θετικός, ενώ και ο Βλαχοδήμος ήταν καλός, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντιακιτέ που έπαιξε δεξί μπακ και έδειξε αρκετές αρετές, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είναι παίκτης που τρέχει, κυνηγά κάθε φάση και μάχεται! Άρα μπορεί να προσφέρει πολλά.
Στον αντίποδα, οι παίκτες της Παναχαϊκής τα πήγαν καλά στο πρώτο μέρος, αφού έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας τους και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν παρά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ είχαν 2-3 καλές στιγμές για να σκοράρουν.
Πλέον, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι στις 19 Δεκέμβρη στην Πάτρα (20:30), με τον Ολυμπιακό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών).
Βοηθοί διαιτητές: Γιώργος Καλφόγλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Γιώργος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου).
Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Φουστέρ (62' Φετφατζίδης), Γκρέκο, Φέισα, Βλαχοδήμος (79' Μασάντο), Τζιμπούρ, Πάντελιτς (62' Μήτρογλου).
Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ, Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (71' Ντίνας), Βοσκόπουλος, Άντονι, Γκούρτσας.
Γκολ: 47' Τζιμπούρ, 71' Μήτρογλου
Κίτρινες: 90+2 Φέισα / 32' Βοσκόπουλος, 53΄Φατιόν, 79' Κοιλιάρας.

Ο αγώνας:

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, σέντερ μπακ ήταν οι Κοντρέρας και Παπάζογλου, δεξιά ήταν ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Ζαραδούκας, αμυντικά χαφ οι Φέισα και Γκρέκο, αριστερά στο κέντρο ήταν ο Βλαχοδήμος, δεξιά ο Φουστέρ και στην επίθεση οι Τζιμπούρ-Πάντελιτς.
Οι προσανατολισμοί του Ολυμπιακού ήταν άκρως επιθετικοί, όμως αυτό αργήσαμε να το δούμε μέσα στο γήπεδο και μάλιστα η ομάδα που έκανε την πρώτη φάση του ματς ήταν η Παναχαϊκή. Ο Βουνκ σούταρε από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον Μέγιερι στην πρώτη απόκρουση της βραδιάς. Γενικά οι Πατρινοί είχαν... τσαγανό και δεν φοβήθηκαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.
Ευκαιρίες αλλά όχι γκολ και θέαμα από τον Ολυμπιακό.
Από το 15' και μετά, οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και δίχως να παίξουν μεγάλη μπάλα, έφτιαξαν αρκετές φάσεις και απείλησαν την εστία του Πίτκα. Ούτε όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ (17'), ούτε τα σουτ των Πάντελιτς (18') και Βλαχοδήμου (20') ήταν εύστοχα και έτσι το 0-0 δεν άλλαζε.
Το σκηνικό δεν άλλαξε και το υπόλοιπο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί μπροστά από την αντίπαλη περιοχή, να δημιουργεί ευκαιρίες, όμως δεν έκανε το σημαντικό. Να στείλει δηλαδή την μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη, η Παναχαϊκή έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα και όποτε έβρισκε ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση. Το σουτ του Πάντελιτς στο 37', η κεφαλιά του Τζιμπούρ στο (38') αλλά και το σουτ του Βλαχοδήμου στις καθυστερήσεις δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.
"Τρομοκρατία" με το καλησπέρα (1-0).
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πέτυχε το πολυπόθητο γρήγορο γκολ με το καλημέρα, τα κατάφερε όμως με το... καλησπέρα. Συγκεκριμένα, ένα λεπτό μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες είχαν πάρει προβάδισμα και είχαν πλέον κεφάλι στο σκορ. Όλα αυτά χάρη στο κεφάλι του Τζιμπούρ που έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Φουστέρ.
Αν νομίζετε πάντως πως οι φιλοξενούμενοι τα παράτησαν κάνετε λάθος, αφού λίγα λεπτά αργότερα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Στο 57ο λεπτό, ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Γκούρτσα, εκείνος βγήκε στην πλάτη του Παπάζογλου, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Μεγιερι.
Δεύτερο "χτύπημα" από τον Μήτρογλου (2-0).
Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Πάντελιτς έγιναν πιο απειλητικοί. Η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο προς την εστία του Πίκτα και όλα έδειχναν πως είναι θέμα χρόνου να μπει κι άλλο γκολ. Στο 71' ο Βλαχοδήμος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Άλλο ένα γκολ από στημένο για τον Ολυμπιακό και πρώτη ασίστ για τον Βλαχοδήμο.
Το ματς στα επόμενα και τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να παίζουν μονότερμα και να προσπαθούν να πετύχουν άλλο ένα γκολ1. Παρόλα αυτά, τα σουτ του Μήτρογλου (86', 87') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 93' ο Σαλαμαστράκης χτύπησε εκτός φάσης τον Μήτρογλου με το πόδι, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε καν κίτρινη κάρτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μασάντο εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι δεν άλλαξε κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου