Τελευταία Νέα

23/2/13

23η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο χάρη σε δυο γκολ του Τοτσέ και ένα του Μαρίνου και νίκησε εντός έδρας μετά από τον Νοέμβριο. Σημαντική νίκη για το Τριφύλλι που μείωσε την διαφορά από τις θέσεις των πλέι οφ.
Μια άνετη και σημαντική νίκη με 3-1, την πρώτη εντός έδρας μετά από τρεις μήνες, πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ. Οι πράσινοι έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Μαυρία, στο πρώτο ημίχρονο, και Σισοκό, στο δεύτερο ημίχρονο, άνοιξαν από τα πλάγια την άμυνα του ΟΦΗ και με σκόρερ τους Τοτσέ (2) και Μαρίνο έφτασαν στην άνετη επικράτηση.
Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος σε όλη το παιχνίδι και με ανάλογες εμφανίσεις μέχρι τέλους της σεζόν θα μπορέσει να μπει στα πλέι οφ. Το Τριφύλλι εξάλλου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Ξάνθης από την Βέροια την οποία και προσπέρασε και περιμένει και άλλα στραβοπατήματα ώστε να δει που θα... κάτσει μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής η διαφορά από το πλέι οφ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο θέλοντας περισσότερο την νίκη από τον αντίπαλο του και αυτό το έδειξε με το καλημέρα. Με τους Σισοκό, Μαυρία και Τοτσέ σε μεγάλη βραδιά οι πράσινοι από τα πλάγια έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους και μπόρεσαν και δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες.
Πλην από τα τρία τέρματα είχαν και δοκάρι με τον Μπουμσόνγκ αλλά και σωρεία χαμένων ευκαιριών κυρίως με τον Σισοκό ο οποίος άξιζε να χρισθεί σκόρερ αφού έκανε σχεδόν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι πράσινοι είχαν μόνο ένα κενό διάστημα στην διάρκεια του πρώτου μέρους, μετά το πρώτο γκολ, ενώ και πάλι έκαναν πολλές λάθος πάσες οι οποίες όμως δεν στοίχισαν.
Από την πλευρά του ο ΟΦΗ μόνο για πέντε λεπτά έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό από το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο μέρος είχε όλη και όλη μια καλή στιγμή και αυτή στο 80', μετά το 3-1 από πλευράς Τριφυλλιού.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής/Βοηθοί: Λιαχούδης/ Ευθυμιάδης, Θανασακούδης.
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Φουρλάνος (37' Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας (78' Εσπάρθα), Τοτσέ (81' Φορναρόλι).
ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Κυζιρίδης (79' Καπουράνης), Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (68' Βιτώρος), Σοούζα, Μακρής, Κουρδάκης (51' Ζαχαράκης).
Κίτρινες κάρτες: 44' Σο/ 41' Κυζιρίδης, 56' Παπάζογλου, 89' Καπουράνης.
Κόκκινη κάρτα: 90+' Παπάζογλου.
Σκόρερ: 30' Μαρίνος, 39'-74' Τοτσέ/32' Κουτσιανικούλης.
Κυρίαρχος στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ δείχνοντας ότι θέλει τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλο του.
Στο 9' η μπάλα βρέθηκε στον Τοτσέ στο ύψος του πέναλτι με τον Ισπανό να σουτάρει πολύ άστοχα στη πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 23' ο Σο με απίστευτη μπαλιά βρήκε όμορφα τον Σισοκό απέναντι από τον Αγριμάκη. Το κοντρόλ του άσου από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν κακό όμως και οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία.
Τρία λεπτά αργότερα ο Σισοκό από πλάγια δεξιά προσπάθησε με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Αγριμάκη αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ του ΟΦΗ.
Τρία γκολ σε εννιά λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός πίεζε για το γκολ και αυτό ήρθε στο 30'. Οι Μαρίνος και Μαυρίας συνδυάστηκαν όμορφα από τα αριστερά με τον Μαρίνο να μπαίνει στην περιοχή να προσπαθεί να βγάλει μια σέντρα, η μπάλα όμως πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Αγριμάκη με τους πράσινους να ανοίγουν το σκορ. 
Η χαρά του Τριφυλλιού δεν κράτησε πολύ όμως καθώς στο 32' ο Παπάζογλου με ωραία κάθετη έδωσε στον Κουτσιανικούλη ο οποίος έφυγε από κανονική θέση, βγήκε τετ α τετ με τον Καρνέζη και πλάσαρε εύστοχα ισοφαρίζοντας το σκορ για τον ΟΦΗ.
Ο Φάμπρι βλέποντας τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στον χώρο του κέντρου στο 37' έβγαλε από την αναμέτρηση τον Φουρλάνο και πέρασε στην θέση του τον Ζέκα.
Δυο λεπτά αργότερα ο Ισπανός είδε την ομάδα του να παίρνει κεφάλι κια πάλι στο σκορ. Ο Βιτόλο έδωσε δεξιά στον Σεϊταρίδη ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έβγαλε τη σέντρα ο Μαυρίας τη γύρισε με τακουνάκι και ο Τοτσέ με το μπούτι την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα. 
Η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 45' όταν ο Σισοκό έδωσε ωραία στον Ζέκα αυτός την γύρισε πάλι στον άσο από την Ακτή Ελεφαντοστού ο οποίος από καλή θέση σούταρε λίγο έξω από την εστία του γκολκίπερ του ΟΦΗ.
Ανώτερος και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι με το υπέρ τους 2-1 από το πρώτο μέρος μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα πιο δυνατά, κρατώντας μπάλα και έχοντας καλή κυκλοφορία στο πρώτο τέταρτο.
Από το 60' και μετά ανέβασαν την απόδοση του όμως και έψαξαν ένα τρίτο γκολ θέλοντας να τελειώσουν το παιχνίδι και μην δίνοντας το δικαίωμα στον ΟΦΗ να απειλήσει την εστία του Τριφυλλιού.
Στο 62' σε κόρνερ του Σισοκό από τα δεξιά ο Μπουμσόνγκ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έπιασε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκι.
Έξι λεπτά αργότερα νέα διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Μαυρία να σουτάρει αρχικά έξω από την περιοχή τον Αγριμάκη να απομακρύνει αρχικά και ο Μαρίνος στην επαναφορά σούταρε και πάλι αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ.
Ήρθε και το γκολ.
Στο 69' ο Σισοκό που είχε πολλά κέφια στο δεύτερο ημίχρονο είδε πολύ όμορφα τον Ζέκα μέσα στην περιοχή του πάσαρε την μπάλα και ο Πορτογάλος σούταρε με τον Αγριμάκη να λέει όχι και πάλι με τα πόδια.
Στο 74' όμως και πάλι ο άσος από την Ακτή Ελαφαντοστού είδε την κίνηση του Τοτσέ αυτή τη φορά του έκανε την πάσα, ο Ισπανός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και με πλασέ έκανε το 3-1.
Οι Κρητικοί απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 81' όταν ο Κουτσιανικούλης από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Στο 90' ο Σισοκό μετά από φανταστική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ σούταρε στην κλειστή γωνία του Αγριμάκη ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Μαυρίας του πρώτου ημιχρόνου και ο Σισοκό του δευτέρου μοιράζονται τον τίτλο του MVP από πλευράς Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο 19χρονος άσος στο πρώτο μέρος έκανε ότι ήθελε από τα αριστερά ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο είχε κάποιες καλές ενέργειες από την πλευρά του. Όσο για τον άσο από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκανε μαγικά πράγματα βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φθάσει στο ευρύ 3-1.

Η απογοήτευση του αγώνα:

Συνολικά η ομάδα του ΟΦΗ που συνεχίζει να απογοητεύει στα εκτός έδρας παιχνίδια μην μπορώντας να πάρει κάτι θετικό, ούτε καν να απειλήσει στην διάρκεια ενός αγώνα. Όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αν δεν προσέξει ο ΟΦΗ και δεν πάρει βαθμούς εκτός έδρας στα ματς που απομένουν ίσως μπει και σε περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου