Τελευταία Νέα

27/1/13

19η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Ολυμπιακός 0-1

Ο Πάμπλο Κοντρέρας γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την γκέλα, αφού με γκολ στο 86' έδωσε τη νίκη με 1-0 στην έδρα του Πανθρακικού. Κακή η εικόνα των "ερυθρολεύκων", που όμως πήγαν στο +14 από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης και στο +16 από τον ΠΑΟΚ. 
Η γνωστή κακή εικόνα του Ολυμπιακού που έχουμε δει πολλές φορές τη φετινή σεζόν, έκανε την εμφάνισή της και στην Θράκη, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα, όμως δεν τα κατάφερε.
Οι Πειραιώτες είχαν πολύ μεγάλο πρόβλημα κυρίως στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους και στην δημιουργία φάσεων, όμως γλίτωσαν τη γκέλα χάρη σ' ένα γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας λίγο πριν τη λήξη.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του με αλλαγές από τον πάγκο, όμως παρά τα σουτ του Μήτρογλου δεν είδαμε και πολλές διαφορές. Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως ο Φετφατζίδης δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς κέρδισε το φάουλ, απ' το οποίο προήλθε το γκολ.
Να σημειωθεί πως ο Ζαρντίμ μπορεί να έφυγε, όμως οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν αλλάξει (το κακό τους) πρόσωπο, ενώ πέτυχαν το γκολ της νίκης και πάλι από στημένη φάση. Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες έφτασαν στο +14 από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης που νίκησε με 3-0 τον Πλατανια στην Κρήτη και στο +16 από τον τρίτο ΠΑΟΚ που έχασε εντός έδρας από την Skoda Ξάνθη.
Από την άλλη πλευρά, ο Πανθρακικός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, κατάφερε να παίξει εξαιρετική άμυνα και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη και γνώρισε μια ήττα, που θα μπορούσε να αποφύγει.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής.
Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Μερκενίδης, Καραϊσαρίδης, Λιαχούδης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Κάστσελαν, Βαϊρουά (81' Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουναφό, Μίνγκας, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά.
Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (76' Φέισα), Γκρέκο (57' Μήτρογλου), Μασάντο, Αμπντούν (83' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ.
Γκολ: 86' Κοντρέρας.
Κίτρινες: 78' Χρήστου.

Ο αγώνας:

Νικοπολίδης VS Δερμιτζάκης.
Δίχως να διαφοροποιήσει το σύστημα και να προβεί σε πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του στην Κομοτηνή ο Αντώνης Νικοπολίδης. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ΠΑΣ, είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέφερε τον Μοδέστο αντί του Πίνο και ο Γκρέκο πέρασε πιο μπροστά. Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.
Μπορεί το Σάββατο ο χιονιάς να μην επέτρεψε στις δύο ομάδες να αγωνιστούν, όμως 24 ώρες αργότερα ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου της Κομοτηνής ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν δίχως κάποια σημαντική ευκαιρία και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό και τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο.
Ισορροπία και λίγες φάσεις.
Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν αρκετά λεπτά, να γίνουν αρκετά λάθη στην μεσαία γραμμή και να ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές για να δούμε κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Την αρχή έκανε ο Μοδέστο με κεφαλιά (8'), για να απαντήσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με τον ίδιο τρόπο τέσσερα λεπτά αργότερα (12').
Το ματς ήταν ισορροπημένο και λίγο μετά το 20λεπτο, Ολυμπιακός και Πανθρακικός έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 20' ο Τζιμπούρ έκανε ωραία κίνηση και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κόντραρε και κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο 23' ο Μουνάφο εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" που ταρακούνησε το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι.
Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να έχουν πρόβλημα στην τελική πάσα. Ένα άστοχο σουτ του Μανιάτη στο 40' ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι την ανάπαυλα του ματς και έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.
Η αλλαγή του Μήτρογλου και ο επικίνδυνος "Παπ".
Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν στην επανάληψη, αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έγινε κυρίαρχος και είχε την κατοχή πιέζοντας για το πολυπόθητο γκολ, ενώ ο Πανθρακικός έπαιζε περισσότερο με αντεπιθέσεις. Βλέποντας πως η ομάδα του έχει πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι, ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφάσισε να βάλει τον Κώστα Μήτρογλου και να βγάλει τον Γκρέκο, έχοντας στην ίδια ενδεκάδα και τον Τζιμπούρ.
Το πρόβλημα των Πειραιωτών βέβαια δεν ήταν μονάχα επιθετικό, αφού και στην άμυνα τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Μανωλάς και Κοντρέρας δεν ήταν σε καλή μέρα και ειδικά ο πρώτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο επιθετικός του Πανθρακικού στο 55' έκανε επικίνδυνο γύρισμα που δεν πρόλαβε ο Μίνγκας, ενώ στο 59' πέρασε όλη την "ερυθρόλευκη" άμυνα, αλλά έσωσε την κατάσταση για την ομάδα του ο Μέγιερι.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο οι γηπεδούχοι είχαν γυρίσει πίσω κάτι που δεν άρεσε στον Παύλο Δερμιτζάκη, καθώς έδιναν χώρο και δικαίωμα στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει κινδύνους. Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες, με τον Μήτρογλου να βρίσκει χώρο και να σουτάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ (70').
Ο Κοντρέρας έδωσε τη λύση (1-0).
Ο χρόνος κυλούσε, η λήξη του ματς πλησίαζε και οι "ερυθρόλευκοι" δεν έβρισκαν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη και αλάνθαστη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 84' ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε την τελευταία του αλλαγή και δύο λεπτά αργότερα δικαιώθηκε. Ο Φετφατζίδης που μπήκε στο ματς, κέρδισε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Χολέμπας το εκτέλεσε και ο Κοντρέρας με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού. Το γκολ που έψαχναν τόσο πολύ οι Πειραιώτες ήταν γεγονός...

MVP της αναμέτρησης:

Σ' ένα ματς που κρίθηκε με γκολ στο 86', δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πρωταγωνιστής εκτός του σκόρερ. Ο Πάμπλο Κοντρέρας κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί της ομάδας του και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε, όμως δεν παρουσίασε καθόλου καλή εικόνα, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή ανάπτυξη και προβλημάτισαν έστω κι αν κέρδισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου