Τελευταία Νέα

20/12/12

Το προφίλ της Λεβάντε!

Η έκπληξη της περσινής Primera División, Λεβάντε, στον δρόμο του Ολυμπιακού. Παραμένει σε υψηλά επίπεδα και φέτος αλλά είναι άπειρη στην Ευρώπη. Στο ρόστερ της και ο Νίκος Καράμπελας αλλά και οι Ελ Ζαρ, Χουαφράν που έπαιξαν στην Ελλάδα. Αστέρι της ο Μάρτινς που βρήκε τους ερυθρόλευκους πέρσι με την Ρουμπίν.
Η Λεβάντε μπορεί να έχει ιδρυθεί το 1909, δέκα χρόνια πριν από το έτος ίδρυσης της Βαλένθια, όμως διαχρονικά βρίσκεται στη σκιά των ''νυχτερίδων''.
Εδρεύει στη Βαλένθια όμως η ομώνυμη ομάδα είναι αυτή που παραδοσιακά βρισκόταν στο προσκήνιο και είχε επαφή με τους τίτλους και την Primera Division.
Ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο σύλλογο της Βαλένθια είναι ο Γιόχαν Κρόιφ, που τον Ιανουάριο του 1981 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους ''βατράχους'' και αγωνίστηκε σε μόλις 10 αγώνες, σημειώνοντας 2 τέρματα.
Η Λεβάντε αγωνίζεται στο ''Θιουτάτ ντε Βαλένθια'' , γήπεδο χωρητικότητας 25.534 θέσεων, που συνήθως δεν είναι γεμάτο, αφού η Βαλένθια είναι η δημοφιλέστερη ομάδα της πόλης.



H ομάδα από τη Βαλένθια ήταν η αποκάλυψη της περσινής Primera División τερματίζοντας στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της (6η).
Συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο και φέτος (είναι 6η στο πρωτάθλημα) έχοντας μόλις μία ήττα στα 8 της ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν 2009/10 αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία.
Στην ισπανική ομάδα παίζουν αρκετοί γνωστοί ποδοσφαιριστές στους Έλληνες φιλάθλους. Πρώτα πρώτα φυσικά ο δικός μας Νίκος Καράμπελας ο οποίος όμως έχει μόλις 1 συμμετοχή φέτος. Ο Φάνης Γκέκας που πήγε το καλοκαίρι στη Λεβάντε, δεν είναι πια στον σύλλογο.
Αστέρι της ομάδας είναι αναμφισβήτητα ο Ομπαφέμι Μάρτινς ο οποίος έχει σκοράρει 6 τέρματα σε 11 αγώνες. Ο Νιγηριανός επιθετικός συνάντησε και πέρσι τον Ολυμπιακό στην ίδια φάση του Europa με την Ρουμπίν Καζάν!

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2011, ο 48χρονος Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, που εργαζόταν τα περασμένα έτη σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, όπως στις Καρταχένα, Αλμπαθέτε, Σαλαμάνκα και Αλκογιάνο.




Η Λεβάντε , στηρίζεται κυρίως σε έμπειρους και ηλικιωμένους ποδοσφαιριστές, ενώ παρουσιάζει εξαιρετική αλληλοκάλυψη και είναι ένα από τα πιο συμπαγή σύνολα της Primera.
Συνήθως ο Μαρτίνεθ παρατάσσει τους ''βατράχους'' με το σύστημα 4-2-3-1 ενώ μερικές φορές προτιμά και το 4-4-1-1.
Στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Μαρτίνεθ ξεκούραζε τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, αποδεικνύοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η Primera και το Copa del Rey.
Ο Ουρουγουανός, Γκουστάβο Μουνούα, έχει θέση βασικού τερματοφύλακα ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίζεται ο 37χρονος Μπαγιεστέρος και ο 32χρονος, Ναβάρο.
Σε ρόλο αριστερού μπακ αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Χουάνφραν και όταν δεν έχει φανέλα βασικού το κενό του καλύπτει ένας άλλος πρώην ''άσος'' της ''Ένωσης'', ο 28χρονος, Νίκος Καράμπελας.
Σε ρόλο δεξιού μπακ αγωνίζεται πότε ο Λόπεθ και πότε ο Γερμανός Λελ, ενώ τις θέσεις των δύο αμυντικών χαφ καλύπτουν οι Ντιόπ και Ιμπόρα.
Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ αγωνίζεται ο 32χρονος Χουανλού, στο πλάι του βρίσκεται ο 33χρονος Μπαρκέρο και σε θέση δεξιού εξτρέμ συναντούμε συνήθως τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ναμπίλ Ελ Ζαρ.
Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίζεται ο πιο εμπορικός και αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής της Λεβάντε, ο Ομπαφέμι Μάρτινς.
Ο Νιγηριανός δείχνει αναγεννημένος στη Λεβάντε και θυμίζει τον επιθετικό που έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο παρελθόν με τη φανέλα της Ίντερ.
Στο ρόστερ της πέρα από τον Μάρτινς, ξεχωρίζουν ο Πολωνός αμυντικός μέσος Ντούντκα (με μεγάλη θητεία στην Οσέρ), ο Ισπανός αριστερός μέσος Χουανλού (με 20 γκολ στην Λεβάντε από το 2009) και ο Γερμανός δεξιός μπακ Λελ (με 65 συμμετοχές στην Μπάγερν).
Αρχηγός της ομάδας ο γερόλυκος Μπαγιεστέρος ο οποίος στα 37 του συνεχίζει ακάθεκτος (15 συμμετοχές φέτος). Εμπειρία και στο τέρμα για την Λεβάντε όπου συναντάμε τον 35χρονο Μουνούα από την Ουρουγουάη. Ουσιαστικά η ισπανική ομάδα είναι η ίδια σε μεγάλο βαθμό με την περσινή που έκανε την έκπληξη στην Primera División.
Με... άρωμα Βαλβέρδε ο πρώτος αγώνας.
Η έδρα της Λεβάντε βρίσκεται στην Βαλένθια. Το πρώτο ματς (14/2) θα διεξαχθεί στο Ciutat de València χωρητικότητας 25.534 θέσεων. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα ταξιδέψει στην ισπανική πόλη όπου θα βρει ένα αγαπημένο γνωστό.
Συγκεκριμένα τον Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος προπονεί την Βαλένθια και πιθανότατα να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην ακτινογραφία της Λεβάντε. Από την άλλη βέβαια, και ο τεχνικός της αντιπάλου των ερυθρολεύκων, Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ , θα έχει ως σύμμαχο στο σκάουτινγκ τον Νίκο Καράμπελα.
Στους ομίλους αποκλείοντας την Μάδεργουελ.
Όπως αναφέραμε, η Λεβάντε παίζει για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη. Στα πλέι-οφ απέκλεισε την Μάδεργουελ με δύο νίκες, πρώτα στη Σκοτία με 2-0 και στη ρεβάνς με 1-0. Θυμίζουμε ότι η Μάδεργουελ βρέθηκε στο δρόμο της μετά τον αποκλεισμό της από τον Παναθηναϊκό στο Champions League.
Στον 12ο όμιλο τερμάτισε δεύτερη (11β.) πίσω από το Ανόβερο (12β.) και μπροστά από Χέλσινμποργκ (4β.) και Τβέντε (4β.) Στο σπίτι της νίκησε τις Τβέντε (3-0) και Χέλσινμποργκ (1-0) και ήρθε ισόπαλη με το Ανόβερο (2-2).
Νίκησε στη Σουηδία (3-1), πήρε 0-0 στην Ολλανδία και έχασε με 2-1 στη Γερμανία, στη μοναδική της ευρωπαϊκή ήττα.
Το ρόστερ της Λεβάντε:

1 GK Γκουστάβο Μουνούα (Ουρουγουάη)
2 DF Μάσιμο Βόλτα (Ιταλία)
4 DF Νταβίδ Ναβάρο
5 DF Εκτορ Ρόδας
6 MF Μιγκέλ Παγιαρδό
7 MF Χοσέ Μπαρκέρο
8 MF Ναμπίλ Ελ Ζαρ (Μαρόκο)
9 FW Ανχελ
10 MF Βιθέντε Ιμπόρα
11 MF Οσκαρ Σεράνο
12 DF Χουανφράν
13 GK Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα)
14 MF Ντάριους Ντούντκα (Πολωνία)
15 DF Νίκος Καράμπερλας (Ελλάδα)
16 MF Πέδρο Ρίος
18 DF Σέρχιο Μπαγιεστέρος
19 DF Πέδρο Λόπεθ
20 MF Χουάνλου
21 MF Μίτσελ
22 DF Κρίστιαν Λελ
23 MF Πάπε Ντιοπ (Σενεγάλη)
24 FW Ομπαφέμι Μάρτινς (Νιγηρία)
27 FW Ροχέρ
29 MF Ρουμπέν Γκαρθία

* GK : Τερματοφύλακας

* DF : Αμυντικός

* MF : Μέσος

* FW : Επιθετικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου