Τελευταία Νέα

30/1/13

4η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Skoda Ξάνθη-Βέροια 0-2 (1-2).

Η Βέροια με γκολ των Καλογέρη και Ολαϊτάν επικράτησε με 2-0 της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια και με δύο νίκες πήρε την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.
Την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει από το απόγευμα της Τετάρτης (30/1) η Βέροια, η οποία νίκησε με 2-0 την Skoda Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδίων.
Η "βασίλισσα του βορρά" με τα γκολ των Καλογέρη και Ολαϊτάν νίκησε με 2-0 την ομάδα της Ξάνθης και με δύο νίκες (2-1 στην Βέροια) "τσέκαρε" το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η Skoda Ξάνθη ήταν πιο επιθετική στο πρώτο μέρος, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Βέροια ήταν αυτή που είχε το γκολ με τον Καλογέρη.
Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν για την Βέροια στο 10', όταν ο Μπάργκαν δοκίμασε μέσα από την περιοχή με τον Λοντίγκιν να αποκρούει.
Η απάντηση της Skoda Ξάνθη ήρθε στο 15', με τον Πλατέλλα να κάνει του με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 25' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων ο Κόστλι χάνει το βηματισμό του και δεν μπορεί να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν την μπάλα.
Λίγο αργότερα (32') μετά από την κοντινή κεφαλιά του Ονουάτσι, ο Λόπες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 33' ο Μπάργκαν έκλεψε την μπάλα από τον Μπαξεβανίδη έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα (34') ήταν η σειρά της Skoda Ξάνθη να απειλήσει με τον Πλατέλλα να κάνει το δυνατό σουτ και ο Λόπες να διώχνει σε κόρνερ.
Τελικά στο 37', η Βέροια σε μια φάση διαρκείας κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να πάρει το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους "8". 
Ο Μπαργκάν κέρδισε τις κόντρες έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα έφτασε στον Καλογέρη ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας της Skoda Ξάνθης για να κάνει το 0-1 για την Βέροια.
Η Skoda Ξάνθη τις ευκαιρίες.
Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι η Skoda Ξάνθη ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Βέροια με γκολ στην αντεπίθεση καθάρισε την υπόθεση πρόκριση.
Στο 51' ο Λοπές είπε "όχι" στο σουτ του Ονουάτσι, ενώ στο 53' και στο 55' ο Μάνταλος δοκίμασε δύο σουτ με την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις να φεύγει άουτ.
Στην συνέχεια ανέλαβε δράση η Βέροια παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο 63' το σουτ του Ολαϊτάν έφυγε άουτ, ενώ στο 65' ο Κόστλι μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν.
Στο 78' μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Ολαϊτάν έκανε την κεφαλιά, η οποία περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.
Ότι δεν κατάφερε στην προηγούμενη φάση ο Ολαϊτάν το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα (79').  Γεωργιάδης, Κόστλι και Ολαϊτάν συνεργάστηκαν πολύ ωραία από τη δεξιά πλευρά και ο τελευταίος με κοντινή προβολή έκανε το 0-3 για την "βασίλισσα του βορρά".
Ο Διαιτητής του αγώνα Παπαπέτρου, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπαξεβανίδη, Μάνταλο, Ολαϊτάν και Ντιέ.
Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Παϊτο, Βασιλακάκης (45' λ.τρ. Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν (58' Σολτάνι), Γούτας, Πλατέλλας (71' Μαρκόφσκι), Ονουάτσι.
Βέροια: Λόπες, Σνάουτσνερ, Καλί (86' Μπάρμπας), Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καλογέρης, Μορένο, Μπαργκάν (76' Γεωργιάδης), Ολαϊτάν (81' Μάνος), Κόστλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου