Τελευταία Νέα

23/12/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Skoda Ξάνθη - Εθνικός Γαζώρου 1-1 (5-4 πέναλτι).(1-1).

Η Ξάνθη έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου, στην διαδικασία των πέναλτι που ήταν άκρως συναρπαστική!
Θύμα έκπληξης παραλίγο να πέσει η Skoda Ξάνθη, όμως η τύχη ήταν με το μέρος της και έτσι κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας στην διαδικασία των πέναλτι.
Το ξεκίνημα δεν ήταν τυχερό για τους Ακρίτες, αφού έχασαν ευκαιρίες και τελικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με αυτογκόλ του Γούτα στο 24ο λεπτό.
Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να ισοφαρίσουν σε 1-1 και κατά συνέπεια το σκορ του πρώτου ματς, όμως δεν έστειλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί, οι τέσσερις πρώτοι από κάθε ομάδα ήταν εύστοχοι, αλλά στη συνέχεια έγινε διαγωνισμός αστοχίας. Ο Εθνικός Γαζώρου είχε δύο ευκαιρίες να φύγει με την πρόκριση, όμως οι Ναλμπάντης, Σαββίδης και Γεωργιάδης δεν τα κατάφεραν και έτσι οι Ακρίτες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο αγώνας:

Η Ξάνθη ήθελε να καθαρίσει από νωρίς το ματς και έψαχνε ένα γρήγορο γκολ. Οι φάσεις από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθαν, δεν ερχόταν όμως το πολυπόθητο γκολ. Ένα σουτ του Βασιλακάκη ήταν η πρώτη υποψία ευκαιρίες, ενώ στο 11' οι Ακρίτες δίκαια φώναξαν για πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σαββίδη, όμως ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, στερώντας από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να σκοράρουν.
Η κυριαρχία της Ξάνθης συνεχίστηκε, όμως τα σουτ του Πλατέλλα (13'), του Μπαξεβανίδη (16') και του Μαρκόφσκι (17') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 22 όταν ο Ονουάτσι βγήκε φάτσα με το τέρμα, όμως το πλασέ του μπλόκαρε ο πορτιέρο του Εθνικού.
Κι αφού οι Ακρίτες δεν άνοιξα το σκορ, το πέτυχαν τελικά οι φιλοξενούμενοι ένα λεπτό αργότερα (23'), όταν ο Κωνσταντινίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, το οποίο κόντραρε στον Γούτα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. 1-0 για την Εθνικό Γαζώρου κόντρα στην ροή του αγώνα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε τίποτα.
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε αφού οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πίεζαν και τελικά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Πλατέλλας έκανε το σουτ, ο Ονουάτσι έβαλε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Εθνικού, κάνοντας το 1-1 στο 61ο λεπτό.
Το γκολ του Ονουάτσι δεν έφτανε στους Ακρίτες (σ.σ.1-1 είχε έρθει το πρώτο ματς) και έτσι η πίεση για ακόμη ένα γκολ συνεχίστηκε. Στο 67' ο Μπέρτος έκανε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Βαλσαμάκη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε, με τις δύο ομάδες να απειλούν και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Παρόλα αυτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν πέτυχε γκολ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκεί, η Ξάνθη δεν άργησε να δείξει τις άγριες διαθέσεις του και στα πρώτα δευτερόλεπτα έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ονουάτσι έκανε την προβολή από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο, αλλά να μην δημιουργεί σημαντική ευκαιρία. Όλα ήταν ίδια και στο δεύτερο μέρος της παράτασης και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ξάνθη.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μάνταλος 1-0.
Κωνσταντινίδης 1-1.
Μαρσελίνιο 2-1.
Γκόκας 2-2.
Μπαξεβανίδης 3-2.
Καπιάς 3-3.
Βασιλακάκης 4-3.
Αλεξάντροβιτς 4-4.
Νάκα 4-4 (Απέκρουσε ο Βαλσαμάκης πέφτοντας αριστερά).
Ναλμπάντης 4-4 (Δοκάρι και έξω).
Ντάνι  4-4 (Άουτ).
Σαββίδης 4-4 (Απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος, πέφτοντας αριστερά).
Βάλλας 5-4.
Γεωργιάδης 5-4 (Δοκάρι και άουτ).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος, Μαρκόφσκι (45' Μαρσελίνιο), Ντάνι, Ονουάτσι (115' Νάκα), Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (76' Ράνος).
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Νύρλας, Κατσαβάκης, Καπίας, Σαββίδης, Γεωργιάδης, Μαχαιρούδης (59' Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (72' Γκόγκας), Κωνσταντινίδης.
Γκολ: 61' Ονουάτσι / 24' Γούτας αυτογκόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου