Τελευταία Νέα

17/3/13

26η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-1


Ο Ολυμπιακός παρέπαιε επί 70 λεπτά, όμως οι τρεις αλλαγές του Μίτσελ (Φετφατζίδης, Μασάντο, Μήτρογλου) άλλαξαν τα πάντα και ο Έλληνας επιθετικός μ' ένα υπέροχο γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στην Κέρκυρα (1-0). Έκτο σερί εκτός έδρας ματς που ο Μέγιερι δεν δέχεται γκολ, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν 14 μήνες αήττητοι μακριά από το "Καραϊσκάκης".
Την έκτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός επί εποχής Μίτσελ, δίχως όμως να εντυπωσιάσει το κοινό του. Κάθε άλλο! Οι Πειραιώτες προβλημάτισαν με το πρόσωπο που παρουσίασαν επί 80 λεπτά και κούρασαν με την ανούσια κατοχή μπάλας και την έλλειψη δημιουργικότητας και ιδεών στην επίθεση.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ξύπνησαν στο 70' χάρη στις τρεις αλλαγές του Μίτσελ, οι οποίες κρίνονται όλες επιτυχημένες. Ο Μασάντο ήταν σε καλή μέρα, ο Φετφατζίδης θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό με τις επελάσεις του, ενώ ο Μήτρογλου πέτυχε ένα γκολ απ' αυτά που μόνο εκείνος μπορεί να βάλει τόσο εύκολα!
Κάπως έτσι ήρθε το πολυπόθητο γκολ από ασίστ του "Φέτφα" και σουτάρα του Μήτρογλου, κάτι που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα. Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, παραμένουν αήττητοι εκτός έδρας επί 14 μήνες και για έκτος συνεχόμενο ματς μακριά από το "Καραϊσκάκης" ο Μέγιερι διατηρεί ανέπαφη την εστία του.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας.
Διαιτητής: Aρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων).
Βοηθοί: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής).
4ος: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών).
Παρατηρητής: Μπέρσης Δημήτριος (Αρκαδίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης, Πετρούσης, Βενέτης, Αθανασίου (60' Σκέμπης), Τσοκάνης, Στάμου (87' Σίμωσης), Αγρίτης, Σταμόγιαννος (81' Κρητικός), Λεόν, Κυβελίδης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος (70' Παπάζογλου), Μανωλάς, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Φέισα, Βλαχοδήμος (63' Φετφατζίδης), Φουστέρ (63' Μασάντο), Αμπντούν, Τζιμπούρ.
Γκολ: 79' Μήτρογλου.
Κίτρινες: 84' Στάμου / 56' Λυκογιάννης.

Ο αγώνας:

Η μάχη των πάγκων.
Με σύστημα 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Κυβελίδη παρέταξε την Κέρκυρα ο Γιάννης Παπακώστας. Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Γκρέκο και ο Λυκογιάννης αντικατέστησε τον τραυματία Χολέμπας. 
Ένα κακό πρώτο ημίχρονο.
Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν εξαιρετική και δυστυχώς το θέαμα δεν είχε καμία σχέση. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, έμοιαζαν ανίκανες να φτιάξουν φάσεις και το πρώτο ημίχρονο το παρακολουθήσαμε με μεγάλη δυσκολία. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή, όμως δεν ήταν καθόλου μα καθόλου απειλητικός. Το μόνο που έκανε, ήταν να κυκλοφορεί κουραστικά την μπάλα δίχως να ξέρει τι να την κάνει.
Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα έπαιξε αμυντικά και έξυπνα, με αποτέλεσμα να διατηρήσει το μηδέν στην εστία της, δίχως να ιδρώσει και να κοπιάσει. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα να σκοράρουν, αν στο 40' ο Κυβελίδης απέφευγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και βρισκόταν φάτσα με τον Μέγιερι, ενώ και ο Αθανασίου είχε μια ευκαιρία να σκοράρει στο 45' όμως το σουτ του ήταν άστοχο. Μ' αυτά και μ' αυτά, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.
Δυνατό ξεκίνημα από την Κέρκυρα.
Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51' είδαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, την οποία δημιούργησε η Κέρκυρα. Ο Λεόν έβγαλε ωραία κάθετη για τον Αγρίτη, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Μέγιερι, όμως το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων έπειτα από παρέμβαση του Μανωλά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Πετρούσης έκανε κοντινή προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Μετά το "καυτό" λεπτό των παικτών της Κέρκυρας, ήρθε σειρά για τον Ολυμπιακό να ισορροπήσει το ματς, όμως με την προβληματική εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι δεν φαινόταν κάποια ελπίδα στον ορίζοντα. Ο Μίτσελ αποφάσισε να βοηθήσει την ομάδα του και έβαλε τον Φετφατζίδη και τον Μασάντο στις θέσεις των Βλαχοδήμο και Φουστέρ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση. Ο πρώτος είχε καλή στιγμή με σουτ στο 65' που έδιωξε με υπερένταση ο Αναστασόπουλος, ενώ ίδια κατάληξη είχε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο στο 74'.
Τα "μαγικά" του Μίτσελ και του Μήτρογλου (1-0).
Στο 70' ο Μίτσελ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και έκλεισε τις αλλαγές του βάζοντας τον Μήτρογλου αντί του Παπάζογλου και πλέον ο Ολυμπιακός έπαιζε 4-4-2 και τον Μανιάτη δεξί μπακ. Οι αλλαγές του Ισπανού δεν άργησαν να φέρουν αποτελέσματα και το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 79'. Ο Φετφατζίδης άφησε ωραία για τον Μήτρογλου και εκείνος με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0. Νωρίτερα, οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναντι όταν ο Τσουμάνης έκανε τάκλιν στον Μανιάτη, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Όπως και να 'χει, οι "ερυθρόλευκοι" είχε πλέον το προβάδισμα και το μόνο που ήθελε ήταν να το διατηρήσει το επόμενο 15λεπτο που απέμενε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Φετφατζίδης μπορεί να έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του και να ήταν σε τρομερή κατάσταση μετά από πολύ καιρό, όμως ο Μήτρογλου με το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε, έδωσε τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό και έγινε ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι συμπαίκτες του επί 79 λεπτά, το έκανε εκείνος στην πρώτη του προσπάθεια. Πανέμορφο σουτ, υπέροχο τελείωμα. Επιθετικό ένστικτο που έχουν λίγοι...
Αδύναμος κρίκος:
Η άμυνα της Κέρκυρας κρατούσε γερά το μηδέν μέχρι την φάση του γκολ του Μήτρογλου. Εκείνη την στιγμή είχε κάκιστη αντίδραση και αυτό την κατατάσσει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Από μεριάς του Ολυμπιακού τόσο ο Φέισα όσο και ο Μασάντο δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν και όσο έπρεπε την ομάδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου