Τελευταία Νέα

31/3/13

27η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-0

Δίχως νικητή τελείωσε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης", αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Άμυνα για σεμινάριο από τον Δικέφαλο, πρόβλημα στην ανάπτυξη είχαν οι Πειραιώτες.
Τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν συνήθως γκολ και θέαμα. Το σημερινό ήταν η εξαίρεση κι ας ελπίσουμε μια κακή παρένθεση...
Οι δύο ομάδες μονομάχησαν σκληρά επί 90 λεπτά, αλλά κανείς δεν βγήκε νικητής. Ο μεν Ολυμπιακός είχαν τον έλεγχο και την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, ενώ ο δε ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετική άμυνα, όμως δεν βρήκε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Κάπως έτσι λοιπόν το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, σ' ένα παιχνίδι όπου οι ευκαιρίες ήταν μονάχα κάποια μακρινά (κυρίως) σουτ και το μοναδικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ.
Οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν τις μεταξύ τους μονομαχίες στο πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες και πιθανότατα να τα ξαναπούν στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θέλουν δεν θέλουν θα υπάρξει νικητής και τροπαιούχος.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου).
Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας).
Τέταρτος διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας).
Παρατηρητής: Αθανάσιος Βέλλιος (ΕΠΣ Ξάνθης).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (70' Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Αμπντούν (79' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Καμαρά (90+' Ρομπέρ), Ολίσε (76' Βούκιτς), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (73' Φωτάκης).
Κίτρινες κάρτες:  34' Σίλντενφελντ, 89' Βούκιτς, 90+4' Καμαρά (ΠΑΟΚ).

Ο αγώνας:

Μίτσελ VS Δώνης.
Δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ Γκονθάλεθ με μοναδική αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που προτιμά, τον Πάμπλο Κοντρέρας αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη μπροστά και τους Ολίσε-Καμαρά στις πτέρυγες.
Το "ερυθρόλευκο" ξεκίνημα...
Με την ορμή του κόσμου του και την δύναμη της έδρας, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και δεν άργησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έκλειναν σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη φάση του ματς ήταν ένα μακρινό σουτ του Αμπντούν στο 5', το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν τον ΠΑΟΚ και να δημιουργούν τρεις καλές ευκαιρίες. Στη μια (9') ο Βλαχοδήμος έκανε διαγώνιο σουτ εντός περιοχής αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να διώξει με υπερένταση, ενώ στις άλλες δύο (13', 19') ο πορτιέρο του Δικεφάλου μπλόκαρε τα σουτ των Χολέμπας και Αμπντούν.
... και η απάντηση του ΠΑΟΚ.
Από 'κει και πέρα, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να βγήκαν πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μέγιερι. Στο 23ο λεπτό, ο Ολίσε βρήκε χώρο εκτός περιοχής και έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Πρώτη τελική για τον Δικέφαλο, πρώτη φορά που ανησύχησαν οι "ερυθρόλευκοι", όμως υπήρξε και συνέχεια. Συγκεκριμένα, στο 32' ο Σαλπιγγίδης έδωσε για τον Αθανασιάδη αλλά ο Μέγιερι μπλόκαρε, ενώ στο 35' το σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ.
Το ματς ήταν αμφίρροπο, καθώς πότε ο Ολυμπιακός απειλούσε με 2-3 φάσεις και πότε ο ΠΑΟΚ απαντούσε. Παράλληλα, οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ούτε ο Τζιμπούρ με κεφαλιά (37'), ούτε ο Χολέμπας με απευθείας εκτέλεση φάουλ (39') κατάφεραν να νικήσουν τον Ιτάνζ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όπως ήρθαν. Με το 0-0.
Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν, με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερα έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι και να ψάχνουν το γκολ αλλά με προσοχή. Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, με αποτέλεσμα οι καλύτερες στιγμές στο ματς να είναι κάποια σουτ.
Ο Κάτσε και ο Ολίσε απείλησαν με σουτ που δεν βρήκαν στόχο (57'), ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φέισα δύο λεπτά αργότερα, ενώ στο 61' ο Λόρενς ανάγκασε τον Μέγιερι να διώξει σε κόρνερ. Λίγο νωρίτερα (60'), ο Μίτσελ πέρασε τον Φετφατζίδη στη θέση του Βλαχοδήμου και η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε κάπως.  Έτσι στο 68' οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση και μ' ένα σουτ του Μασάντο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.
Τα λεπτά λοιπόν περνούσαν, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τρόπο να απειλήσει και τον ΠΑΟΚ να παίζει άμυνα για σεμινάριο και να ψάχνει ευκαιρίες να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Από την πλευρά τους, οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Δώνη να βάζει τους Φωτάκη και Βούκιτς αντί για Σαλπιγγίδη και Ολίσε και τον Μίτσελ να κλείνει τις αλλαγές του, αντικαθιστώντας τον Αμπντούν με τον Μήτρογλου.
Στα τελευταία λεπτά, οι ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία, όμως ούτε ο Μήτρογλου με κεφαλιά (85'), ούτε ο Καμαρά με σουτ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης:

Ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε κυρίως από μακρινά δυνατά σουτ των γηπεδούχων αφού η άμυνά του είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία, όμως ο Ιτάνζ όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών και κράτησε το μηδέν. Πολύ καλή εμφάνιση από τον πορτιέρο του Δικεφάλου.

Ο αδύναμος κρίκος:

Από τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε κάποιος παίκτης του να ξεχώρισε πλην του Αμπντούν, αλλά ο χειρότερος ήταν ο Χοσέ Χολέμπας. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, ήταν σε κακή μέρα και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Στα ίδια ρηχά νερά και ο Μασάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου