Τελευταία Νέα

18/3/13

26η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Skoda Ξάνθη 0-2


Η Ξάνθη κέρδισε στο ντέρμπι της Θράκης με 2-0 τον Πανθρακικό και πλέον κάνει όνειρα για πλέι-οφ. Άμεσος ο κίνδυνος υποβιβασμού για τους "κροκόδειλους". Εξαιρετικός ο Λοντίγκιν, μοιραία η αναγκαστική αλλαγή του Παπαδόπουλου.
Στο ντέρμπι της Θράκης, που έμοιαζε περισσότερο με διαγωνισμό λαθών από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, η Ξάνθη αναδείχθηκε νικήτρια επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού.
Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πιο αποτελεσματικοί και μ' ένα γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους (39' Γούτας) κι άλλο ένα στις αρχές της επανάληψης (48' Ντιέ), κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για την Ξάνθη, κάτι αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο στην μεγάλη κατηγορία. Επιπλέον, οι Ακρίτες μπαίνουν πλέον στην διεκδίκηση για μια θέση στα πλέι οφ, καθώς έχουν ένα πόντο λιγότερο από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις από τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι στην 5η θέση.
Όσο για τον Πανθρακικό, στάθηκε άτυχος αφού στο 20' ο Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Κοντογουλίδη, κάτι που χάλασε τα σχέδια του Παύλου Δερμιτζάκη. Πλέον, μ' αυτή την ήττα, οι "κροκόδειλοι" είναι σε πολύ δύσκολη θέση, αφού βρίσκονται μόλις στο +1 από τον Άρη και την θέση του υποβιβασμού.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής.
Διαιτητής: Α. Γιάχος.
Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης, Κ. Μερκενίδης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μουνάφο (58' Μίνγκας), Σερφά, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Τζάνης (78' Σκλιοπίδης), Μπαϊκαρά, Καστσελάν, Λουσέρο, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος (20' Κοντογουλίδης).
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Βάλλας, Κομεσίδης, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Φλίσκας, Μαρίν (83' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μαρσελίνιο (64' Σμιθ), Σολτάνι.
Γκολ: 39' Γούτας, 48' Ντιέ.
Κίτρινες: 48' Σαρακατσάνος, 57' Καστσελαν.

Ο αγώνας:

Το τελευταίο ματς της αγωνιστικής είχε αρκετό ενδιαφέρον για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι το ντέρμπι της Θράκης και δεύτερον γιατί ο Πανθρακικός "καίγεται" για βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Παρόλα αυτά, το θέαμα δεν είχε καθόλου ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και στο δημιουργικό κομμάτι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.
Χρειάστηκε μάλιστα να περάσει μισή ώρα αγώνα για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή και από τότε όλα άλλαξαν. Ο Σολτάνι απείλησε με κεφαλιά στο 30', ο Κοντογουλίδης (που αντικατέστησε στο 20' τον τραυματία Παπαδόπουλο) απάντησε στο 36' αλλά η κεφαλιά του μετά από απόκρουση του Λοντίγκιν βρήκε στο δοκάρι, ενώ στο 39' ο Γούτας άνοιξε τελικά το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Μάνταλος έβγαλε την ασίστ, ο Γούτας αμαρκάριστος έκανε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 1-0, που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Το ξεκίνημα της επανάληψης θύμισε πολύ το τέλος του πρώτου μέρους, αφού η Ξάνθη κατάφερε να σκοράρει μέσα σε λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 48' ο Ντιέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφερε την ομάδα του πιο κοντά στη νίκη.
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, όμως τα σουτ του Μίνγκα (62') και του Λουσέρο (65') δεν κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ στο 65' ο Κοντογουλίδης μπορεί να σκόραρε όμως το γκολ του σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από 'κει και πέρα, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν την Ξάνθη, εκτός από ένα σουτ του Λουσέρο που έδιωξε ο εξαιρετικός Λοντίγκιν (85') και μια κεφαλιά του Βαϊρούα που κατέληξε στα χέρια του πορτιέρο της Ξάνθης. Έτσι, το παιχνίδι που έμοιαζε με διαγωνισμό λαθών, τελείωσε με 2-0 υπέρ της Ξάνθης.

MVP της αναμέτρησης:

Για άλλο ένα ματς και μάλιστα λίγες μέρες πριν την κλήση του στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος, ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι δεν πίεσαν ιδιαίτερα, όμως όποτε χρειάστηκε "καθάρισε" για την ομάδα του και άφησε ανέπαφη την εστία του.

Αδύναμος κρίκος:

Ο τραυματισμός του Παπαδόπουλου κόστισε στον Πανθρακικό και ο Κοντογουλίδης που τον αντικατέστησε μπορεί να μην ήταν αρνητικός, όμως δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου