Τελευταία Νέα

31/12/12

Ατρομήτος : Ανακοίνωσε τον Nίκο Αναστόπουλο!


Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι ο νέος προπονητής του Ατρομήτου, καθώς οι Περιστεριώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψή του. Υπέγραψε για έξι μήνες με οψιόν για έναν ακόμα χρόνο.
Ο «Αναστό» ήδη από την Κυριακή επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου και συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο, με τον οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα. Όπως αναμενόταν το πρωί της Δευτέρας έπεσαν οι υπογραφές και συναντήθηκε με τον Γιώργο Σπανό.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε και επίσημα. Bοηθός του θα είναι ο Ανδρεάς Σκέντζος, όπως και στον ΟΦΗ.  Ο «Αλενατόρε» υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, ενώ θα προπονήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα το απόγευμα. Ο ίδιος δήλωσε τιμή το ότι αναλαμβάνει τον Ατρόμητο, τον οποία χαρακτήρισε μεγάλο σκαλοπάτι για τον ίδιο.

Η ανακοίνωση: 

"Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστόπουλο."

Ο 55χρονος προπονητής,  μπολιασμένος  με το «μικρόβιο του νικητή» και αθεράπευτα «εργασιομανής»,  αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας μας και σήμερα το πρωί υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο.

Προηγήθηκε η πλήρης συμφωνία και ταύτιση απόψεων στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Τεχνικό Διευθυντή  Γιάννη Αγγελόπουλο στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο νέος προπονητής αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Σπανό και το απόγευμα θα κάνει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα μας στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ατρόμητου τόνισε τα εξής στο επίσημο site του συλλόγου:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που ο κύριος Γιώργος Σπανός και ο κύριος Γιάννης Αγγελόπουλος με ενέταξαν στην οικογένεια του Ατρόμητου, ενός συλλόγου που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, και μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος της. Ο Ατρόμητος  αποτελεί ένα σκαλοπάτι  για εμένα, φεύγοντας από ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΟΦΗ κι ερχόμενος σε ένα επίσης μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Ατρόμητος.

Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να φέρουμε τον Ατρόμητο εκεί που αξίζει και πρέπει να βρίσκεται με συμπαραστάτη τον κόσμο που είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όταν ο Ατρόμητος είχε έδρα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον ακολουθούσαν χιλιάδες φίλαθλοι. Θα δώσουμε λοιπόν τα πάντα για να το πετύχουμε πάλι και να κάνουμε τους φιλάθλους του υπερήφανους. Τους θέλουμε  κοντά μας και αυτός είναι ένας επιπλέον στόχος μας, να γεμίσουμε κάθε σπιθαμή του γηπέδου».

Και ο Νίκος Αναστόπουλο συνέχισε: «Όπως έκανα σε όλες τις ομάδες, έτσι και τώρα θα δώσω την ψυχή μου για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Θα δουλέψουμε συλλογικά ο καθένας από τον τομέα του για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας αρχής γενομένης από το ματς με τη Κέρκυρα. Αυτό είναι που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο του Περιστερίου, ότι θα δώσω και τη ψυχή μου για το μεγαλείο του Ατρόμητου».

Βοηθός προπονητή αναλαμβάνει ο Ανδρέας Σκέντζος και γυμναστής ο Θανάσης Μουρτζιάπης με στενό συνεργάτη τον Σωτήρη Κακαργιά.

Ποιος είναι:

Η προπονητική καριέρα του Νίκου Αναστόπουλου δεν υπολείπεται σε τίποτα της πολύ μεγάλης ποδοσφαιρικής του καριέρας. Όταν κρέμασε τα παπούτσια του ο γεννημένος στη Δάφνη Αθηνών (22 Ιανουαρίου 1958) Νίκος Αναστόπουλος, ταξίδεψε στο εξωτερικό για να πάρει μαθήματα προπονητικής και θήτευσε δίπλα σε κορυφαίους τεχνικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στις περισσότερες ομάδες όπου εργάστηκε ανέβασε τον πήχη και το πέρασμά του θεωρήθηκε πετυχημένο.

Ο πρώτος σύλλογος που του εμπιστεύθηκε τον πάγκο του  ήταν ο Πανελευσινιακός το 1997 και δύο χρόνια μετά μετακόμισε στον Πανσερραϊκό. Ο Παναιτωλικός ήταν το επόμενο σκαλοπάτι (2000) και την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από το 2002 ως το 2005 εργάστηκε στις Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Κέρκυρα και το 2005-2006 κάθισε στον πάγκο του Άρη. Το 2008 πέρασε διαδοχικά από τους Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα (ξανά), Καβάλα και από το 2010 έως σήμερα κρατούσε τα ηνία του ΟΦΗ.

Ως ποδοσφαιριστής έχει γράψει τεράστια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησε από τους μικρούς του ΑΟ Δάφνης, αλλά επαγγελματικά δεν φόρεσε άλλες φανέλες πέραν του Πανιωνίου (1977-1980, 1988-1989), του Ολυμπιακού (1980-1987, 1989-1992, 1993-1994) όπου κρέμασε και τα παπούτσια του, καθώς και του Ιωνικού (1992-1993).

Τη σεζόν 1987-1988 φόρεσε τη φανέλα της Αβελίνο (16 συμμετοχές), ενώ στην εθνική Ελλάδος άφησε τη σφραγίδα του με 75 συμμετοχές και 29 γκολ. Συνολικά έχει παίξει 404 φορές στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει πετύχει 171 γκολ. Το 1983 πήρε το "Χάλκινο Παπούτσι" (τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη με 29 γκολ), ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου