Τελευταία Νέα

24/2/13

23η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 1-0

Ο Αστέρας ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και με γκολ του Φραγκουλάκη στο 87' νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό, αποτέλεσμα που τον επανέφερε στην 2η θεση της βαθμολογίας.
Μόνο μία ημέρα άντεξε ο ΠΑΟΚ, με τον Αστέρα Τρίπολης να αξιοποιεί για μία ακόμα φορά την έδρα του στη φετινή Super League (9 νίκες σε 12 ματς) και με το 1-0 του Λεβαδειακού να επιστρέφει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με +1 από τον "Δικέφαλο".
Το πρώτο 45λεπτο αποτέλεσε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέμε "διαφήμιση του ποδοσφαίρου", με την δημιουργικότητα και τις ωραίες εμπνεύσεις να απουσιάζουν από το παιχνίδι των δύο ομάδων, όμως στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε.
Υπεύθυνη για αυτό ήταν κυρίως η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και στο διάστημα από το 64' μέχρι το 84' είχε 4-5 κλασικές ευκαιριές για γκολ.
Αυτό τελικά ήρθε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Φραγκουλάκη να νικάει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Κυριακίδη και να χαρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην ομάδα του (μετά το εκτός έδρας 2-1 επί της Βέροιας στο φινάλε την προηγούμενη αγωνιστική).
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής).
Τέταρτος διαιτητής / Παρατηρητής: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας), Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλ/νίας-Ιθάκης).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Άλβαρες, Κάφα (59' Κοντοές), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Καλαντζής (31' Λέντσε), Ναβάρο (79' Φραγκουλάκης).
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Λισγάρας, Γεωργίου (90' Μπουμάλ), Κόρμπος, Ζησόπουλος, Μάρτινς,  Καγιεχόν (46' Ρομέου), Ακόστα (81' Μαχαίρας), Πόι.
Σκόρερ: Φραγκουλάκης (87').
Κίτρινες κάρτες: Σανκαρέ (38'), Ντε Μπλάσις (58'), Λέντσε (61')Γεωργίου (14'), Μάρτινς (42'), Πόι (90+1').

Το ματς:

Το ματς στην Τρίπολη είχε ελάχιστες συγκινήσεις στο πρώτο 45λεπτο, με την πρώτη υποψία φάσης να λαμβάνει χώρα με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου: ο Πόι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα αλλά άργησε να κάνει το πλασέ δίνοντας έτσι χρόνο στην άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει.
Η ομάδα της Βοιωτίας πλησίασε λίγο περισσότερο το γκολ στο 26 με τον ίδιο παίκτη, όμως μετά από παράληλη μπαλιά ο Πόι δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και ο Μπαρτολίνι έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει και στο 33', με την εκτέλεση φάουλ του Ακόστα να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Φούλοπ (έβγαλε σε κόρνερ), ενώ το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Αστέρα να έχει υπέρ του την κατοχή της μπάλας (61%-39%) αλλά σε γενικές γραμμές να απογοητεύει.
Το δεύτερο μέρος βρήκε τους παίκτες του Τσιώλη να μπαίνουν με μεγαλύτερο πάθος και διάθεση και στο δίλεπτο 64'-66' έφτασαν πολύ κοντά στο να παραβιάσουν την εστία του Κυριακίδη.
Στο 64' ο Λέντσε γύρισε παράλληλα προς τα αριστερά και ο Μεντί έδιωξε σωτήρια μπροστά από την γραμμή της εστίας σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του ο Σανκαρέ δεν πρόλαβε τη μπάλα με το κεφάλι, έχοντας πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 66' ήταν η ώρα για την μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων στο ματς. Ο Ντε Μπλάσις πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχη και βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, με το πλασέ του όμως να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.
Οι Αρκάδες είχαν αρχίσει να κυριαρχούν στο ματς και στο 72' βρέθηκαν για μία ακόμα φορά φάτσα με την εστία. Το τελείωμα όμως του Ναβάρο δεν ήταν όπως έπρεπε, με τη μπάλα να παίρνει ύψος μετά το σουτ και να φέυγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 το οποίο όμως δεν ήρθε χάρη σε εξαιρετική αμυντικη προσπάθεια από πλευράς φιλοξενουμένων.
Ύστερα από (μία ακόμα στο δεύτερο μέρος) πλαγιοκόπηση, ο Κοντοές βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι και έκανε το δεξί πλασέ, για να κόψει τη μπάλα πάνω στη γραμμή ο Μουλόπουλος και να τη μπλοκάρει στη συνεχεια ο Κυριακίδης.
Στο 85' ο Φούλοπ απέκρουσε σουτ του Μουλόπουλου και ένα λεπτό αργότερα ο Γεωργίου δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να βάλει μπροστά στο σκορ τον Λεβαδειακό (κόντρα στη ροή του αγώνα), με την απονομή δικαιοσύνης βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο να έρχεται στο 88'.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος και ενστικτώδη απόκρουση του Κυριακίδη σε σουτ του Λέντσε μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής στον Φραγκουλάκη, ο οποίος με σουτ (η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μάρτινς) έγραψε το 1-0 για τους Αρκάδες.

MVP:

Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη μπορούν άνετα να μοιραστούν οι Φραγκουλάκης και Κοντοές. Ο Κρητικός μπήκε ως αλλαγή στο 79' (τελευταία αλλαγή του Τσιώλη) και οκτώ λεπτά αργότερα χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του ενώ ο πρώην μέσος της ΑΕΚ πέρασε στον αγώνα στο 59' και φάνηκε ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου, ειδικά με τις προωθήσεις του στην περιοχή του Λεβαδειακού.

Αδύναμος κρίκος:

Η παρουσία του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι Αρκάδες ήταν απελπιστικά κακοί όσον αφορά στη δημιουργία και περιορίστηκαν μόνο σε ανούσια κατοχή της μπάλας. Χάρη στις κινήσεις πάντως του Τσιώλη από τον πάγκο η εικόνα άλλαξε και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο θύμισαν σε όλους την ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου