Τελευταία Νέα

31/1/13

4η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Πανθρακικός - Απόλλων Σμύρνης 4-1 (1-1).

Ο Πανθρακικός επικράτησε στην Κομοτηνή με 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και έγινε η τελευταία- χρονικά- ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Πανθρακικός μετά το 4-1 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Κομοτηνή (σ.σ. το πρώτο ματς στη Ριζούπολη είχε λήξει με 1-1).
Οι γηπεδούχοι  ήταν ανώτεροι σε όλοι τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο και δεν πανικοβλήθηκαν όταν στο 65' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με πέναλτι το οποίο υπέδειξε λανθασμένα ο διαιτητής. Ο Παύλος Δερμιτζάκης πέρασε σε εκείνο το χρονικό σημείο τα "βαριά" του χαρτιά στο ματς (Παπαδόπουλος, Βαϊρουά) και η ομάδα του "έκοψε" κάθε ελπίδα στον αντίπαλο, φτάνοντας στο 4-1.
Ο Πανθρακικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ανέλαβε τα ηνία και ευτύχισε πολύ νωρίς να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 5' ο Λουσέρο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, η άμυνα του Απόλλωνα απομάκρυνε την μπαλιά του πάνω στον Τζάνη και αυτός με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το μισάωρο, οι γηπεδούχοι κράτησαν στην κατοχή τους την μπάλα (61-39% στα πρώτο μέρος) χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους. Μετά το 30' όμως πάτησαν το γκάζι, σκόραραν με σουτ του Σερφά από το ύψος της μικρής περιοχής (36') και είχαν τρεις καλές φάσεις για να πετύχουν και άλλα τέρματα.
Η διαφορά στο σκορ όμως δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο ημίχρονο χάρη στις επεμβάσεις του Γιουμάγια ο οποίος σταμάτησε δύο φορές τον Λουσέρο (31', 40') και μία τον Χρήστου (35').
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα χαμένο τετ-α-τετ του Τζανή που έστειλε την μπάλα άουτ (48'). Ακολούθησε η πρώτη καλή στιγμή του Απόλλων με τον Κουτσόπολου να σταματάει τον Κατσίκη (54'). Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια ευκαιρία στη συνέχεια για το 3-0, με τον Γιουμάγια να λέει "όχι" στην κεφαλιά του Κοντογουλίδη (59').
Στο 64' ο  Σαρακατσάνος μάρκαρε τον Ντιαλό έξω από την περιοχή, αυτός έπεσε μέσα και ο Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι. Ο Κατσίκης το εκτέλεσε εύστοχα (65') και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μάλιστα στο 71' ο Απόλλων "άγγιξε" το δεύτερο γκολ, αλλά ο Κουτσόπουλος έδιωξε με τα πόδια το κοντινό σουτ του Μανιά.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης βλέποντας τους φιλοξενούμενους να απειλούν να "κλέψουν" την πρόκριση, πέρασε στο 75' τα "βαριά" του χαρτιά, τους Παπαδόπουλος, Βαϊρουά. Ο δεύτερος χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά να βρεθεί σε θέση βολής (79') και να "καθαρίσει" την πρόκριση σκοράροντας με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 86' ήρθε και το γκολ από τον Λουσέρο με σουτ και αυτό από κοντά (4-1), ένα τέρμα που το κυνηγούσε σε όλο τον αγώνα.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής.
Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Δημητριάδης.
Συνθέσεις:
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Μουνάφο, Τζάνης (Μίνγκα 63'), Γωνιάδης (Παπαδόπουλος 75'), Λουσέρο, Κοντογουλίδης (Βαϊρουά 75').
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Κρουσταλέλης, Ιασωνίδης, Κύργιας, Κωνσταντίνου (Καμαρά 78'), Λεοντίου, Καραδέμητρος (Βαλαώρας 84'), Διαμάντης (Μανιάς 71'), Κατσίκης, Ντιαλό.
Γκολ: Τζάνης 5', Σερφά 36', Βαϊρουά 79', Λουσέρο 86' - Κατσίκης 65' (πεν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου