Τελευταία Νέα

27/1/13

19η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2


Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σημαντικό διπλό στο Περιστέρι επικρατώντας πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 του Ατρόμητου χάρη σε γκολ των Ζέκα και Μπουμσόνγκ. Οι πράσινοι μείωσαν στους δυο την απόσταση από τη ζώνη των πλέι οφ εκμεταλλευόμενοι τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής.
Μια σημαντική νίκη, τόσο όσον αφορά την ψυχολογία, όσο και την βαθμολογία πήρε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-1 χάρη σε τέρματα των Ζέκα και Μπουμσόνγκ ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Καραμάνο.
Καλύτερος σε όλη την διάρκεια ο Παναθηναϊκός που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου και έδειξε βγάζει περισσότερο πείσμα στο παιχνίδι του από ότι στις προηγούμενες αναμετρήσεις του Τριφυλλιού.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Περιστερίου.
Διαιτητής: Θάνος.
Βοηθοί: Ποντίκης, Γουργιώτης
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ατρόμητος (Αναστόπουλος): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταβλαρίδης, Πίτου, Επστάιν, Σουμπίνιο (65' Μπρίτο), Δημούτσος, Κούτσι, Ιγκλέσιας (70' Ουντότζι).
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος (46' Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (90' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65' Μαυρίας), Τοτσέ.
Σκόρερς: 59' Ζέκα, 78' Μπουμσόνγκ, 90' Καραμάνος.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο με σουτ του σουτ του Σο από μακριά στο 3' αλλά ο Ιτάνζ έπιασε εύκολα την μπάλα χωρίς να κινδυνέψει.
Οι δυο ομάδες εν συνεχεία επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και έπρεπε να φτάσουμε στο 20' ώστε να απειλήσει και πάλι ο Παναθηναϊκός στο 20' μετά από κόρνερ του Σισοκό από τα δεξιά και κεφαλιά του Βύντρα την οποία μπλόκαρε και πάλι ο Ιτάνζ.
Ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά το Τριφύλλι στο 21' όταν ο Επστάιν μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή έκανε την σέντρα σουτ αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι στην επίθεση στο 31' με τον Σο να δίνει όμορφα στον Καζιγιάμα αυτός με την μια είδε τον Σισοκό στην απέναντι πλευρά με τον άσο από την Ακτή Ελεφαντοστού να πιάνει το βολέ το οποίο έφυγε πολύ έξω.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον Ατρόμητο καθώς ο Δημούτσος βρήκε χώρο μπροστά του, μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε αλλά ο Καρνέζης δεν δυσκολεύτηκε να πιάσει την μπάλα.
Αναγκαστική αλλαγή.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φάμπρι αναγκάστηκε να περάσει στην θέση του Σπυρόπουλου ο οποίος ήταν τραυματίας και πέρασε στο παιχνίδι τον Μαρίνο ως αριστερό μπακ.
Οι πράσινοι συνέχισαν όπως και στο πρώτο μέρος να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 52' βρέθηκαν κοντά στο γκολ. Ο Σισοκό από τα δεξιά έδωσε στον Τοτσέ αυτός πέρασε τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή σούταρε αλλά ο Ιτάνζ είπε όχι.
Πίεσε για το γκολ και... ήρθε.
Το Τριφύλλι συνέχιζε να πιέζει με σκοπό να πετύχει ένα τέρμα και η πίεση αυτή έφερε καρπούς στο 59'. Ο Ζέκα κυνήγησε τον Γιαννούλη στο χώρο του κέντρου αυτός γύρισε λάθος την μπάλα προς τον Ιτάνζ, ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος αυτό και έγινε κάτοχος της μπάλας, δεν σούταρε αλλά έδωσε δίπλα του στον Ζέκα με τον Πορτογάλο να ανοίγει το σκορ για το Τριφύλλι.
Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό ενώ ο Ατρόμητος έδειξε ότι δεν μπορεί να χτυπήσει το Τριφύλλι. Μάλιστα οι πράσινοι έχασαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 74' όταν ο Τοτσέ βρέθηκε σε ρόλο εξτρέμ στα δεξιά, έβγαλε την σέντρα ο Μαυρίας έκανε την προβολή αλλά αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε την μπάλα και εν συνεχεία η άμυνα του Ατρόμητου απομάκρυνε.
Το καθάρισε ο... "Μπουμ".
Στο 78' ο Παναθηναϊκός έκανε δυο τα τέρματα του όταν ο Σο από μακριά εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα έφτασε στον Τοτσέ με τον Ισπανό στο ύψος του πέναλτι να την υποδέχεται σωστά, να την κρατάει και να επιχειρεί το γυριστό. Ο Ιτάνζ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε αρχικά αλλά ο επερχόμενος Μπουμσόνγκ έκανε το 0-2 και έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι.
Πέντε λεπτά αργότερα το Τριφύλλι απείλησε και πάλι όταν η μπάλα έφτασε στον Μαρίνο αυτός από μακριά επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Ατρόμητου.
Μείωσε στις καθυστερήσεις.
Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Ατρόμητος ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όταν ο Επστάιν έκανε το κόρνερ από τα αριστερά ο Ταυλαρίδης πήρε την κεφαλιά ο Μαρίνος έδιωξε πάνω στην γραμμή αλλά από κοντά ο Καραμένος έκανε μείωσε σε 2-1 όπου ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Το κλειδί:

Η παρουσία του Τοτσέ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός άσος μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδειξε αλτρουισμό δίνοντας έτοιμο γκολ στον Ζέκα στο 1-0 και στο 2-0 αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε καν δοθεί η ευκαιρία στον Μπουμσόνγκ να πλασάρει και να νικήσει τον Ιτάνζ μετά την λανθασμένη απομάκρυνση του.

Η απογοήτευση:

Ο Ατρόμητος για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε σαν μια ομάδα που δεν μπορεί να απειλήσει τον αντίπαλο της και στηρίζεται κυρίως στα γκολ που προέρχονται από στημένες φάσεις. Δεν μπόρεσε κόντρα σε μια καλή ομάδα να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή και να απειλήσει σωστά τον αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου