Τελευταία Νέα

17/2/13

22η Aγωνιστική Super League : Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-2

Με γκολ του Λένσε στις καθυστερήσεις ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-1 την καλύτερη στο ματς Βέροια και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League. Δοκάρι η Βέροια με τον Ολαϊτάν
Με γκολ του Λένσε στις καθυστερήσεις ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το "τρίποντο" από την Ημαθία επικρατώντας με 2-1 της Βέροιας στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη που πέτυχε το πρώτο γκολ με τον Ράγιος με τους τρεις αυτούς βαθμούς ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς. Από την άλλη η Βέροια που ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση και δεν άξιζε να ηττηθεί ισοφάρισε με τον Ορέστες, ενώ είχε και δοκάρι με τον Ολαϊτάν.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να προσφέρουν θέαμα. Η Βέροια είχε την υπεροχή καθώς ήθελε πιο πολύ τη νίκη είχε και δοκάρι, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε το γκολ με τον Ράγιος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια άσκησε μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και τα κατάφερε με τον Ορέστες, ενώ θα μπορούσε να κάνει και την ανατροπή. Από την άλλη ο Αστέρας απείλησε μόνο όταν δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις με την "χρυσή" αλλαγή του Τσιώλη τον Λένσε.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
Διαιτητής/Βοηθοί: Ιωαννίδης (Αργολίδας)/Τάτσης (Ηπείρου), Μερκενίδης (Μακεδονίας).
Συνθέσεις:
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Σνάουτσνερ (66' Καλτσάς), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Ολαϊτάν, Μορένο, Μοκάκε (87' Ιωάννοιυ), Κόστλι.
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Φορμίκα, Άλβαρες (78' Λένσε), Κάστελς, Ντε Μπλάσις (83' Κάφα), Ράγιος, Ναβάρο, Καλαντζής (70' Σέτι).
Κίτρινες Κάρτες: Αμαραντίδης (29', Βέροια), Γεωργιάδης (53', Βέροια), Φούλοπ (68', Βέροια), Μορένο (88', Βέροια)-Κάστελς (17', Αστέρας Τρίπολης), Μπαρτολίνι (47', Αστέρας Τρίπολης), Τσαμπούρης (86', Αστέρας Τρίπολης).
Σκόρερ: Ορέστες (75', Βέροια)-Ράγιος (43', Αστέρας Τρίπολης), Λένσε (92', Αστέρας Τρίπολης).
Η Βέροια την υπεροχή, ο Αστέρας το γκολ.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να προσφέρουν θέαμα. Η Βέροια είχε την υπεροχή καθώς ήθελε πιο πολύ τη νίκη είχε και δοκάρι, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε το γκολ με τον Ράγιος.
Οι πρώτες φάσεις στην αναμέτρησης ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 5' και στο 6' ο Λόπες αντέδρασε σωστά στα σουτ των Καλανζτή και Ράγιος, ενώ στο 7' από το σουτ του Ντε Μπλάσις η μπάλα έφυγε άουτ.
Στην συνέχεια η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και στο 8' από το σουτ του Μοκάκε ο Φούλοπ μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 14' η ομάδα της Ημαθίας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ολαϊτάν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πλάσαρε τον Φούλοπ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Η απάντηση του Αστέρα ήταν τρία σουτ που κατέληξαν άουτ από τον Ναβάρο (15') και τον Φορμίκα (23', 24΄'). Στο 26' η κεφαλιά του Μπάρμπα για την Βέροια έφυγε άουτ.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43'), ο Αστέρας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από ωραία ενέργεια των φιλοξενούμενων ο Ράγιος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπες για το 0-1.
"Χρυσή" αλλαγή ο Λένσε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια άσκησε μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και τα κατάφερε. Στο 52' ο Ράγιος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 64' από το σουτ του Ολαϊτάν ο Φούλοπ μπλόκαρε την μπάλα.
Έτσι φτάσαμε στο 75', όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ορέστες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (79'), ο Κόστλι έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 81' από το σουτ του Λένσε ο Λόπες έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.
Ο Αστέρας είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 84', όταν ο Ράγιος έκανε το σουτ με τον Λόπες να αποκρούσει και να κρατάει το ισόπαλο αποτέλεσμα.
Τελικά η πίεση του Αστέρα απέφερε καρπούς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (92'), όταν μετά από σέντρα από αριστερά, του Κάφα, ο Λένσε με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Λάσλο Λένσε είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο 24χρονος Ούγγρος επιθετικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή και στις καθυστερήσεις πέτυχε το γκολ που ανέβασε τον Αστέρα Τρίπολης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η απογοήτευση:

Η επιθετική δυστοκία της Βέροιας ήταν η απογοήτευση του αγώνα. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ήταν καλύτερη στο ματς, είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει πάνω από ένα γκολ και δεν πήρε κάτι από το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου