Τελευταία Νέα

22/2/13

Φάση 32 του Europa League : Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1 (0-3).

Το όνειρο της μεγάλης ανατροπής και της πρόκρισης κράτησε μόλις 8 λεπτά για τον Ολυμπιακό, αφού ο Μάρτινς σκόραρε από νωρίς για την Λεβάντε και το υπόλοιπο ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Κακή εμφάνιση, αποκλεισμός και ήττα για τους Πειραιώτες (0-1). "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", φώναζε ο κόσμος. Ξεχώρισε μονάχα ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος.
Μια εβδομάδα γεμάτη βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις για μεγάλη ανατροπή (του 3-0) και πρόκριση επί της Λεβάντε είχε ένα άδοξο τέλος από νωρίς για τον Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να κρατήσουν τις ελπίδες του για το θαύμα μονάχα για 8 λεπτά, αφού σ' εκείνο το λεπτό ο Μάρτινς έκανε το 0-1 και μετέτρεψε σε εφιάλτη το όνειρο της πρόκρισης.
Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και οι περισσότερες κρίθηκαν αποτυχημένες εκ του αποτελέσματος. Τρανό παράδειγμα η προτίμηση του άπειρου Λυκογιάννη αντί του Χολέμπας, που έφερε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού, ενώ γενικότερα η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή και πάνω απ' όλα δεν ήταν σοβαρή.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά, όμως ξέχασαν να δώσουν την πρέπουσα σημασία στην άμυνα και το πλήρωσαν ακριβά, αφού στο γκολ του Μάρτινς, τρεις παίκτες της Λεβάντε ήταν ελεύθεροι να σκοράρουν. Τελικά το έκανε ο Νιγηριανός και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο αποκρουστική, καθώς οι Πειραιώτες δεν ξεπέρασαν ποτέ το σοκ του γρήγορου γκολ και παρουσίασαν ένα πολύ κακό πρόσωπο σ' όλη τη διάρκειά του ματς. Το δυσάρεστο είναι πως ουδέποτε προσπάθησαν έστω να αποφύγουν την ήττα και ανταμείψουν τον κόσμο που γέμισε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα.
Οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν διαγωνισμό λαθών στη μεσαία γραμμή, ήταν ευάλωτη αμυντικά (και ευτυχώς οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση να πιέσουν), ενώ επιθετικά είχαν απλά κάποια ξεσπάσματα και κανένα απολύτως σχέδιο. Επιπλέον, οι γραμμές τις ομάδες είχαν τόσο μεγάλες αποστάσεις που οι ποδοσφαιριστές δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα.
Ο ένας παίκτης του Ολυμπιακού ήταν χειρότερος από τον άλλον, με εξαίρεση τον εξαιρετικό Βλαχοδήμο, που με κούρσες, ντρίμπλες και σέντρες προσπαθούσε να σώσει την παρτίδα. Μάταια όμως. Οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν άρρωστοι αγωνιστικά και απογοήτευαν το κοινό τους κάθε λεπτό και πιο πολύ...
Όλο αυτό το σκηνικό είχε ως αποτέλεσμα τις αποδοκιμασίες του κοινού και το σύνθημα: "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", ακούστηκε για πρώτη φορά στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" είπαν αντίο από την Ευρώπη και ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"):Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Μασάντο, Φέισα, Σιόβας, Γκρέκο, Τζιμπούρ, Μήτρογλου (76' Ιμπαγάσα), Βλαχοδήμος.
Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Μπαγιεστέρος, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (68' Βάλντο), Μίτσελ (85' Ντούντκα), Ρουμπέν Γκαρθία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).
Διαιτητής: Ματέι Γιούγκ (Σλοβενία).
Βοηθοί διαιτητές: Πρίμοζ Άρχαρ (Σλοβενία), Αντρέι Κόκολι (Σλοβενία).
Διαιτητές περιοχής: Ντράγκοσλαβ Πέριτς (Σλοβενία), Ντέγιαν Μπάλαζιτς (Σλοβενία).
Τέταρτος διαιτητής: Γιούρε Πραπρότνικ (Σλοβενία).
Γκολ: 8' Μάρτινς.
Κίτρινες κάρτες: 13' Γκρέκο, 52' Χολέμπας, 54' Βλαχοδήμος, 79' Ιμπαγάσα / 45+' Μάρτινς.

Ο αγώνας:

Τα πλάνα των προπονητών.
Ενδεκάδα με πολλές εκπλήξεις παρέταξε γι' άλλη μια φορά ο Μίτσελ και φυσικά φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς προκειμένου η ομάδα του να πετύχει την σούπερ ανατροπή. Ο Σιόβας ξεκίνησε βασικός αντί του Μανωλά, ο Λυκογιάννης κέρδισε την μάχη από τον Χολέμπας που έμεινε στον πάγκο, ο Γκρέκο ήταν βασικός, ενώ στο σχήμα χώρεσε και ο Τζιμπούρ και ο Μήτρογλου. 
Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά και δεν είναι τυχαίο πως στο 2', Ολυμπιακός και Λεβάντε είχαν από ένα (καλό) σουτ. Την αρχή έκαναν οι Ισπανοί που εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος διώξιμο του Λυκογιάννη, όμως το σουτ του Μπαρκέρο κατέληξε λίγο άουτ, ενώ ο Μασάντο απάντησε με τον ίδιο τρόπο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.
Τέλος στα όνειρα από το 8ο λεπτό (0-1).
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετική διάθεση και αυτό ήταν άκρως επικίνδυνο κυρίως για τον Ολυμπιακό αφού δεν ήθελε με τίποτα να δεχτεί γκολ. Οι Πειραιώτες αν και έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, έκαναν ολέθριο λάθος στην πρώτη στημένη φάση του ματς και το πλήρωσαν ακριβά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, τρεις παίκτες της Λεβάντε ήταν ελεύθεροι, ο Μάρτινς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το όνειρο της ανατροπής τελείωσε μόλις στο 8ο λεπτό.

      
Από 'κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι Πειραιώτες ήθελαν πέντε γκολ για την πρόκριση κάτι που έμοιαζε και ήταν ανέφικτο. Οι παίκτες του Μίτσελ έμοιαζαν ανίκανοι να συνέλθουν από το σοκ του γρήγορου γκολ και έκαναν πολλά λάθη τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα.
Κακός ρυθμός, κακός Ολυμπιακός.
Από την άλλη πλευρά, η Λεβάντε δίχως το άγχος έπαιζε πιο ελεύθερα και δημιούργησε φάσεις, όπως το σουτ του Μάρτινς στο 17' που κατέληξε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μήτρογλου ένα λεπτό αργότερα (18'), ενώ γενικότερα οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, αφού η Λεβάντε είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους. Τρανό παράδειγμα τα σουτ των Φέισα (25'), Βλαχοδήμου (31') και Μασάντο (39') που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Νάβας.
Και εκεί που το ματς είχε χάσει το ενδιαφέρον του ήρθε μια φάση στο 40' να φέρει τα πάνω κάτω. Ο Μάρτινς βγήκε απέναντι από τον Κάρολ, ο Βορειοϊρλανδός έσωσε την εστία του, όμως ο επιθετικός της Λεβάντε έπεσε στο έδαφος καθώς υπήρχε επαφή εντός περιοχής. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και να υπάρξει ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Το δυσάρεστο είναι πως στον αγωνιστικό χώρο μπήκε και ένας οπαδός του Ολυμπιακού, όμως πριν φτάσει κοντά στους παίκτες, πρόλαβαν να τον πιάσουν οι σεκιούριτι του γηπέδου.
"Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό".
Μετά απ' αυτή την ταραχή, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κι άλλο και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος, βρήκε την Λεβάντε μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο πρώτο 45λεπτο, οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν ένα πολύ κακό πρόσωπο, οι γραμμές του είχαν πολύ μεγάλη απόσταση η μια από την άλλη, τα λάθη έδιναν και έπαιρναν και στο δημιουργικό κομμάτι η ομάδα ήταν για κλάματα. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να φωνάζει στο τέλος του ημιχρόνου: "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό". Ένα σύνθημα που είχαμε να ακούσουμε από την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη. Φυσικά και δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες προς τους παίκτες.
Στην επανάληψη ο Μίτσελ προσπάθησε να διορθώσει τα δικά του λάθη και προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο Φετφατζίδης πήρε τη θέση του αόρατου Γκρέκο και ο Χολέμπας αντικατέστησε τον εκτός αγώνα Λυκογιάννη. Οι "ερυθρόλέυκοι" δεν άλλαξαν μόνο πρόσωπα στην ενδεκάδα, αλλά και συμπεριφορά στο παιχνίδι τους, αφού μπήκαν πιο παθιασμένοι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έπαιξαν και καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού απέναντί τους είχαν μια πολύ καλά στημένη ομάδα.
Βροχή τα λάθη, ξηρασία στις ευκαιρίες.
Στο 49' ο Τζιμπούρ είχε την ευκαιρία να ισοφάρισει με σουτ εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Νάβας, όμως το κακό για τους γηπεδούχους ήταν πως αυτή η φάση ήταν απλά μια ευχάριστη παρένθεση, αφού δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν. Οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν είχαν την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, όμως όσες φάσεις δημιουργούσαν ήταν απλά ένα ξέσπασμα και όχι αποτέλεσμα ενός πλάνου.
Μοναδική ελπίδα από τον σημερινό Ολυμπιακό ήταν η εκπληκτική εμφάνιση του Βλαχοδήμου, που πάλευε, έτρεχε και έπαιζε μόνος του, αφού δεν υπήρχε άλλος να τον ακολουθήσει. Από τα πόδια του Έλληνα άσου ξεκίνησε και η ευκαιρία του Τζιμπούρ στο 62' που τελικά κατέληξε άουτ.
Το σκηνικό ήταν το ίδιο μονότονο και στα υπόλοιπα λεπτά, με τους παίκτες του Μίτσελ να έχουν για πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν και που να την δώσουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 90', με τον Κοντρέρας να παίρνει την κεφαλιά εντός περιοχής, όμως ο Νάβας με εξαιρετική απόκρουση έδιωξε την μπάλα και κράτησε μέχρι τέλους το 0-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου