Τελευταία Νέα

17/3/13

26η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0


Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Παναθηναϊκού με 2-0 χάρη στα τέρματα των Καμαρά (κορυφαίος του αγώνα) και Βούκιτς. Καταιγιστικός στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ο "δικέφαλος", εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Σο. Μόλις δύο τελικές σε όλο το παιχνίδι οι "πράσινοι"!
Ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ήττα του πρώτου γύρου από τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα (2-0) και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αστέρα Τρίπολης και την δεύτερη θέση.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Σο (39') μπαίνοντας με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 58' για να έρθει ο Βούκιτς στο 81' και να "σφραγίσει" την τέταρτη σερί νίκη του "δικεφάλου" στο πρωτάθλημα.
Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε καθόλου επιθετικά, ούτε στο διάστημα που έπαιζε χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα. Ο τελικός απολογισμός είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες (καμία στην εστία) και θα πρέπει να ψάξουμε πάρα πολύ για να βρούμε αν οι "πράσινοι" έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν παρόμοια επίδοση σε ντέρμπι.
Η ήττα της ομάδας του Φάμπρι, σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη του ΠΑΣ, την έφερε τρεις βαθμούς μακρυά από την είσοδο στα πλέι-οφ, "σπάζοντας" παράλληλα το σερί των 3 νικών στο πρωτάθλημα. Αυτή η ήττα ήταν και η δεύτερη του Ισπανού εκτός έδρας στη Super League, με την πρώτη και πάλι στη Θεσσαλονίκη (1-0 από τον Άρη).
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 15ο σερί παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο οποίο δεν εμφανίζεται ισοπαλία. Τελευταία φορά που δεν είχαμε νικητή, ήταν τον Οκτώβρη του 2008 (0-0).

Φύλλο Αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητές: Στυλιάρας, Κωσταράς, Σταθόπουλος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (Αποστολόπουλος 46'), Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (Βούκιτς 67'), Καμαρά, Λόρενς (Κίτσιου 90'), Αθανασιάδης.
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (Σπυρόπουλος 73'), Μαρίνος, Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (Φορναρόλι 80'), Φιγκερόα (Επσάρθα 67').
Γκολ: Καμαρά 58', Βούκιτς 81'.
Κίτρινες: Σο 1', Καζιγιάμα 83', Ζέκα 83'.
Κόκκινες: Σο 39' (2η κίτρ.).
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Ιτάνζ και στην άμυνα οι Κωνσταντινίδης (δεξιά), Λίνο (αριστερά), Κατσουράνης και Σίντελφελντ (σέντερ μπακ). Αμυντικά χαφ οι Κάτσε, Λάζαρ και μπροστά τους από δεξιά στα αριστερά οι Ολίσε, Λόρενς, Καμαρά. Μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.
Ο Φάμπρι επέλεξε για πρώτη φορά το 4-3-3 με τον Καρνέζη στην εστία, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Μαρίνο αριστερό και τους Μπουμσόνγκ, Πίντο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικό χαφ ο Σο και μπροστά του οι Καζιγιάμα και Ζέκα. Στην τριάδα της επίθεση οι Μαυρίας (αριστερά), δεξιά (δεξιά) και Φιγκερόα (κέντρο).
Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο. Στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα ήταν στιγμές που οι "πράσινοι" έπαιζαν κάτι σαν 5-5-0, ωστόσο δεν απειλήθηκαν στο ελάχιστο από τους γηπεδούχους. Αυτό τους έδωσε θάρρος να ανεβούν στο γήπεδο και να ισορροπήσουν τον αγώνα. Μάλιστα είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο 18' όταν ο Καζιγιάμα σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα χτύπησε στον Φιγκερόα και έφυγε άουτ.
Η ομάδα του Δώνη συνέχιζε να είναι μπλοκαρισμένη και να μην μπορεί να πατήσει περιοχή, έτσι απείλησε για πρώτη φορά από πολύ μακρυά στο 23' με το δυνατό σουτ του Λόρενς το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης. Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι, οδήγησε τον Κατσουράνη σε βαθιές μπαλιές όπως στο 32' προς τον Αθανασιάδη που δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον πορτιέρο των "πρασίνων" με την γυριστή κεφαλιά που έπιασε.
Στο 39' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Σο είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Κάτσε. Μια δίκαιη απόφαση στη συγκεκριμένη φάση, με την ένσταση να υπάρχει για την πρώτη κίτρινη που είδε στο 36ο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με το (πολύ κακό) πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς αξιόλογες φάσεις (μόλις 4-1 οι τελικές για τον "δικέφαλο").
Στην επανάληψη ο Δώνης πέρασε στη θέση του Κωνσταντινίδη τον Αποστολόπουλο που είχε μια καλή ευκαιρία σουτάροντας μόλις άουτ στο 25ο δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση στους 10 παίκτες του Παναθηναϊκού και είχε άλλο ένα καλό σουτ στο 55' με τον Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα (57') σούταρε και πάλι ο Κλάους, αλλά δεν αιφνιδιάστηκε ο Καρνέζης και μπλόκαρε σταθερά. Η δικαίωση ήρθε στο 58' στο έβδομο σουτ του ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Ο Ολίσε σύγκλινε από δεξιά στο ύψος της περιοχής και σκόραρε με δυνατό σουτ, με την κόντρα της μπάλας πάνω στον Μαρίνο να αφήνει "άγαλμα" τον πορτιέρο των "πράσινων".
Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι άφησαν άμεσα το πόδι από το γκάζι, έχοντας ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το πολύτιμο "τρίποντο". Ο καταιγιστικός ρυθμός του πρώτου τέταρτου της επανάληψης έπεσε και ο αγώνας θύμιζε ξανά το άνοστο πρώτο ημίχρονο. Ο Φάμπρι προσπάθησε να κάνει με τις αλλαγές του πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως οι "πράσινοι" να μπορούν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81' για να δούμε την επόμενη καλή φάση του παιχνιδιού, έφτανε όμως να το κρίνει οριστικά. Ο Καρνέζης έδιωξε με υπερένταση την κοντινή κεφαλιά του Αθανασιάδη (ο οποίος ήταν οριακά οφσάιντ την ώρα της σέντρας), ο Βούκιτς πήρε το "ριμπάουντ" και με το γόνατο σημείωσε το 2-0.
Ο Κροάτης μάλιστα είχε την ευκαιρία στο 88' να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε την κεφαλιά του, ενώ στο 92' ο Καμαρά έχασε τετ-α-τετ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

MVP:

Ο Καμαρά δεν σκόραρε μόνο το γκολ που έλυσε τον γρίφο της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν και ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ. Μπήκε και αυτός πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ταλαιπώρησε τον Μαρίνο όποτε τον έβρισκε μπροστά του. Στις καθυστερήσεις έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει το σκορ σε διαστάσεις θριάμβου. Άλλη μια ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον 23χρονο ποδοσφαιριστή.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Πάπε Σο για άλλη μια φορά ήταν... ασυγκράτητος. Και αν θεωρηθεί υπερβολική η κίτρινη στο 36ο δευτερόλεπτο, ο ίδιος θα έπρεπε στη συνέχεια να παίξει πιο συνετά από τη στιγμή που την δέχθηκε. Δεν το έκανε όμως και στο 39' άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στη φάση που αποδείχθηκε καθοριστική για την επιστροφή των "πρασίνων" στις ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου