Τελευταία Νέα

21/11/12

5η Aγωνιστική ομίλων Champions League : Σάλκε - Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για 77 λεπτά αλλά τελικά λύγισε στην έδρα της Σάλκε, αφού ηττήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Φουχς. Φωνάζουν για πέναλτι οι Πειραιώτες που αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Europa League.
Η "Veltins Arena" δεν είναι και η πιο εύκολη έδρα στον κόσμο. Ίσως είναι μια από τις δυσκολότερες αφού ο κόσμος δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα και η Σάλκε είναι μια άκρως ποιοτική ομάδα που θέλεις τύχη για να την κερδίσεις.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με νύχια και με δόντια να φύγει "ατσαλάκωτος" από την Γερμανία όμως τελικά δεν τα κατάφερε, έστω κι αν κράτησε επί 77 λεπτά ανέπαφη την εστία του. Και αυτά τα 77 λεπτά δεν ήταν καθόλου εύκολα, αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά και διψούσαν για το γκολ.
Το δυσάρεστο για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι πως το 1-0 ήρθε την στιγμή που προσπάθησαν και έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ. Λίγο μετά την ελπίδα ήρθε η καταιγίδα και το όνειρο για κάτι καλό εξανεμίστηκε για τους Πειραιώτες.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Veltins Arena".

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία).
Βοηθοί: Σάντερ Φαν Ρούκελ (Ολλανδία), Έρβιν Ζάινστρα (Ολλανδία).
Τέταρτος: Άντζελο Μπούνμαν (Ολλανδία).
Βοηθοί διαιτητές στις δύο περιοχές: Πολ Φαν Μπούκελ (Ολλανδία), Ρίτσαρντ Λίσφελντ (Ολλανδία).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουχς, Τζόουνς, Νόισταντερ, Φαρφάν, Χόλτμπι (71' Πούκι), Ντράξλερ (89' Μπαρνέτα), Χούντελαρ (90+1' Μάρικα).
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (81' Ιμπαγάσα), Γκρέκο (65' Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).
Γκολ: 77' Φουχς.
Κίτρινες κάρτες: 39' Κ. Παπαδόπουλος / 41' Χολέμπας.

Ο αγώνας:

Στέφενς VS Ζαρντίμ.
Δίχως εκπλήξεις και με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στην Μονπελιέ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (3-1) ξεκίνησε τον Ολυμπιακό απέναντι στην Σάλκε ο Πορτογάλος τεχνικός. Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι αυτό φαίνεται πως ακολουθεί και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις των ομάδων:

Οι Γερμανοί ξανάρθαν...
Ως γηπεδούχος και φαβορί για τη νίκη, η Σάλκε ξεκίνησε δυνατά και προσπάθησε να σκοράρει με το καλημέρα προκειμένου να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για τους τρεις βαθμούς. Στο 6ο λεπτό, οι Γερμανοί είχαν ήδη απειλήσει δύο φορές τον Κάρολ, όμως ούτε το σουτ του Χούντελαρ, ούτε αυτό του Τζόουνς ήταν εύστοχα και έτσι η πρώτη καταιγίδα πέρασε για τους Πειραιώτες...
Στην συνέχεια, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και βγήκαν για πρώτη φορά στην επίθεση κερδίζοντας δύο κόρνερ και κάνοντας για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι ηρέμησαν, ήρθε η πιο σπουδαία φάση του ματς, με τον Χόλτμπι να σουτάρει αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρόι Κάρολ. Άλλος ένας κίνδυνος, που δεν αποδείχτηκε μοιραίους για τους φιλοξενούμενους.
Το σκηνικό του αγώνα ήταν ίδιο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Σάλκε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και να δημιουργεί φάσεις και τον Ολυμπιακό να προσέχει τα μετόπισθεν και σε κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να απειλήσει. Η πρώτη ευκαιρία των "ερυθρολεύκων" ήρθε στο 16' με τον Τοροσίδη να βγάζει ωραία σέντρα από τα δεξιά, τον Μήτρογλου να στρώνει στον Αμπντούν, όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ούνερσταλ.
... οι Έλληνες αντιστάθηκαν.
Η "γερμανική κατοχή" συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, όμως ούτε η εκτέλεση φάουλ τους Φουχς (23'), ούτε το σουτ του Νόισταντερ (27'), ούτε αυτό του Χούντελαρ (31'), ούτε ευκαιρίες του Ντράξλερ (37', 45') μετατράπηκαν σε γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Ο Ολυμπιακός κράτησε με νύχια και με δόντια την εστία του "καθαρή".
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου, αφού οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά και να κυνηγούν σαν τρελοί το πολυπόθητο γκολ. Η κατάληψη των Γερμανών διήρκεσε πολλά λεπτά, χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να κρατηθεί το μηδέν στην εστία του Κάρολ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με άστοχο σουτ του Χούντελαρ (48'), συνέχισαν με κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου (61') και μ' ένα ακόμη σουτ του Χόλτμπι έδειχναν τις άγριες διαθέσεις τους.
Από την ελπίδα στο... σοκ (1-0).
Στο 72' ήρθε η ώρα των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ να επιτεθούν και χάρη σε μια ατομική ενέργεια και σουτ του Μασάντο, ο Ούνερσταλ καρδιοχτύπησε και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Η είσοδος του Τζιμπούρ στο 74' έδωσε νέο αέρα στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και ένα λεπτό αργότερα (75') ο Αμπντούν έπεσε εντός περιοχής, έπειτα από μαρκάρισμα του Ματίπ. Οι "ερυθρόλευκοι" φωνάζουν για πέναλτι και φάνηκε να υπάρχει επαφή ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ο διαιτητής θα μπορούσε να σφυρίξει το πέναλτι.
Και πάνω που οι Πειραιώτες πίεσαν και έφτασαν κοντά στο γκολ, ήρθε το σοκ. Ο Φούχς έκανε ένα μακρινό σουτ στο 77' και λύτρωσε την ομάδα του, δίνοντας το προβάδισμα την κατάλληλη στιγμή. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια αλλά ήταν αργά. Το σουτ του Μασάντο στο 90' ήταν αδύναμο και οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έχασαν την μοναδική ευκαιρία που είχαν να ισοφαρίσουν.
Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, όμως ο άγιος Κάρολ είπε "όχι" και στον Ντράξλερ (83') και στον Χούντελαρ (86') και στον Πούκι (90+2'). Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος...

MVP της αναμέτρησης:

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αλάνθαστος και έκοψε πολλές κρίσιμες επιθέσεις των Γερμανών, ο Ρόι Κάρολ κατέβασε αρκετές φορές τα ρολά και έδωσε ηρεμία στην ομάδα του, όμως επειδή πρέπει MVP να μπει ένας παίκτης των νικητών τότε διαλέγουμε Κυριάκο Παπαδόπουλου που ήταν παντού. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έκοψε κάθε φάση και ήταν όπου χρειάστηκε, την στιγμή που χρειάστηκε...

Αδύναμος κρίκος:

Ο Αμπντούν δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα και δεν παρουσίασε το πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει στα τελευταία ματς. Σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου