Τελευταία Νέα

18/2/13

22η Aγωνιστική Super League : ΟΦΗ-Πλατανιάς 1-3

Ο Πλατανιάς πέρασε από το Ηράκλειο επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-1 στο ματς που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της Super League. Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα των Χανίων στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΟΦΗ ο οποίος είχε την υπεροχή στο ματς
Την δεύτερη συνεχόμενη του νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε ο Πλατανιάς, ο οποίος στο ματς που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της Super League επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
Η ομάδα των Χανίων ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Άγγελο Αναστασιάδη και παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων πήρε αυτό που ήθελε με γκολ των Μονιάκη (αυτογκόλ), Γιάννου, Μαραγκουδάκη και έφτασε στους 24 βαθμούς.
Από την άλλη ο ΟΦΗ που ήταν λίγο καλύτερος και είχε την κατοχή της μπάλας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Σαρ, αλλά και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις υπόλοιπες ευκαιρίες που είχε και έτσι έμεινε στους 26 βαθμούς, ενώ αγωνίστηκε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε την ευστοχία με σημειώνοντας δύο τέρματα στο πρώτο εικοσάλεπτο, βάζοντας τις βάσεις για ένα μεγάλο "διπλό". Ο ΟΦΗ από την πλευρά του δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του η οποία ήταν ανούσια.
Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα και μείωσε το σκορ με τον Σαρ, έμεινε με δέκα παίκτες και παρά την κατοχή της μπάλας που είχε δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Αντίθετα ο Πλατανιάς παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων πέτυχε και τρίτο γκολ, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.
Συνθέσεις:
Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".
Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/Ακρίβος (Αθηνών), Κοντίζας (Πειραιά).
Συνθέσεις:
ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (84' Κανούλας), Ιωαννίδης (26' Ζορμπάς, 88' Ζαχαράκης), Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος.
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κάστελς, Κάλαϊτζιτς, Γιάννου (67' Μαραγκουδάκης), Δέντσας (54' Στόλερ), Αναστασάκος, Ναζλίδης, Αγκιλέρα (90' Μιρτσέτα).
Κίτρινες κάρτες: Μπούρμπος (34', ΟΦΗ), Παπάζογλου (58', ΟΦΗ), Σαρ (82', ΟΦΗ)-Καστέλς (12', Πλατανιάς), Ποτουρίδης (45', Πλατανιάς), Γκονζάλες (74', Πλατανιάς)
Κόκκινη κάρτα: Μπούρμπος (63', ΟΦΗ).
Σκόρερ: Σαρ (49', ΟΦΗ)-Μονιάκης (2' αυτ. Πλατανιάς), Γιάννου (22', Πλατανιάς), Μαραγκουδάκης (82', Πλατανιάς).
Μπροστά στο σκορ από νωρίς.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για την ομάδα του Πλατανιά έστω και από σπόντα. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Κάλαϊτζιτς έκανε σέντρα από αριστερά και ο Μονιάκης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 0-1 για την ομάδα των Χανίων.
Στην συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να συνέλθει από την γρήγορη ψυχρολουσία και άρχισε να ασκεί πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Μάλιστα και η δεύτερη καλή φάση του αγώνα ήταν στο 11' για τον Πλατανιά, όταν ο Γκονζάλες έκανε το δυνατό μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 14' ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή του Πλατανιά η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Παπάζογλου ο οποίος σούταρε ανενόχλητος στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Και ενώ ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση, ο Πλατανιάς ήταν αυτός που "χτύπησε" και πάλι στο 22ο λεπτό. Κάλαϊτζιτς και Ναζλίδης άλλαξαν ωραία την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ η μπάλα έφτασε στον Γιάννου ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.
Στο 32' ο Πλατανιάς είχε ένα ακόμη καλό σουτ με τον Ναζλίδη με την μπάλα να φεύγει άουτ. Την ίδια τύχη είχε η μπάλα και στο σουτ του Μονιάκη στο 37', ενώ στο 39' ο Αγριμάκης μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Δέντσα.
Στο 44' από την απομάκρυνση της μπάλας από τον Παπάζογλου, ο Αγκιλέρα έκανε το σουτ με τον Αγριμάκη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ναζλίδης έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να μπλοκάρει την μπάλα.
Άλλαξε η εικόνα του ΟΦΗ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που πέτυχε το γκολ με το ξεκίνημα. Στο 49' ο Βερόν εκτέλεσε φάουλ, ο Σόουζα πήρε την κεφαλιά και ο Σαρ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-2.
Στο 63' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπούρμπου. Στο 66' ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Στόλερ να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 74' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βερόν η μπάλα έφυγε άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ ο ΟΦΗ πίεζε για την ισοφάριση, ο Πλατανιάς "καθάρισε" το ματς.
Στο 83' ο Μαραγκουδάκης που είχε μπει στον αγώνα ως αλλαγή βγήκε τετ α τετ με τον Αγριμάκη πλάσαρε και έκανε το 1-3 για την ομάδα των Χανίων.
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, καθώς όλα είχαν κριθεί με τον Πλατανιά να πανηγυρίζει την πολύ μεγάλη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 3-1.

Το γεγονός της αναμέτρησης:

Ο Πλατανιάς ήταν πολύ καλά παραταγμένος στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Η ομάδα των Χανίων ήταν καλή στα αμυντικά της καθήκοντα και παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων πήρε αυτό που ήθελε στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

Ο άτυχος του αγώνα:

Το όσκαρ ατυχίας του αγώνα πηγαίνει στον Μονιάκη. Ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ στο ξεκίνημα τις αναμέτρησης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας το ψυχολογικό αβαντάζ στους φιλοξενούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου