Τελευταία Νέα

27/1/13

19η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 2-0

Με τον Ντε Βινσέντι να σερβίρει και τον Ίλιτς να σκοράρει, ο ΠΑΣ επικράτησε 2-0 της Βέροιας και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας πως φέτος είναι για μεγάλα πράγματα.
ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια είναι δύο ομάδες που έχουν παίξει σε αρκετά ματς ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό το είδαμε και στο μεταξύ τους αγώνα στους "Ζωσιμάδες".
Η αναμέτρηση είχε δύο γκολ, αρκετές ευκαιρίες, ωραίες φάσεις, ισορροπημένη κατοχή, καλό ρυθμό και ένα ευχάριστο θέαμα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια ακόμη νίκη.
Οι Γιαννιώτες είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Ντε Βινσέντι και τον Ίλιτς, με τον πρώτο να δημιουργεί τα γκολ και τον δεύτερο να σκοράρει. Κάπως έτσι ήρθε το τελικό 2-0, που φέρνει τον ΠΑΣ μια ανάσα από τη πλέι οφ, καθώς ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς.
Από την άλλη πλευρά, η Βέροια παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο και ίσως το τελικό σκορ να την αδικεί, αφού δημιούργησε ευκαιρίες και είχε (οριακά) την κατοχή της μπάλας, όμως πλήρωσε την ολιγωρία στην άμυνα με τρεις χαμένους βαθμούς, που την διατηρούν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες".
Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου).
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Σταυρουλάκης, Ζαχαριάδης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γεωργίου (89' Ντάσιος), Λίλα, Κοροβέσης (72' Βίλα), Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι (84' Κεϊτά), Ίλιτς.
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπες, Σνάουτσνερ, Καλί, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Ολαϊτάν, Καλογέρης, Καφές (83' Καλτσάς), Μορένο, Ιωάννου (66' Μπαργκάν), Κόστλι.
Γκολ: 24', 53' Ίλιτς.
Κίτρινες: 18' Λίλα, 42' Τζημόπουλος, 50' Ντε Βινσέντι / 14' Αμαραντίδης.

Ο αγώνας:

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να θέλει να συνεχίσει την καλή του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Βέροια να ψάχνει βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ήταν δεδομένο πως θα δούμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν τη νίκη.
Τα πρώτα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει το πρώτο 20λεπτο δίχως κάποια ευκαιρία και με απόλυτη ισορροπία (50-50% η κατοχή της μπάλας).
Ο Ίλιτς "χτυπά" (1-0)...
Και ενώ όλα ήταν τόσο μοιρασμένα ήρθε το γκολ για τον ΠΑΣ από μια στημένη φάση. Στο 24' ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε ωραία ένα κόρνερ από τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ίλιτς έπειτα από σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός.
Η "Βασίλισσα του Βορρά" προσπάθησε να αντιδράσει τα επόμενα λεπτά και να φτάσει στην πολυπόθητη ισοφάριση πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως ούτε το σουτ του Ολαϊτάν (33'), ούτε αυτό του Κόστλι (39'), ούτε η κεφαλιά του Καφέ (44') βρήκαν στόχο. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο ΠΑΣ είχε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως η κεφαλιά του Ίλιτς έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ντε Βινσέντι πέρασε άουτ και το 1-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ματς.
... και ξαναχτυπά (2-0).
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε και πάλι καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να μην κλείνονται στην άμυνα. Η Βέροια είχε βγει μπροστά και έψαχνε την ισοφάριση, με αποτέλεσμα πίσω να είναι εκτεθειμένη και το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Στο 52' ο Ντε Βινσέντι με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Ίλιτς τετ α τετ με τον Λόπες και εκείνος με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Παρά την κούραση και το σκορ που έδειχνε πως το ματς ήταν (μισο)τελειωμένη υπόθεση, η Βέροια δεν τα παράτησε και προσπαθούσε να ξαναμπεί στον αγώνα. Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη παρουσίασαν καλό πρόσωπο στο επιθετικό κομμάτι και απειλούσαν σε αρκετές περιπτώσεις, όπως αυτή στο 69', όπου ο Μπαργκάν έκανε το σουτ αλλά ο Φεγκρούς μπλόκαρε.
Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ κρατούσε ισορροπημένο ματς, έψαχνε το τρίτο γκολ (είχε ευκαιρία με σουτ του Ίλιτς στο 70') και ροκάνιζε τον χρόνο δίχως να θυσιάζει το θέαμα της αναμέτρησης. Ήταν με λίγα λόγια ένα ματς που ευχαριστήθηκαν όσοι το παρακολούθησαν. Στο τελευταίο 10λεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, η Βέροια δημιούργησε φάσεις αλλά τις έχασε και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Ίλιτς αποδεικνύεται σε μια καλοδουλεμένη μηχανή γκολ και με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στην Βέροια, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Πως λοιπόν να μην αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης; Μαζί του και ο Ντε Βινσέντι, αφού από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Η Βέροια πραγματοποίησε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, όμως πλήρωσε την κακή αμυντική της λειτουργία και τα πολλά κενά που άφησε πίσω. Αυτό πλήρωσε και τελικά ηττήθηκε, αφού επιθετικά δημιούργησε ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου